Inget Som Jag Är Så Mycket För...

Tror inte att ni som inte tränar eller rör på er riktigt förstår hur illa det blir för en människa som är van att göra det helt plötsligt inte kan eller får göra det. Det är verkligen katastrof, när man dessutom har en tendens att gå upp i vikt bara man ser en bulle. Då kan ni tänka er hur det blir när bullen hamnar i magen men man kan inte träna ett skivstång / intervallpass två gånger i veckan. Eller gå på två friskispass för att jämna ut den där bullen...

Jag mår verkligen dåligt av att inte få träna det är hemskt fruktansvärt psykiskt jobbigt så fy ;(. Jag känner mig otroligt lat, detta tillstånd är inte bra alls för min del av många anledningar. Idag blev det en promenad sedan lite hemmaträning på det, har sökt mycket på lämpliga övningar & valt ut några. Gjorde några på pilatesbollen men en övning gjorde väldigt ont, när ländryggen trycks mot bollen, ajaj :(. Körde några övningar på golvet med, men hjälp vad jag har tappat styrka det är hemskt :(. Det blir så tydligt så uppenbart när man ser & märker det, tycker att jag har haft stark mage men nu, orkar knappt ingenting :(. Det trycker som ner en kan jag säga...

Det är en av anledningarna till att jag from idag har ändrat min kost för några månader framöver, jag måste det helt enkelt. Då jag blir mycket mindre " rörlig " mot vad jag & min kropp är van med, men oxå av att jag har lätt för att gå upp i vikt. Det är ju inget som jag riktigt trivs med, har jag en gång i tiden lyckats gå ner 30 kg så vet jag att det går. Men det krävs otroligt mycket disciplin samt planering, visst det är ett jobb tro mig jag vet !!! Lika bra att försöka ta kontrollen nu innan det blir allt för mycket så att säga. Tyvärr så ärvde jag inte genen att kunna äta ALLT hur mycket som helst närsomhelst.

Detta tillstånd eller vad jag nu ska kalla det för blir en prövning mycket pannben humörsprövande, just för att min kropp har svikit mig. Jag kan inte träna som förr, jag har ont, sover dåligt, går på smärtstillande, jag känner att något är fel i kroppen :(. Hur ska jag få ordning på det ? Komma dit jag var förut ? Slippa ha ont framförallt, kunna träna som vanligt, det är otroligt påfrestande. Lätt för människor som kanske inte är van att träna & säga " nu får du ta det lugnt, vila, lyssna på kroppen, inte träna ". Men det är ju just det som jag INTE vill :( ganska enkel ekvation !!!

Bara gå ut & gå, köra övningar hemma är verkligen inte min melodi överhuvudtaget jag måste komplettera med annan träning. Kondition styrka lite fart & fläkt, även fast jag har lite svårt med gruppträning så är det oxå bra. Är du trött en dag så på något vis tar du dig iväg till träningspasset. Väldigt bra när det är mörkt dåligt väder, för det är otroligt svårt med motivationen när du bara ska ut & gå samt köra lite övningar hemma. Det är otroligt lätt att säga " äh det är lite för mörkt, äh jag gör det senare ", det är ju " där " jag inte vill hamna :(.

Såg nyhetsmorgon igår då var Simon Sköld där, han har skrivit boken " träning för latmaskar ". Inte för att jag direkt är en latmask men jag känner att jag behöver få in ännu mera hemmaträning. Tänkte att den boken skulle vara ett bra redskap nu när det är som det är :(, har inte beställt den ännu utan jag funderar...

Idag börjar som sagt en ny träningstermin men jag kommer inte att kunna delta som jag har gjort :(, att börja åka till grannorterna är inget alternativ för mig. Vi får inte in det i våran familj tyvärr, en bil, två barn som tränar på annan ort, jag jobbar obekväm arbetstid samt varannan helg. Hockeymatcher, poolspel, cup i fotboll plus " jobb " i våra barns aktiviteter, nej det fungerar inte. Imorgon börjar yoga jag tänkte först om jag skulle prova det men jag vet inte. Det är på tisdagar jag jobbar två kvällar av fyra, ja då har man redan där missat två gånger, trist är vad det är :(.

Alla är vi olika men detta är något som drar ner mig :( svårt för människor att förstå det kanske men vi förstår inte allt så är det bara. Men lite känsla för det kanske man kan få ♡.

Kram Till Er.

  • 278 visningar

Gillar

Kommentarer