För er som inte vet så pluggar jag till webbkommunikatör på Medieinstitutet i Stockholm och nu när jag snart är klar så kommer jag arbeta med digitala kommunikation åt olika företag. Därför tror jag att det är viktigt att öva, och samtidigt testa det jag lärt mig i skolan, i praktiken, på mitt eget sätt! Övning ger färdighet och misslyckande ger erfarenhet, så vi testar!!

Idag var det min första dag på praktiken (den sista innan vi tar examen), jag praktiserar på en digital fullservicebyrå och kommer under tio veckor arbeta med SEO (sökordsoptimering) för att förbättra mina kunskaper inom de området, sen (om allt går smooth) kommer jag från första april påbörja en anställning som projektledare på samma ställe.

Nu till något annat...

Ett stort problem som jag alltid har haft är att ta mig upp på morgonen. Jag är EXTREMT morgontrött, och idag var inget undantag. Jag vaknade upp i min varma, mjuka säng och hade redan snoozat bort mina 30 snooz-minuter som jag alltid har tillgodo varje morgon, eller rättare sagt, 36 minuter som det blev idag. Jag hatar faktiskt mitt liv, varje morgon, jag vill bara sova. Samtidigt som jag också vill ha en karriär, pengar och hinna med så mycket som möjligt i livet!

Så.

Jag står ju inför ett val, antingen sova bort hela mitt liv eller att kliva upp. Eftersom det senare alternativet är det enda alternativet så har jag under mina år utvecklat några tekniker för att ta mig upp och jag tänkte att jag skulle dela med mig av dem här:

1. Tänd allt!

Dra upp rullgardinen, tänd sänglampan, skaffa en ny väckarklocka som väcker dig med ljus, vad som helst men kickstarta dagen med ljus. Ljuset skickar signaler till hjärnan att det är dags att vakna!

2. DIREKT in i duschen

Dra på varmvattnet, inte något halvljummet mysvatten utan riktigt j*vla varmt. Detta gör att din kropp frigör de smärtstillande hormonet endorfin, vilket höjer ditt välmående.

3. Undvik stress

Lägg dig i tid kvällen innan och kliv upp så du hinner med det du vill göra i din egen takt. Gå emot din lilla demon som säger åt dig att snooza lite till. Jag arbetar fortfarande på denna men är helt säker på att det skulle underlätta mina morgnar.

4. Planera kvällen innan

Fan vad skönt det är när jag har bestämt vilka kläder jag ska bära kvällen innan, och slipper stå trött och grinig och bestämma vad jag ska ha på mig på morgonen. Det är väldigt ineffektivt och tar alldeles för mycket av min tid.

Jag kommer bjussa på lite allt möjligt här, vet inte hur ofta eller om vad, det återstå att se. På återseende!

Likes

Comments