Är Ni Duktiga

​ på att låta era barn vara med & hjälpa till med olika saker utan att lägga er i ;) ? Jag är inte så bra på det jämt...jag försöker men det är såå svårt !!!

 Jag försöker tänka på en sak som min mamma berättade för mig som hon tyckte var väldigt tråkigt. När hon var liten så var hennes mamma alltså min mormor hemmafru. Min mormor skötte med andra ord om allting, men min mamma fick aldrig vara med.

Min mormor bakade när barnen var i skolan så allt var klart, när det var dags för jul så ordnade hon precis allting utan att mamma & hennes syskon fick vara med. Hon klädde tom julgranen själv !! Min mamma tyckte att det var så ledsamt att aldrig få vara med, delaktig.

Jag bakar otrolig mycket med mina barn, Isabelle är så stor nu så hon " får " baka själv ; ). Men ibland så kommer jag på mig själv som häromdagen när jag bakade saffransbullar. Jag ska alltid vara med & peta i det som barnen gör. Varför ? 

När vi tex sitter & målar tillsammans lilldonnan vill måla på min bild då får jag nästan PANIK ;), varför ? När jag lagar mat så hjälper dom mig ibland skär grönsaker, häller i pastan rör i kastrullen. Men ändå så har jag så svårt att låta dom vara ifred, jag är med petar & övervakar. 

Till jul när det är dags för att göra iordning ett pepparkakshus så försöker jag verkligen låta barnen dekorera huset själva. Men jag är med på ett hörn ändå det finns alltid något som jag kan peta på ;).

Prata inte om när julgranen ska kläs, jag vill ha på " mitt " sätt när vi klär den, när inte barnen ser byter jag plats på sakerna, haha :). När jag hänger tvätt så vill jag verkligen göra det själv på mitt vis. Men hallå varför håller man på så här ?

När maken lagar mat ja ibland så gör han det ;) då är jag där oxå & petar blir så trött på mig själv suck...

Hur gör ni ? Hur är ni :) ?

Nej dags att sparka igång denna lediga lördag tillsammans med familjen min ♡♡.

Kram Till Er. 

  • 174 visningar

Gillar

Kommentarer