Läser Ni ?

Är ni mycket för att läsa ? Läser ni ? Läser ni för era barn ? Hur " viktigt " är det för er att läsa ? Dels för egen del ? Men även för era barn ? " Tvingar " ni era barn att läsa ?

För egen del så älskar jag att läsa läser väldigt mycket MEN det kan gå i perioder. Men jag har alltid en bok bredvid mig i sängen. Tyvärr för tillfället ligger den mest där...

Under sommaren när jag är ledig lite längre oftast, slukar jag massor av böcker. Jag läser & läser det kan bli upp mot en 8 - 9 böcker :). Lika under julen så läser jag oxå mera. MEN som nu det är min " värsta " årstid då borde man egentligen sluka böcker...men det gör jag inte & jag vet inte varför ? Det känns nästan som att har man en " sämre " period så blir oxå läsandet sämre ? Jättekonstigt är det...

Vi har alltid läst för våra barn när dom var mindre, varje kväll innan det är sängdags :). Lilldonnan älskar när vi läser särskilt nu när hon oxå kan läsa :).

MEN William & Isabelle är verkligen så dåliga på att läsa böcker vilket är trist. Vi uppmuntrar köper böcker allt för att dom ska få upp ögonen på det. Men icke jag tycker att dom går miste om så mycket, det öppnas ju upp en helt ny värld om man läser :).

William blev som sagt " tvingad " att läsa en bok på våran utlandsresa av skolan. Vilket jag tyckte bara var bra ;) han började läsa om " Zlatan ". Han tyckte att den var så bra & intressant men när vi kom hem så slutade han att läsa den. Fast han inte hade läst klart den !! Men varför gör man så ?

När jag var i deras ålder förstå hur en annan slukade " Katitzi " & " Kulla Gulla " bla man läste & läste. Men mina barn gör inte det ? Hur kommer det sig ? Är det för att mobiler, datorer & Ipads finns nu ? Eller vad kan det bero på ?

Visst jag vet att många vuxna inte heller läser, i mitt jobb där många sitter själva brukar jag föreslå böcker, läs läs läs. Men där kan det i många fall bero på " andra " saker som gör att dom inte läser eller har ett intresse. Det är synd för vilket sällskap det oxå kan vara.

Hur ser det ut hos er ? Hur gör ni ? Hur tänker ni ?

Kram Till Er.


  • 141 visningar

Gillar

Kommentarer

Forsaljning
Forsaljning,
Beror väl på vad man läser och vad man har för ambitioner. Läser man för nöjes skull någon roman, deckare eller vad det nu kan vara så kan det ju kvitta egentligen men att lära sig nya saker, varje dag är jätte viktigt och att läsa böcker är ett bra sätt att göra detta. Världen rör sig framåt så snabbt, speciellt nu i dessa tider. Hänger du inte med i utvecklingen så är du mer eller mindre körd.
nouw.com/forsaljning