Idag er det akkurat 16 dager siden jeg kom til Uruguay, og to uker siden jeg flyttet inn til familien min. Jeg har nå begynt på fotball, og spiller for et lag som heter CA Litoral. Det er fotballtreninger to ganger om dagen (9am og 4pm) fem ganger i uka. Jeg har også byttet klasse, og prøver å bytte skole så jeg kan få skole på morgenen. Fant fort ut skole på ettermiddagen ikke var så lurt likevel, da jeg får omtrent null fritid - og det krasjer med fotballtreningene. Jeg går nå tre ganger i uka en linje som heter peluceria(?), altså frisør linje, haha. Det er utrolig chill, vi gjør absolutt ingenting. Alt er praktisk, i motsetning til administrasjon. Tirsdag og torsdag går jeg administrasjon, som er utrolig kjedelig. Ellers har det ikke skjedd så mye, jeg har for det meste vært hjemme med familien og Carlotta.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

På søndag dro jeg og Carlotta (fra italia) videre til Paysandú fra Montevideo. Familiene våre ventet på bussterminalen og det var veldig koselig å endelig få møte de. Resten av dagen brukte vi egentlig bare på å bli bedre kjent med hverandre.
På mandag startet jeg på skolen, UTU escuela tecnica eller noe sånt. Jeg har ettermiddagsskole her fra 1300/1350-1800/1850, som er helt fantastisk. Klassen hadde ordnet en liten suprise til meg med kaker og brus, og de var supersnille og koselige. Ingen snakker engelsk da, bare noen få ord og setninger. Til og med engelsklæreren er elendig, så det sier vel litt. Det er rundt 3000 elever på skolen. I etterkant har jeg blitt fortalt at UTU er en av de værste skolene i Paysandú, da det stinker marijuana i hele bygget og folk står å røyker over alt. Ble greit bekymret når vertssøsteren min fortalte det var mange dårlige folk der og jeg måtte passe veldig godt på tingene mine. Det gikk bra da, overlevde både første, andre og tredje skoledag. Holder meg for det meste bare inne på klasserommet, som de andre i klassen min også gjør. Jeg forstår ingenting i timene, og får heller ikke noe forklart på engelsk da ingen snakker språket. Det er kjedelig af, men Google translate redder meg litt. Her kaller de læreren for "proffe" og er egentlig veldig uformell, som Norge, om ikke verre. Vi har også uniform, som absolutt ingen på skolen bruker. Jeg er usikker på hvilke fag jeg har, men tror jeg går en linje som heter administrasjon(???). Jeg har hvert fall matte, engelsk, økonomi, biologi, og management. Jeg har ikke fått noen venner enda (</3) utenom Carlotta, Carli og en AFS frivillig, haha. Satser på at det går seg til etter jeg lærer meg litt mer spansk.

Likes

Comments

{Utveksling}

(19.08.17) Nouw har slettet noen av mine tidligere innlegg, så det blir litt rot i rekkefølgen. 

Kl 19.35 skulle flyet vårt gå fra Norge til Zürich, men selvfølgelig ble det forsinket
med ca 20 minutter. 20 minutter er vel ingenting? Men jo, saken var sånn att det neste flyet til Sao Paulo gikk 40 min etter det første landet. Vi hadde altså 20 minutter på oss. Heldigvis fikset de privat sjåfør til oss, rett fra fly 1 til fly 2, så vi rakk heldigvis flyet!
Flyturen til Sao Paulo var veldig lang, et gammelt stort fly med skjermer fra 2000(i guess). Jeg sov for det meste, men godt sov jeg ikke. Flyturen gikk heldigvis veldig fort. Etter 12 timer og 40 min var vi framme i Sao Paulo uten forsinkelser, vi rakk til og med å spise en god lunsj før det neste flyet gikk til Montevideo.
Flyturen fra brazil til montevideo var på rundt 2 timer og 30 minutter. Vi var framme i 10.50 tiden og ble møtt i ankomsthallen av AFS frivillige. Der måtte vi vente til alle studentene landet, så vi sammen kunne dra til hotellet. Det er totalt 15 studenter som er dratt på utveksling via AFS, egentlig ganske lite, men veldig koselig. Det er folk fra Thailand, russland, italia, Sveits, Frankrike, Belgia, Færøyene og Tyskland.
Etter 4 timer, når alle var kommet, dro vi til hotellet. Her skal vi være til søndag. Vi skal ikke gjøre på mye annet enn å bli kjent og ta en helsesjekk hos legen. Jeg tror (og håper) vi vil få sett mer av hovedstaden senere. Hvis jeg forsto det rett, ville det være en til camp en måned etter ankomst, og totalt 3 under utvekslingsåret.
På mandag starter jeg på den lokale skolen. Escuela tecnica heter den, tror jeg. Jeg gruer meg helt sinnsykt, men heldigvis skal jeg være med vsøsteren min den første dagen - ikke helt alene. Jeg lurer veldig på hvordan menneskene er her, men har fått et veldig godt inntrykk til nå, da de alltid smiler og virker veldig glade, haha. Noen ting jeg har merket er at de aldri hilser med håndtrykk, men med et kyss på høyre kinn. Frokosten er skikkelig usunn, for eksempel, loff med syltetøy, kake, cornflakes(med mye sukker), ja osv. De er mye(!) hvitere i huden en jeg trodde, jeg er liksom brunere enn mange.

  • I Uruguay

Likes

Comments

{Utveksling}

(15.08.17) Nouw har slettet noen av mine tidligere innlegg, så det blir litt feil rekkefølge.

Klokken er litt over seks på kvelden, og det er under et døgn til jeg reiser til hovedstaden. Klokken 08.38 går flyet mitt fra Vadsø til Oslo. Det er under to døgn(!) til vi skal møte opp på Gardemoen, for så å starte den lange reisen til Uruguay. Det første flyet går til Zurich, deretter til Sao Paulo, og til slutt Montevideo. Heldigvis er jeg ganske glad i lange flyturer, så 20 timer på tur gjør meg ingenting.

Hvordan pakker man til et helt år? Det er et spørsmål jeg har stilt meg selv veldig mange ganger de siste dagene. Hva er viktigst å ta med? Jeg har pakket kofferten min om minst fire ganger for å unngå overvekt. Til slutt innså jeg at jeg ikke kunne ta med meg absolutt alt. Jeg strødde alt over gulvet, og plukket kun med meg det aller mest nødvendige. Nå sitter jeg igjen med en halvfull koffert, og føler jeg har med meg alt for lite. Selvfølgelig har jeg det, men det er jo åpenbart at jeg blir å kjøpe en del der nede, og da er det fint å ha nok plass til å ta det med hjem også.

Jeg har forstått det sånn, at når vi lander i Montevideo skal vi tilbringe noen dager der. Vi må blant annet ta en helse sjekk dagen etter vi lander (blod og urinprøve), for å få visum. To dager senere (20.august) skal jeg reise videre til Paysandú og vertsfamilien min. Jeg har kjøpt noen gaver til familien, blant annet brunost, ostehøvel, leverpostei, melkesjokolade, norskt flagg og en bok om troll på spansk.

Det har faktisk ennå ikke gått helt opp for meg at jeg skal flytte til Uruguay i et helt år. Jeg gruer meg veldig mye, men samtidig gleder jeg meg utrolig(!!!) mye til å dra et helt ukjent sted og møte en helt annen kultur.

meg atm:)))

Likes

Comments

{Utveksling}

(19.06.17) Nouw har slettet mine tidligere innlegg, så det blir litt feil rekkefølge. 

Etter to måneder med konstant(!) sjekking av mailen for mer informasjon om utvekslingen, fikk jeg endelig en ny epost fra AFS. Jeg har nå, ca. 2 måneder før avreise, fått vertsfamilie. Familien bor i en by som heter Paysandu, 4,5 timer fra Montevideo (hovedstaden). Paysandu ligger nordvest i Uruguay, bare en elv unna Argentina. Det er ca. 75 000 innbyggere, litt mer enn det er i Tromsø. Jeg er selv kjempefornøyd for å ha havnet i en storby, og ikke en øde plass på landet. Ikke at det er noe galt i å havne på landet, det hadde sikkert vært en opplevelse det også, men jeg har aldri i mitt liv bodd i en by før. Eller, jeg har jo bodd i Longyearbyen, men det er sånn 2000 innbyggere, såååå ja. Som dere sikkert skjønner, er jeg er veldig gira på å komme meg vekk fra bygda ;)

Vertsfamilien består av en mor, far og fire barn. Jeg får to vbrødre (født i 96 og 05), og to vsøstre (født i 94 og 98). Det er bare tre av de som bor hjemme da, så vi blir da seks stk som bor under samme tak. I tillegg har de tre hunder (!!!), som er helt fantastisk. Jeg har ikke lyst å legge ut for mye informasjon om de her, da jeg ikke har spurt om jeg får lov. Det kommer forhåpentligvis senere, når vi er blitt litt bedre kjent!

Jeg har snakket litt med vertsfamilien min allerede, hovedsakelig vsøsteren min som er 2 år eldre enn meg. De virker som en veldig koselig gjeng og jeg gleder meg utrolig mye til å møte de. Vsøsteren min kan litt (veldig lite) engelsk. Jeg vet ikke om de andre i familien kan noe ennå, men det virker ikke sånn. Nå som vi har snakket på WhatsApp, kommer det en setning på spansk, så en på engelsk, så en på spansk igjen... sååå ja. Jeg kan jo nesten ikke spansk, bortsett fra litt generelt (farger, telle, etc.), så dette blir spennende. Ser allerede for meg det blir en god del google translate i starten, hehe.

Likes

Comments

Jeg ble akkurat ringt av AFS. Det er sånn at om man søker på utveksling til Argentina gjennom AFS, er det en liten sjans for at man kan havne i Uruguay. Jeg er en av to som blir sendt til Uruguay, istedenfor Argentina. Jeg ble veldig skuffet først, ringte faktisk pappa å gråt helt til han fortalte meg litt mer om landet. Nå har jeg jo lest meg opp på alt mulig om Argentina, og følte jeg hadde en viss kontroll på landet jeg skulle til. Jeg har absolutt ikke peiling på Uruguay, men har heldigvis flere måneder til å finne ut mer. Uruguay er tydeligvis et av de beste landene i Sør-Amerika, heldigvis. Mange ser på Uruguay som "lillebroren" til Argentina, at det er omtrent det samme, bare en mindre befolkning. Dessuten har Uruguay mange strender, i motsetning til Argentina. Jeg gleder meg veldig mye fortsatt, men er selvfølgelig mer nervøs enn jeg var før.

Legger ved et bilde jeg fant på Google, av random strand i Uruguay.

Likes

Comments