Att Leva Med En Fobi

Ja det är verkligen jättejobbigt & tufft inte bara för en själv utan även för dom runt omkring...

Jag har haft en stor kräkfobi eller att bli magsjuk, det gick så långt att jag blev tvungen att söka hjälp för det. Det värsta jag vet är ljudet av när någon kräks, gulp.

När lapparna kommer upp på dagis, skola & jobb vill jag ta barnen med mig & fly. När barnen kommer hem & berättar att någon har kräkts då börjar jag må illa, inbilla mig allt möjligt.

När magsjukan har gått i vårat hus har det varit så illa att jag har suttit & gråtit i ren panik, håller för öronen, " skriker ". Jag tycker att det är så äckligt :(.

Det gick så långt att min fobi lades över på William. Nu började han må illa väldigt mycket när David gick bort, det var verkligen hela tiden en period, väldigt jobbigt :(.

Jag blev då tvungen att söka hjälp för min del, jag kunde gå & oroa mig för ALLT i förväg, jag avstod från saker utifall vi kunde bli sjuka. Min lista kan göras så lång från ALLT som vi inte fick utsätta oss för.

Vi hade oturen ett år att få världens vinterkräksjuka det var bland det värsta jag har varit med om :(. I en hel månad höll vi på vi blev aldrig av med det. Jag städade gjorde rent leksaker tvättade överallt men nej barnen blev sjuka om vartannat. Två gånger i var hade dom det, värst blev det för lilldonnan såklart, hon rasade i vikt då :(. Blev borta från dagis i en hel månad.

Sedan åkte hon på det för ett par år sedan blev jättesjuk då med på några timmar. Hon hamnade på sjukhus med dropp, hon höll på att stryka med :( fruktansvärt, så ja jag är " livrädd " för denna " vanliga " sjuka.

Jag kan inte säga att jag är helt bra från min fobi, det är mycket bättre jag har lärt mig hur jag ska tänka när jag utsätts för det. Jag har blivit mycket bättre på att inte hindra oss från allt som jag gjorde förut. Jag fick mycket hjälp utifrån vilket jag är glad för ♡.

Jag skäms inte för att ha en sådan fobi det är verkligen så jobbigt :(, den är inte lätt att ha med det jobb som jag har. Men många i min arbetsgrupp vet om det vilket känns skönt. Min make tycker att jag är jobbig, fånig, han kan bli irriterad på mig ibland. Men han vet om hur det är för mig han försöker " ta " det mesta men ibland så går det inte såklart.

Det är många gånger som jag ställer in att hälsa på, middagsbjudningar om någon i den familjen har kräkts fast det är ett par dagar sedan. Aldrig i mitt liv att vi kommer !! Lika om någon familj har magsjuka men kanske inte det barn som mitt barn vill leka med, tack men absolut NEJ tack dölj det inte utan snälla tänk er för, dom kan leka en annan dag ♡.

Jag hoppas att människor förstår hur pass allvarligt det kan bli av en " vanlig " magsjuka. Det finns faktiskt dom som kan bli jättesjuka vi kanske inte alls bara kräks en gång & kan äta direkt efter !! Det kan sluta hur som helst :(. Jag ber att alla människor som drabbas av någon sorts magsjuka tänker efter, stanna hemma så länge som man ska, chansa inte tänk på alla oss andra ♡♡. Man kan faktiskt bli väldigt väldigt sjuk av en magsjuka !!

Kram Till Er. 

( Nej lilldonnan har inte napp längre om någon tror det ;). Bilden visar hur fruktansvärt sjuk man kan bli av en magsjuka på några timmar, hemskt :(. Jag mår så dåligt när jag ser denna bild :( hon var så dålig så usch. Tack till den läkare som såg hur pass allvarligt det var så snabbt. Annars vet jag inte hur det hade slutat :(...)

  • 198 visningar

Gillar

Kommentarer

enmasjavel
enmasjavel,
Håller med, dölj inte att man har varit sjuk, livsfarligt för vissa!
nouw.com/enmasjavel
Anna030509
Anna030509,
Ja det kan ju vara det därför blir jag så himla ledsen för dom människor som inte förstår hur illa det kan sluta. Som för min lilla tjej 😟.
nouw.com/anna030509