Återkoppling Med Kirurgen, Avvänjning & Ja Jag Har Blivit Felmedicinerad Och Har Mått Skit...

Ja ni vet knappt om jag önskar min värsta fiende allt detta som din kropp får lov att ta sig igenom. Ett ord FY FAN. Jag är som sagt OTROLIGT känslig för mediciner både när man måste ta dom men även när allt ska bort.

Jag är svårbehandlad då jag får sådana biverkningar när preparaten sätts in. Allt från huvudvärk de lux, illamående, kräkningar, kallsvettas, hjärtklappning, trötthet, yr, magbesvär × hundra, hallucinationer, viktuppgång, minskad matlust. Att behöva gå igenom det är fruktansvärt jobbigt för en själv, ens kropp, sin omgivning men även när det blir flera gånger.

En vacker dag ska giftet ur vilket är ännu värre än när det ska sättas in. Du tror formligen att du håller på att bli galen, dödssjuk, ja tom att du ska dö. Jag har mått väldigt dåligt under några dagar. Då hade jag bara fram tills imåndags trappat ur medicinen mot nervsmärtorna ner i benet helt, samt tagit bort en tablett långtidsverkande morfin och en kortidsverkande morfin mitt på dagen. Jag mår så sjukt dåligt så fy :(. Jag har världens yrsel du kan inte ens ligga på sida, har världens hjärtklappning, huvudvärk, darrig, benen är som spagetti, förvirrad, disträ, seg, trött, irriterad, ledsen, klåda, kallsvettas, frossa, mår så fruktansvärt illa så jag tror att jag ska kräkas tarmarna ur mig :(.

Jag är så fruktansvärt orolig i kroppen, det som ilar ut i armarna samtidigt som magen blir kokhet drar ihop sig krampar och jag får sitta över en spyhink. Blir faktiskt rädd för mig själv :(. Vilket jäkla gift mediciner är, det kan inte vara bra. Aldrig igen tänker jag varje gång, men när smärtorna är så fruktansvärda så att man knappt vill leva längre och läkarna skriver så " lägligt " ut olika preparat som man måste ta, prova. Ja då har man glömt hur jobbet efter kommer att bli, för stunden. Men sedan när du ligger där på golvet likblek och kramar porslinsguden jadu då kommer ångesten de lux. Varför varför varför? Jo för att när du hade som värst ont och iallafall åtminstone skulle kunna ta dig upp ur sängen, det var därför du åt alla mediciner ♡.

Vet ni hur mycket jag har kvar som ska ur kroppen? Hjälp får panik. Det är så lätt att sätta in trappa in mediciner av läkare men du får ingen hjälp när det ska ur oftast, det ska bara bort helt enkelt. Men hur? Du får inte ens bara sluta tvärt med mediciner som du har som ett enkelt litet " magskydd " för alla andra mediciner som du tar. Det var det här som jag var så himla rädd för just för att jag vet hur känslig jag är för mediciner. Din kropp blir helt enkelt beroende så är det bara. Är det såhär det kan bli när man är mer än känslig för typ energidricka? Jag som avskyr att vara berusad det är därför jag aldrig är full, tappa kontrollen, må illa, kräkas, yr ja Anna just nu befinner du dig i ett ej så önskat " rus " kan jag säga :(.

Men imåndags fick det räcka jag fixade inte mitt mående längre :( något måste ha gått så tokigt till med denna urtrappning med tanke på hur sjukt dåligt jag mår. Så jag blev tvungen att ringa till min VC bröt nästan ihop i telefonen. Sköterskan blev alldeles förskräckt när hon hörde mig berätta så hon pratade med min läkare på en gång. Det visade sig att när jag blev utskriven efter min operation så gjorde den läkaren helt fel angående min urtrappning. Jo det är sant :( man får absolut INTE trappa ur medicinen som jag haft mot nervsmärtorna ner i benet så fort som den läkaren sa att jag skulle göra. Jag har nämligen stått på den i 7 månader 150 mg. Här har jag mått så fruktansvärt dåligt så ja ni skulle bara veta tankarna som farit genom mitt huvud :(. Blev insatt på medicinen igen men halva dosen mot den som jag har stått på innan. Sedan fick jag hjälp med hur jag ska trappa ur morfinet och så blev jag uppsatt på en telefontid den 4/4. Snacka om skillnad på läkare och läkare, min VC och mina två läkare som jag har just nu är helt fantastiska ♡. Nej fy 17 vad jag har mått dåligt alltså riktigt riktigt dåligt :(.

Igår var det faktiskt första dagen som jag inte mådde sådär fruktansvärt illa, jag var inte heller lika yr vilket var otroligt skönt. Jag kunde tom förbereda middagen vilket jag inte har gjort sedan jag blev opererad. Jag har verkligen varit så sänkt efter den här operationen har inte alls varit iform :(. Det har liksom gått två veckor på fredag och just nu kan jag inte se mig gå min vanliga promenadrunda :(. Kroppen är så fruktansvärt svag klen, jag blir trött för ingenting, vänster benet strular som bara den. Vi ska inte prata om den högra sidan fyy vad ont jag har :(. Har värsta ångesten för att jag inte är pigg ännu. Kroppen har givit upp helt enkelt ja för ett tag iallafall och försöka att inte bli stressad av det när man heter Anna? Haha jo ni ;).

När allt detta är över känner jag att man vill göra en rensning och rening av sin kropp, riktigt ordentligt med!!! Man känner sig typ otroligt smutsig. Allt från träning, kost, sömn. Du vet lägga in mig på en verkstad och få bli som ny igen :). MEN det är jag som måste göra jobbet såklart ;). Hur gör man det då? Ja man lär ju behöva lite hjälp på traven så att säga. Man kanske skulle börja bada isvak haha då lär man verkligen få känna sig ren, fokus andning och koncentration. Att få möta sig själv i en situation som kroppen inte är van med me like :) tummen upp för det. Någon mera som vill bada isvak :)?

Vill ni veta en sak jag hade tydligen träffat kirurgen som opererade mig, hon kom tydligen ner till mig på uppvaket när jag hade kvicknat till. Hmm låt mig säga " sing Halleluja singing yea sing Halleluja, jag har inget minne lalalala " 😂. Nej jag har absolut inte ett endaste minne av det haha japp så kan det gå. Men ändå så har jag ett svagt minne av en kvinna som stod och kikade på mig när jag låg där ynklig ensam blek och hade så fruktansvärt ont ♡.

Men iallafall så ringde hon idag och jag hade förberett mig med en hel A4 sida med frågor tankar och funderingar som snurrar i mitt huvud. Det första hon utbrister var att hon ALDRIG hade sett eller opererat ett sådant här GIGANTISKT diskbråck någonsin. Så operationen var väldigt spännande tyckte hon :) I'm special you know ;) haha. Ja som sagt hon hade fått bort ett väldigt väldigt stort diskbråck som låg på och klämde lite överallt. Nu är det egentligen bara att avvakta, träna MEN det här var lite konstigt som hon sa. Hon tyckte att jag hellre skulle stoppa i mig smärtstillande och träna än att låta bli att ta smärtstillande och mest vila? Hmm ja jag kan förstå det till en viss del. Men att säga det till en som heter Anna som brukar träna 6 - 7 dagar i veckan 🙊 inte sååå bra kanske...

Skulle få en tid till henne innan min sjukskrivning går ut för att kolla av hur allt går och fungerar, tyvärr kan det vara så att känseln aldrig kommer tillbaka :(. Om den inte har kommit tillbaka inom 6 månader så ja då är den borta som sagt. Men ja nu har det snart bara gått två veckor sedan jag opererades det är egentligen ingenting. Synd att jag fick en tuff start bara men ja det är bara att ta några djupa andetag och börja om ♡.

Kram Till Er.


  • 525 visningar

Gillar

Kommentarer