Befinner Mig Troligtvis I Ett Skov...

En vecka innan vi ska åka på våran efterlängtade resa :( riktigt illa då jag nu ikväll fick åka ifrån mitt träningspass. Har ALDRIG behövt gjort det men det gick inte, mådde så fruktansvärt illa magen gjorde så himla ont. Visste inte om jag skulle behöva kräkas eller sitta på toaletten så det blev till att åka hem. Lägga sig i soffan med vetekudde dricka proviva, att ha IBS är verkligen inte roligt eller lätt :( utan det är väldigt väldigt jobbigt.

Är fruktansvärt trött slut matt i hela kroppen, fryser så tänderna skallrar, när det är som värst så är det tom på gränsen till att behöva sjukskriva sig. Springa på toaletten om vartannat försöka få i sig någon näring smärtor i magen det tar verkligen på :(. Framförallt illamåendet jag HATAR att må illa är livrädd för att kräkas får panik vid magsjuka. Att ha som en magsjuka vid ett skov är hemskt :(. Du mår så illa så du kan knappt prata eller ligga ner, man sväljer & sväljer. Jag vet ju fortfarande inte efter två år hur jag ska äta, vad jag kan / eller ska undvika. Vid ett skov blir jag helt nollställd för då måste jag först försöka tänka efter vad det utlösande var, sedan försöka få magen i schack vilket jag inte har en susning om hur man gör :(.

Stress är verkligen en utlösande faktor det kanske är mycket på jobbet eller mycket inför resan eller mitt mående för årstiden, jag vet inte...men jag känner mig inte redo för 1000 situps, så otroligt olägligt är vad det är :(. Vila vila ta hand om dig ja men hur lätt är det ? Då är det att först sjukskriva sig för att bara kunna just ta hand om sig själv. Men jag fungerar inte riktigt så men när det är som värst ja då kanske man skulle göra det. Men ska verkligen en IBS få ställa till det så ? Kul att sjukskriva sig för en IBS, helt galet ju det måste väl kunna finnas något man kan göra för att undvika skoven ?

Jag försöker verkligen läsa mig till hur man kan göra tänka på, jag söker fakta googlar läser om andra människor som har det som mig. Vissa har fått bra hjälp vissa ingen hjälp alls vissa har det som mig, en diagnos men sedan bye bye du får klara av det själv :(. Varför ska det vara så ? Om du har ett högt blodtryck får du kolla upp det, äta medicin i värsta fall, om du är diabetiker får du hjälp, om du har problem med sköldkörteln, om du har ett sår som behöver läggas om. Men inte vid en IBS får du den hjälpen, blir så himla ledsen, mitt liv styrs ju av detta jag kan inte leva som vanliga människor. Men jag får ingen hjälp till att ändå kunna få ha ett någotsånär liv, det tycker jag är väldigt konstigt.

Folk som inte har IBS förstår verkligen INTE hur det är, " det syns ju inte på dig " Ehh nej men känner du eller ser du hur jag mår inom mig ? Eller hur " skönt " det är efter femte varvet på toaletten eller känslan av att vara gravid i 8: onde månaden fast du inte är det, ligga i hemska magsmärtor samt världens illamående. Du får avstå från saker eller tom avboka i sista sekund för att du måste passa en toalett, ligga ner om du ens kan det, försöka vila om det går...

Hur många tror att Isabelle går igenom precis samma sak som mig när man tittar på henne ?!!! INGEN för det " syns " ju inte, nej men vet du hur många nätter hon har tillbringat på toaletten eller hur hennes smärtor var / är ? Att tvingas rusa av fotbollsplanen för att hinna samt hitta en toalett, hur många ledsna & rädda sms: s vi har fått under sommaren när hon var borta. Hur många bänkar hon tvingades vila på för att hon hade så ont samt alla sjukhusbesök där vi möttes av orden " ditt barn är förstoppat " !!! Nej jag trodde inte det va, så snälla ni som inte vet hur en IBS upplevs eller känns, var bara tysta det är nog så jobbigt ändå tro mig jag vet :(.

Nej nu ska jag dricka lite proviva lägga en vetekudde på magen & hålla emot spyan som vill komma upp. Samt hoppas att det känns bättre tills imorgon & att jag kan gå till jobbet utan att behöva tvingas stanna bilen efter vägen under mitt arbetspass.

Kram Till Er. 

  • 322 visningar

Gillar

Kommentarer