Vad Spenderar Ni Mest...

pengar på ? På " vem " ? På " vad " ? Tänker ni efter före ? Eller bara kör ni på så att säga ?

I vårat hus är det överlägset vårat " matkonto " ;) det är verkligen alldeles för mycket...alla i familjen är otroligt BORTSKÄMDA med ett ord !! Ingen är bättre än någon annan.

Vi handlar det vi vill ha kan man säga, vi har minst tre olika sorters flingpaket i skåpet två om inte tre olika juicer. Dom är döpta såhär " pappas juice, Williams juice & Isabelles juice " haha. Vi har både vanligt kaffe samt koffeinfritt kaffe, vill vi dricka proviva äta kvarg, filmjölk & yoghurt så alla blir nöjda då gör vi det. Det brukar finnas minst två olika sorters mjukt bröd om inte tom tre, samt 5 - 6 olika sorters hårtbröd. Frukt & grönsaker köper vi det alla äter & vill ha, som nu lilldonnan är inne i en jordgubbsfas klart hon får det då :). Hon äter oxå en röd paprika om dagen för tillfället !!

Eftersom det så gott som ALLTID lagas två rätter så blir det mycket mat som går åt. Vill vi äta lax fyra gånger i veckan så gör vi det eller fläskfilé en tisdag. MEN det vi är bra på är att vi alltid äter rester till lunch samt så har jag & Andreas ALLTID matlåda till jobbet. Jag har aldrig köpt mat på jobbet eller en färdigrätt jo bara lasagne men det var längesen.

Det vi har blivit sämre på är handlingen, förr åkte vi in till Uppsala & månadshandlade vilket var toppen !!! Men vi får inte ihop det nu tyvärr, med jobb, barn & aktiviteter av olika slag så hinner inte vi det. Utan vi handlar här på våran ort ja fem personer & en katt det blir mycket. Ibland åker vi till grannorten & handlar men inte så ofta. Vi gör alltid en större handling i början av månaden men sedan blir det sporadiskt ibland flera gånger i veckan. Inte bra...jag skulle önska att vi hade bestämda dagar som vi handlade på.

MEN det vi är bra på är att i slutet av varje månad så ekar frysen tomt samt skafferiet :). Då vi äter ju iallafall upp det vi handlar ;) min mamma berömmer oss väldigt mycket för det. Men jag känner att det skulle inte skada att få ner matkontot lite, jag satsar mycket på " bra " mat laga från grunden mycket frukt samt grönsaker. Men det kan bli lite för mycket av att vi " väljer & vrakar " ;)fattas det något eller man blir sugen ja då går vi & handlar !!! Men sötsaker äts på fredag & lördag läsk dricks då med !!

Tisdag idag det vankas ett kvällspass idag med, först skjutsa barnen sedan en promenad, efter det tadaaa...MATLAGNING ;) köttfärssås & pasta. Då är den klar så familjen bara behöver värma när dom är hungriga.

Kram Till Er. 
  • 203 visningar

Gillar

Kommentarer