Cellförändringar

När man öppnar ett brev hinner läsa den första meningen och faller isär.

För ca ett och ett halvt år sen gjorde jag mig första cellprov, det som alla kvinnor blir kallade till när vi fyllt 23. Jag fick en orolig känsla i magen direkt efter jag varit där och som jag kände på mig så fick jag mitt provsvar att dem hade hittat stora cellförändringar, jag fick en tid till gynekologen i Karlshamn där jag skulle göra en koloskopi eftersom det visade svåra cellförändringar, men läkaren där sa när jag kom att jag är för ung för att ha någon cancer där så han bestämde sig för att endast göra ett nytt cellprov. Han gick alltså emot min kallelse och bestämde själv vad han skulle göra, fick brev bara någon vecka efter att provet var bra. Lättnaden tog mig med storm.
Jag ska också tillägga att jag är vaccinerad.

I somras fick jag en ny tid eftersom dem vill ha tätare kontroller om man visar cellförändringar, där och då kände jag bara fan, jag tänkte först strunta i att gå dit om jag ska vara ärlig men sen gjorde jag det ändå.
Igår hade jag en orolig känsla hela dagen, jag kände bara på mig att något negativt kommer ske, jag visste inte vad eller vad det kunde handla om jag hade bara en sån jädra dålig magkänsla över något.
mycket riktigt så när jag kom så hade jag två brev ifrån Kristianstad sjukhus. Det första brevet hann jag bara läsa första meningen innan jag kastade iväg brevet och brast totalt.
” Bästa Anna, ditt cellprov visade cellförändringar och du kommer bli kallad till...”
där tog det stopp, hela min värld rasade samman.
Det kanske inte låter som något så illa men för mig är det de, ska jag behöva gå igenom detta en gång till? Livrädd för att det ska vara cancer.
det behöver ju inte vara det och upptäcker man i tid är det en enkel operation JAG VET men ändå.
att provet visar dåligt två gånger vid två olika tillfällen med ett uppehåll på två år kan väl inte vara en slump eller?
andra brevet var en kallelse till gyn i Kristianstad för att göra en koloskopi.
jag ska dit om 3 veckor och sen kommer det att ta ytterligare 8 veckor innan jag får provsvar.
Dvs i december kommer jag veta om jag är frisk eller inte. Jag kommer fira min 25 årsdag ovetandes om hur det står till med mig och min livmoder, kommer jag ens kunna få barn? Åter denna gången hade jag svåra cellförändringar, inte lätta, inte medel utan svåra.

när jag hade lugnat ner mig lite så läste jag breven klart, på första brevet stod det att det kunde ta 1-4 månaders väntetid för att göra koloskopin så jag är otroligt glad över att jag inte ens behöver vänta en månad, men samtidigt gnager det i mitt huvud att jag fått tiden så snabbt betyder det något? kollar man på vården idag så brukar man ju få vänta mycket längre än så.
Jag vet inte ens varför jag skriver ut detta, sånt här kanske man borde hålla för sig själv och jag ber absolut inte om någons empati men jag behövde bara skriva och förklara om jag är lite off ett tag så vet ni varför.

Tjejer gå på erat cellprov även om du är vaccinerad eller inte! ❤️

Gillar

Kommentarer

Jessica
,
Förstår dig vännen, man tänker lätt de värsta kring allt som har med sånt attgöra men det är nog säkert ingen fara kram❤️
Annaasvensson
Annaasvensson,
Hoppas på det kram❤️
nouw.com/annaasvensson
misslindhe
misslindhe,
Men fy vad tråkigt, hoppas det kommer gå bra för dig framöver <3
nouw.com/misslindhe
Annaasvensson
Annaasvensson,
Marie,
Vaccinerad nu hänger jag ej med, vad är du vaccinerad mot´? Samt förstår att du är orolig och jag gjorde mammografi för några månader sedan och jag vet hur orolig man är, samt cellprov gjorde jag för något år sedan, så antar att jag kallas nästa årigen
sweetwords.se
Annaasvensson
Annaasvensson,
Nej man blir kallad vart tredje år, jsg har blivit varje år pga att mitt förs prov visade HP virus vilket är det virus som kan leda till cancer. Jsg har tagit vaccin mot livmoderhals cancer men den skyddsr bara mot dem vanligaste grupperna och det finns 15 olika virus.
nouw.com/annaasvensson
minasvarld
minasvarld,
Förstår verkligen din oro och det är just väntan som är så jobbig. Man vill bara veta så att man kan gå vidare med behandling om det ens behövs. Skickar stykekramar till dig och håller alla tummar. Så bra att gå på dessa cellprovtagningar även om det känns jobbigt. Ta hand om dig, var med dem du älskar och försök tänka på något annat ❤
nouw.com/minasvarld
Annaasvensson
Annaasvensson,
Tack för din kommentar den värmer verkligen ❤️❤️
nouw.com/annaasvensson
Amandizan
Amandizan,
Förstår verkligen din oro och jag önskar det fanns något jag kunde göra men jag finns vännen om du vill prata ❤️
nouw.com/amandizan
Annaasvensson
Annaasvensson,
Tack vännen ❤️
nouw.com/annaasvensson
sandifighter,
Jag förstår din oro vännen, finns här för dig vännen när som helst du behöver det.
Jag däremot känner att detta kommer gå bra, har vänner runt mig som haft cellförändringar, men det är allt det varit. Jag tänker på dig massor kära du ❤
sandifighter.se
Annaasvensson
Annaasvensson,
Får hoppas att det är likadant i mitt fall då, kram ❤️
nouw.com/annaasvensson
Michelle
,
Usch va jobbigt . Jag hoppas det inte är någon cancer och det är ju inte kul o behöva go undra . Stor kram på dej 💕
Annaasvensson
Annaasvensson,
Tack! Kram ❤️
nouw.com/annaasvensson
Kamilla,
Fy vad jobbigt. Kram finaste du. Vet känslan efter att de hittade en knöl i mitt ena höst i sensomras då stannade hela världen ett par dagar innan de fick svar från tyskland att de var en cysta med något konstig namn.
kamillaskamera.com/
Annaasvensson
Annaasvensson,
ush då, men vilken tur att det inte var värre än så kram
nouw.com/annaasvensson
MariasVardag
MariasVardag,
♥️ Styrkekram ♥️
nouw.com/mariasvardag
Annaasvensson
Annaasvensson,
Kirsi,
Fina vännen <3 Naturligtvis är det jättejobbigt att få ett sånt brev, oavsett hur enkelt eventuella åtgärder är. Ovissheten är ju alltid värst. Skickar massor av styrka och kärlek. <3
kirsi.se