En Fantastisk Ö Som Förvandlas...

Till ett endaste stort skådespeleri under en vecka per år " medeltidsveckan " :). Det är otroligt svårt att beskriva för folk som inte har en susning om vad det är. Vissa gillar det vissa inte, jag är någonstans mittemellan ;) jag har varit med om detta sedan jag var mindre.

Det är människor som klär ut sig, det är riddare, gycklare, hästar tornerspel, det är uppträdande lite varstans, man ska alltid ha med sig en filt så man kan slänga sig ner :). Dofter av brända mandlar kanderade äpplen, bröd, mat av olika slag. Helt plötsligt ett ljud av något eller ett vrål ett skrik...något händer men vad ? Ja det får man se om man är där ;). Det är otroligt mycket musik av olika slag, det spexas det jongleras i ett hörn, någon drar en vits. Man bara finns med i allt det här :).

Bäst under denna veckan är idag vid strandpromenaden, man sitter vid havet tillsammans med tusentals människor. Barnen springer runt kastar stenar i havet & bara är ♡. Det är otroligt mycket uppträdande musik eldskjutning av olika slag. Det är väldigt stämningsfullt mysigt, men tänk på filten den måste alltid vara med ;) samt en plastmugg som man kan samla stenar i.

Det är olika marknadsstånd det säljs allt möjligt, mycket folk överallt, rätt som det är börjar det spelas dansas en magiker av något slag lockar till sig en mindre folkgrupp. På ett annat ställe kan gycklarna uppträda, helt plötsligt blir det ett teaterframförande.

Överallt slänger folk sig ner på sin filt en vecka per år, en större eldshow på onsdagkväll som är helt magisk men var där i tid. Mycket folk på restauranger det cirkulerar människor överallt. Det är trångt nere i Visby det får man räkna med, mycket mycket människor. Men samtidigt så är det trevligt på något vis :).

Resan hit gick bra, vi satt ute på soldäck ganska så länge åt lunch njöt i solen & av havet, blått blått överallt. Stannade till på " Atterdags " för att handla lite frukost & matsäcksmat. Letade oss till " herrgården " som barnen säger :) en stor övervåning på 120 kvadratmeter. Stor trädgård med grillplats gungor, vi bor i Roma.

Packade upp bäddade iordning våra sängar tog en fika en liten paus innan vi for in till Visby. Middag på en filt i Almedalen solen sken & värmde, människor ligger på filtar överallt, åter igen en filt så klarar du dig länge ;). William gick på pokemonjakt tjejerna tog sig en tur i lekparken.

Sitter i skrivandets stund nere vid havet på strandpromenaden, blickar ut andas nu är vi äntligen här ♡.

Kram Till Er.
  • 272 visningar

Gillar

Kommentarer