Det Bidde Inget...

Äntligen fredag tänker många att & tar en lättnads suck, äntligen fredag tänker jag min endaste lediga dag för denna vecka. Fick ett telefonsamtal från min frisör imorse som fick avboka min tid idag, ja så kan det bli, jag får gå runt i mössa & tofs ett tag till ;). Ser verkligen hemsk ut i skallen, håret är för tungt & för tjockt ingen " form " alls på det, blää.

Så det fick bli en promenad istället, såg ni vilken himmel det var imorse ? Helt fantastiskt ♡ var tvungen att fotografera men bilden blev inte lika vacker som på " riktigt ". Satt & kikade runt på " black friday " på nätet men nej jag orkade inte med det !!!

Börjar tyvärr att känna av min kräkfobi väldigt mycket just nu, för nu är den avskyvärda sjukan verkligen igång, känner att den kommer närmare & närmare. Jag får en sorts PANIK inombords är så himla rädd för att lilldonnan ska få det :(. Just för hur det gick sist hon hade det, hon har nämligen inte haft det * peppar peppar * sedan den gången. Inlagd på sjukhus med dropp det hade verkligen kunnat slutat hur som helst om inte läkaren hade sett hur illa det var. På ett par timmar så blev hon nästan helt okontaktbar det var fruktansvärt: :( glömmer aldrig den bilden. Sedan är ju jag själv väldigt rädd för att kräkas men värst är det när andra gör det, får ångest,  bara ljudet är hemskt...

Jag har som sagt gått hos en psykolog just för min kräkfobi, jag blev så illa tvungen det gick inte. När min rädsla lags över på William som fick panik för att bli sjuk i det då fanns det ingen utväg. Jag fick hjälp & verktyg det är bättre men inte helt bra, det kommer nog aldrig att bli det.

I dessa tider så är jag ännu nogare med handtvätt, actimell, vitpepparkorn ;) & vill helst inte umgås med människor vilket inte är så lätt :). Men jag hoppas verkligen att människor tänker sig för, ja iallafall om man " kan ". Jag fattar väl att det bara " kan hända " man blir sjuk på ett par timmar men om smittan finns så kan man tänka sig för. Just nu verkar det tyvärr vara en epidemi av kräk & löss 👎inte min melodi alls. Glömmer aldrig våra fyra veckor av ett helvete med kräksjuka det värsta jag varit med om. En riktig mardröm för en med emetofobi. En orsak till varför jag vill gå i ide oktober till Mars visst man kan få det närsomhelst men det är ju värre under denna period.

Tänk om man kunde vaccinera sig emot den då skulle jag & barnen göra det på direkten !!! När människor inte har gått igenom samma sak som vi fått göra av en " vanlig " magsjuka så är det väldigt lätt att säga : " men vaddå det är ju bara en magsjuka dom kräks & sedan är det bra " !!! Eller verkligen INTE lilldonnan blev borta över en månad från förskolan & vi ska inte prata om hennes vikt :(. Så respektera hur vissa av oss är & håll er borta tills ni är friska, jag brukar räkna hårt en vecka efter den sista i familjen gjorde det " sista " så att säga. För det kan faktiskt ta en vecka tills nästa insjuknar vi vet vi har varit med om det, kräks någon på söndag så kan nästa börja till helgen efter. När vi hade våran kräkepidemi i vårat hus för flera år sedan hade barnen kompisar här som lekte, ja minst en vecka efter det var " klart ". Båda barnen insjuknade i det, det kändes som om smittan fanns kvar i vårat hus fast vi rengjorde ALLT. Kanske inte var så men det kändes så & dumma kände man sig med. Självklart kan man inte hålla barn borta från skolan om det har gått MINST 48 timmar men man kan tänka på mycket annat runtomkring. Plus att för vissa människor kan det vara rena rama faran för att få magsjuka, det ska man tänka på.

Nej nu är det dags för träning för lilldonnan & idag är jag med & kikar :) sedan blir det tacos & soffmys ♡.

Kram Till Er.   • 266 visningar

Gillar

Kommentarer