Karneval På Orten

​Ja ni ikväll förvandlas våran lilla ort till en gående karneval :) varje år den 13 Januari klär folk ut sig visar upp sig för folket. Många har lagt ner mycket tid & pengar för att gå på en gata fram & tillbaka under ett par timmar. Det är sådant " hysch hysch " kring vad dom ska klä ut sig till :) ingen avslöjar någonting. Dom träffas i olika garage & hemma hos folk bygger & syr för fullt månader innan det är dags :). Längs gatan står det massor med förväntansfulla människor som vill se deras utklädnad & fina byggen :).

Barnen brukar oxå gå utklädda knacka dörr få lite godis eller en frukt ;). " Barnens knutmasso " finns oxå då samlas man på torget sjunger dansar & får pris för bästa utklädnad.

Det kan vara alla möjliga sorters utklädnad på gatan allt från pirater, änglar, ABBA, ministrar, indianer, poliser, giraffer, cowboys, figurer som barnen känner igen :) förra året var det många " Elsor " som dök upp så klart. Det delas ut godis det är hög musik som spelas, det skrattas & det låter & några är " gladare " än vanligt ;).

Senare på kvällen är det dans & prisutdelning för dom utklädda, det kanske kan vara roligt vad vet jag ;).

Jag är inget alls för det där jippot har varit utklädd en gång, aldrig mera säger jag bara. För det första så hatar jag människor som är utklädda kommer dom fram & stirrar på en så vill jag nästan dra av dom masken sliter dom tag i en vill jag slå till dom ;). Jag själv är inget alls för att vara utklädd, tycker inte om fest med teman tex. Så NEJ det är inget för mig visst det är jätteroligt att titta på dom fina byggena som dom har gjort. Men inget mera. Självklart så är det jätteroligt att dom som tycker om det fortsätter annars så dör ju denna tradition av många många år tillbaka ut. Det vore ju verkligen jättetrist så klart. Tur man kan välja om man vill vara med eller inte :).

Iår så jobbar jag kväll vilket då inte gör mig något alls som ni förstår ;) vissa tycker att denna dag är viktigare än julafton men nej det tycker då INTE jag. Jag kan jobba den alla år framöver om jag slipper jobba på julafton ;).

Det som är lite trist är att eftersom inte jag har något intresse av det så blir det inte att jag engagerar mina barn i det. Jo dom är ute & tittar men inget mera, dom har varit utklädda någon gång när dom var små. Men det är ju inte direkt att vi bygger något åt dom ;). Ändå så var min mamma väldigt engagerad när jag var liten, hon sydde dräkter för fullt som vi fick bära. Så förresten då har jag varit utklädd lite mera än en gång ;). 

Det är verkligen värt ett besök till våran ort för att beskåda denna karneval, det kan vara mellan 3000 - 5000 besökare :). Så jippot är ju ganska så stort ;).

Kram Till Er. 

  • 180 visningar

Gillar

Kommentarer