Läkarbesök & Till Er Som Tror Att Träna Är Dumt...

Ja då sitter man här igen, känner mera & mera att det kommer att bli en repris av förra svängen med mitt diskbråck. Försöker som sagt att hålla modet uppe ♡ men det är ekonomiskt som jag känner en panik över. Ska det bli två år med sjukpenning det är ju katastrof :( det är verkligen INTE något som jag vill eller önskar. Varför måste det ta så himla lång tid ? Eller hur kunde jag ha sådan otur ? Helt otroligt, ja inget som jag kommer att få något svar på tyvärr så det är ju egentligen ingen idé att sitta & älta. MEN ja det kommer som över en ibland. MEN det kunde som sagt vara mycket värre. Väl värt att tänka på ♡.


Något som oxå är väl värt att tänka på är att man behöver inte slänga ur sig vad som helst till människor. En sak ska ni veta ja ni som inte har ett diskbråck är att bland det första en läkare & fysioterapeut ordinerar är RÖRELSE av något slag. Man ska INTE låta bli att röra på sig, får man ondare ja då får man hitta något som man inte får mera ont av. Men om smärtan är densamma så är det inte farligt det heller. Det är inte farligt eller dumt att röra på sig om nu någon skulle tro det 🙈 utan snarare bättre. Tänk på det snälla, för jag fick slängt i ansiktet i veckan " men ute & går kan du iallafall göra ". Ja tänk vilken tur jag har som kan det & vet ni jag kan även träna på gymmet inom rimliga gränser, WOW lucky me !!! Är så trött på att behöva försvara mig.

Men vi pratar inte om att jag måste ta 10 tabletter om dagen, nej just det för det " syns " ju inte !!! Vi pratar inte heller om alla biverkningar som jag får som stundtals gör så att jag mår piss :(, vi pratar inte om att jag inte kan sova om nätterna pga smärtor, ni ser inte heller att min familj får hjälpa mig att klä mig vissa dagar. Eller att min kropp behöver små vilopauser mellan varven för att jag är så slut. Nej just det för ni ser ju bara mig när jag rör på mig & gör en bedömning av det. Det är för mig helt sjukt att man kan göra så. Nej jag är åter igen INTE på en helt fantastiskt underbar semester. Jag hade verkligen önskat att det var så men tyvärr så är det inte riktigt så. Om man inte har något smart eller snällt att säga så har jag lärt mig att det är bättre att vara tyst !!!

Vad blev sagt idag då ? Om ni får gissa vad tror ni ? Upptrappning av medicin vilket jag har anat, så från en dos på 37,5 mg till 112,5 mg ska jag nu äta 150 mg. Usch bävar :( mår som sagt inte bra vilket läkaren såg, hon frågade om viktnedgång, huvudvärk, yrsel, illamående, dålig aptit. Så idag har dom tagit massor med blodprover. Bla sköldkörteln, järn, sänka osv mest för att utesluta om det är något annat. Dom tog ett blodtryck som låg på 90/65 🙈 då äter jag ändå en medicin som brukar kunna ge högt blodtryck. Läkaren sa att jag verkligen var en lågpulsare. Ja sjukskriven tom 20/1 :( men förhoppningsvis så har jag fått ett besked från kirurgen hur det kommer att bli då. Ja jag hoppas verkligen det, jag ska som sagt träffa dom den 10/1 då vill jag ha ett besked !!!

Min läkare sa att promenader utomhus är väldigt bra även fast jag får så ont efteråt. Det beror på att man går på ojämnt underlag men det är bra. Visst det triggar igång mera smärta men samtidigt så använder jag andra delar av ryggen som stärks. Gå på löpbandet är oxå bra såklart men jag använder inte alls samma muskler då. Fick absolut inte sluta med mina promenader ute, nu hade ju inte jag tänkt det direkt :) fel person att tro det om kanske :). Men något som är viktigt att jag tar upp när jag ska till Enköping är att mina ben tappar styrka särskilt när jag går. Blir jag trött så släpar dom, dom som " fastnar ", jag blir fumlig. Vilket är typiskt för nervpåverkan, ja ni hur ska detta sluta ? Min läkare hytte lite med fingret mot mig idag när hon ställde frågan om jag tar hand om mig vilket är viktigt att jag gör. Ni vet när man svarar " det har varit liite väl mycket av olika saker ett tag, men ja jag ska börja tänka på det nu ". Den blicken man får då...hahaha 🙊.

Imåndags följde jag mamma min till akademiska, mest som stöd men ibland behöver man ha med sig någon ♡. Ja nu blev det väl som så att jag pratade, frågade & ifrågasatte kanske lite väl mycket 🙈. Jag kan som inte vara tyst när jag tycker att något är fel eller om jag ser en annan människa vara ledsen eller bli behandlad orättvist. Nej då ryter jag som i. Nu tyckte jag själv att det var bra att jag fick följa med mamma så man får en liten inblick i allt. Hur dom tänker, hur dom ska gå vidare osv. Vet att mamma blev otroligt glad över att jag följde med ♡. Vilket för mig inte var några problem alls, för vet ni nu fick jag hjälpa till känna mig lite " nyttig " ♡..

Här planerar jag för utgång som sagt på fredag :) " Soul Train ", ska bli så himla kul att få komma ut & göra något. Tror det blir " terassen " innan iallafall & jag hoppas att goa Lollo hakar på skulle vara så mysigt så ♡. Så på lördag ligger jag däckad & då inte för att jag är bakis utan i smärtor från hell troligtvis. Men ja jag väljer det ibland men inte ofta, mest för att få ha kul en kväll & bara få vara ♡. Frågor på det ? Nej jag tänkte väl det ;).

Kram Till Er.

  • 468 visningar

Gillar

Kommentarer