Vilken start på dagen

Ja, vilken start på dagen. Jennifer satt o försökte få tag på en veterinär då vi tänkte sko Rewir på plats där så han kan få lugnande, meeeeeen då ingen svarade så satt jag o försökte. Till slut så svarade Veterinär & som alla vet så har Rewir varir svårlastad p.g.a att Umesläpet varit för litet åt alla håll å kanter så därför gav vi honom lugnande före så han gått på utan tjafs så han fick bli skodd då.

Iaf så säger denne - Är det han som var svårlastad? Ja,svarar jag, men inte längre då han fått en ny transport, så nu behöver han bara få lugnande vid skoningen.
Då säger Veterinären - Det är väl tur det annars så har det bara varit att sätta en kula i skallen på han!!!!!!

Fatta vad paff jag blev :o Tänk om Jennifer fått tag på denna människa som sagt detta, hon har brutit ihop då. Man får tamefan INTE säga så till någon, oavsett problemets art o.s.v. Fine, jag kan ta att man säger så om man t.e.x riskerar sitt liv bara för att kunna hantera hästen i fråga, för det tycker inte jag det är värt att göra men inte då Rerwir bara tappat tron på hovslagare just nu.

Rewir är Jennifers häst & hon har själv valt ut honom från Polen. Hade han varit för svår så vi inte klarat av honom då hade vi sålt honom & hittat någon annan häst, men just nu så håller dom på att jobba ihop sig precis som jag & Prince. Man kan inte allt på en gång, man jobbar varje dag för att sampelet ska förbättras

Hur som helst så drog vi iväg till Bästa hästaffären - Grafströms för att se om Jennifers bett var på G, men det kommer förhoppningsvis den här veckan & att Bästa Imma har lagat Rewirs Whitaker träns så fint <3 <3 Svängde in till gamla stallet & hämtade en padd som vi glömde :) Blev en snabbis på Djur & Natur oxå, passade på att köpa en till hink med Enzio hovstärkande örter så vi har. Ska bli spännande att se hur / om hovarnas kvalitet blir bättre, dom har ätit Enzio i 1 månad & påbörjat månad 2 i går. I dag var Prince på tårna så jag trodde jag skulle åka av, han hoppade till, skyggade för allt & såg spöken i varenda blad, helt otroligt att jag satt kvar. Vi tog en sväng där det är en bra klätterbacke så dom får jobba, sedan red vi hem o in i paddocken för lite arbete. Jag o Prince tog några små skutt, men det kändes inte tryggt då han skuttade för allt han såg så jag jobbade på med volter i trav, serpentiner i skritt o lite annat. Jennifer & Rewir började hoppa några låga bommar på 40-50 cm, låga X hinder tills Rewir "puttade/ tvärnoitade " av henne i en sväng då han blev rädd för ljudet av kardborre när jag tog av Prince benskydden.

Efter lite prat & peppning så släppte jag ut Prince & hjälpte Jennifer påplan. Vi gjorde 2 låga X hinder ( ca 35/40 cm ) med 3,20 mellan, han hoppade som en gud, så hon provade att hoppa en bom på 70 cm, inga problem för någon av dom bara hon tänkte på att titta framåt/ uppåt på trädtopparna, då hoppade Rewir kanon. Dom testade att hoppa ett enkelhinder på 95 cm, gick hur bra som helst, sedan sänkte vi till 50 cm bara för att det skulle avslutas bra för båda, Jennifer var hur nöjd som helst efter det passet, så det gäller att fortsätta tills man får det att fungera Nu har vi rensat bort lite skräp från baksidan så vi får plats med vindskyddet när det är nerplockat, hundarna rejsade som tusan medans vi plockade. I morgon åker Saaben på skroten Lite bilder från igår då dom busade i paddocken :)
Prince kan han...
Rewir & Prince undersöker / raserar vår avspärrning. Går det inte att äta sten? Vad skumt...

Gillar

Kommentarer