Alla hjärtans dag är inte bara den 14/2, det är alla dagar med ”mitt hjärta”
Börjar resan till Göteborg den 15 februari efter att ha fått en kortisonspruta i höger knä och förhoppningsvis ska knät fungera under vår lilla tripp söder ut ett par dagar. Anländer till Göteborg på em i ett uruselt väder.... snöblask och regn på tvären....hu vad det kan blåsa i denna stad! En fika med med fd arbetskamrat i hotellets lobby - åh så mycket vi kan ventilera - tack Anki L för en härlig stund.
Ser nu fram mot kvällen då Tomas Ledin entrar scenen på Rondo. Vet inte vilken gång i ordningen som vi ser hans uppträdanden?? Han levererar i vanlig ordning. Denna gång med lite annorlunda framträdande. Ett gäng skickliga musiker tillsammans med Tomas och en mix av gammal och ny musik, fantastiskt BRA! En natt på hotell Elite Park och vaknar dagen därpå för att bege oss till Mölle. Vi ska besöka Kerstin Tillberg och handla hem lite av hennes alster, blir inte mätt på hennes fina saker. Övernattar i Helsingborg hotell Clarion Grand och fortsätter nästa förmiddag mot Simrishamn och Karleby Kro. Här får vi lite föraning av vår, solen skiner, ingen vind och temperaturen har höjt sig +7😄 Stannar utmed resvägen i Ystad och promenerar ner till havet... havet ligger stilla och solen gör en gata i havet, njuter och tar ett par djupa andetag. Framme vid Karleby Kro och checkar in. En liten oas på landet som har små fina rum i skånelängan intill orangeriet med SPA- avdelning. Fin middag med gott vinpaket förgyller denna kväll. Detta är en pärla som vi besökt tidigare och förmodligen är det inte sista gången som vi njuter här! Hemresan svänger vi in till Mandelmans trädgårdar men Gustaf och Marie hade stängt. Får väl nöja oss med att titta på dom och deras trädgård på TV 4 och kanske ta en tripp i vår/sommar.
Miniturnén är nu till ända och vi har återvänt hem till snön och vår”hemmapärla”. Den här platsen är inte illa heller, vi kunde ha det sämre.
Idag är det vanlig vardag igen... snöskottning för mannen (tur han har snöslunga) och jag har gjort ett dyk i datorn och rensat gamla bilder. Får hålla mig lugn och rehaba knä och då passar det bra med bordsarbete.
Kan känna lite längtan efter våren nu när vi fick lite försmak från Skåne

/Anki

/

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag firade vi svärfar Evert då han fyller 101 år. En aktningsvärd ålder. De närmaste i familjen dök upp och smörgåstårtan smakade bra.
Vår lokaltidning Corren har intervjuat Evert och publicerades i går i tidningen. En nöjd ålderman som njöt vid kaffebordet med sina anhöriga.

/

Likes

Comments

Kontraster..... Alicante kvällsbild och +22 grader landat i Stockholm sen kväll med en temperatur på +2. Övernattning på hotell och mitt i natten vaknar till brandlarm!! På med de kläder som var nära och plånbok. Trapphuset fylldes av yrvakna gäster, barn och vuxna på väg till uppsamlingsplatsen. Väl nere i receptionen som var väl tillstökad med sönderslagna glas, kläder spridda, receptionens lådor uttömda på golvet.... ingen eld, ingen rök, vilken tur! Visade sig att en ung man hade gått bärsärk och satt igång brandlarm... brandkår och polis på plats som omhändertog ynglingen med handfängsel. Vi fick återvända till rummet och försöka somna om, vilket inte var det lättaste👎
Nu återstår endast Swebuss hem till Linköping från Arlanda.

/

Likes

Comments

Det är bara ett måste att stanna till i denna underbara stad..... har blivit ”vår stad”. Blir aldrig mätt på att strosa runt, besöka tapasrestauranger, njuta av havet mitt i staden och den sköna, sköna värmen. Två övernattningar på hotell Melia - perfekt. Ja, inte riktigt då hotellet står under reparation och vem trodde att hantverkarna skulle jobba under lö-sö mellan kl 10-19???? Borra, borra bila ....tur att det var fint väder och att vi kunde vistas utomhus större delen av dagarna.

/

Likes

Comments

Männen står för middagen och förbereder med grillad kyckling på rotsaksbädd. Kan intyga att det smakade utsökt.

​En vecka tillsammans med goda vänner där vi besökte marknad, spelade golf runt På flera banor runt Cabo Rogh. Den fina strandpromenaden med fantastisk utsikt och restauranggatan inte att förglömma. Efter denna vecka var det dags att flytta upp till Alicante innan hemresan till Sverige.

/

Likes

Comments

Idag efter att ha kört två maskiner tvätt begav vi oss till Puerto Mazarron för att promenera på strandremsan. Tänk att det fortfarande i mitten på november är så skönt att vara på stranden! Vi fortsätter vår promenad och hamnar på restaurang Viggo... som Alexander och Tove besökte förra veckan med blandad förtjusning 😂😂ok vi fick plats bland många, många andra men var inte sugna på full meny 10€.... vi beställde var sin pizza öl och ett glas vin i solen, så gott!
Vi hade bordsgrannar från England som var mycket förtjusta i duvor och matade... kan ju bli skogstokig 😬😬😬 innebar ju att fler duvor anslöt till smulorna och till slut hela brödskivor som hämtades på bordet!!! Kan bara säga att vilken tur att du Erika och Kerstin Ä inte var närvarande🤮
Fin dag ändå med promenad så mycket som knät kan orka och stöd av min älskling❤️tack för att du finns.
Efter GW: s program blir det nu att göra macka inför morgondagen och golftur mot Saturines golfclub.
Återkommer/Anki

/

Likes

Comments

Idag laddade vi med vatten och mandariner till Lorca golf som ligger 50 minuter från Isla Plana via AP 7. Väl framme kl 12:15 inte många på parkeringen. Hade tänkt att endast slå på ranchen och utflykt, men varför inte gå (ta en buggy)en runda, det är ju ingen kö precis!!! Sagt och gjort, jag kör bil och mannen spelar. Bra fördelning då kroppen inte pallar för spel just nu! Det kommer bättre tider!!! Första 9 hål gjorda på en timma, bra tempo och bra slag av käre mannen. Vi kör vidare och nu blir det lite stopp. Två engelsmän spelar sitt spel med dubbla bollar och frågar om vi vill gå genom, vi avböjer vänligt med att det är en fin dag och vi har inte bråttom. Bra sista nio hål också, 32 poäng totalt och nu sög det i tarmen. Två club sandwich och kaffe satt som en smäck. Hem till Isla och njuta av solnedgången och sen middag med gott vin. Nu sugen att höra hur Amanda har det i sitt studentrum. Farmor/farfar hjärtat längtar lite... telefonkontakt 😘
Får se vad morgondagen bjuder på....
Go kväll / Anki

/

Likes

Comments

Nu har mer än halva tiden gått sedan vi lämnade Sverige. Vi njuter av sol och värme och av att vi fick besök under 5 dagar av Christian, Helen, Alexander och flickvännen Tove. Sol, bad, golf, matlagning, spel som yatzy och klassisk ”skitgubbe”. Mycket skratt😀😂 Vädret under dessa dagar var lite blandat. Tror nog att besökarna hade förväntat sig lite varmare(läs stekhett). Då de lämnat oss kom nämligen de varmaste dagarna och vi har tillbringat dom vid stranden och i havet. Sååå skööönt! Isla Plana har varit vår ort då kroppen inte är så snäll just nu... knäproblem och då kom stavarna till nytta👍nu får vi tänka annorlunda för att bejaka kroppen.
Sista veckan påbörjad här i Isla och sen flyttar vi lite norr ut till våra vänner.
Tack och hej för idag/ Anki

/

Likes

Comments

Nu har det gått drygt en vecka här i Isla Plana.
Så skönt med värmen och den kravlösa dagen.
En blandning av golf, bad i hav och pool läsning av bok på terassen. Vi har det såååå bra. Våra vänner i Cabo Rogh träffar vi och golfar med.
Nu ser vi fram mot helgen och besök av Christian, Helen, Alexander och hans flickvän Tove.
Så i morgon blir det tvätt och städ inför våra gästers ankommande. Vi är redo.... så kul!
Välkomna!!!😀

/

Likes

Comments