Vårväder i all sin prakt

Vaknade & kände en energi i kroppen som jag inte haft på länge. Åt mina ägg & tog de tillskott jag ska, sedan hände det något.....För det 1:a fick jag en ruskig flush nästan på hela kroppen, det brände/ hettade mest på skinkorna så jag trodde nått var fel. Drog igång SnowStorm på datorn & poppade som tusan, körde ett eget danspass som en duracellkanin i en timme! Jag hade sån energi som jag inte trodde var möjligt, Jennifer trodde det hade brunnit totalt :D :D

Åt lunch & iväg på ett ärende o sedan till stallet. Vi byggde fram innan vi åkte upp till stallet. Jennifer lånade Diamond så fick jag sällskap i paddocken + filmat :)

I dag blev det ett hoppass för mig där jag hoppade i en 8. Jag hade ett lågt sockerbitshinder & ett räcke. Jag värmde upp & började rulla på de låga hindren tills Prince var avslappnad, iofs gick det fort då han istället taggade till som bara den över dom.
Mitt i allt så började det blåsa skithårt, det gick inte att trava mot vinden, så starkt blåste det, hoppade åt andra hållet ett tag, men då kom världens snö/hagelskur, jag såg inte ett smack, men det gav med sig rätt fort.
Höjde upp räcket lite & rullade på med en halvgalen häst som låg på mot hindret & började bocka i landningen, pust.

Det viktigaste med dagens övning var att han skulle tycka att det var kul att hoppa & få lite motor mot hindren igen & det tyckte han verkligen. Räcket låg på 65 & det andra på en liggande sockerbit, så kul att känna suget mot hindret igen, det har varit lite dåligt med det ett tag nu.

I dag ville jag bara få Prince att tycka det var kul att hoppa igen, hitta suget mot hindren & det gjorde vi rejält :)

Då jag inte visste om han skulle stanna eller hoppa så höll jag mig lite väl rak i sadeln & helt avslappnad, men hellre det än att störa honom genom att luta mig fram & bromsa upp honom. Är nöjd med dagens hoppning & superglad att han hoppade med sug & energi. Bockningarna hade jag gärna varit utan :D

Akira har en egen stil i soffan sedan Cissi ( katt) lärde henne en massa bus & Minna ligger som vanligt på sin plats

Gillar

Kommentarer

Malin
,
Det ser jättebra ut, men ett litet tips bara. Du skriver att du inte visste om han skulle stanna, om du håller i manen över hindret och i landningen så kommer du minimera risken att han ska stanna, för han visar lite irritation då du drar honom i munnen, men håller du i manen så lär han sig att han inte blir dragen i munnen och då kommer han troligtvis sluta stanna 😊 kämpa på!
Ankibus
Ankibus,
Tack för tipset, brukar ha halsring, men den blev kvar i stallet 😟
Som jag skrev så försökte jag hålla mig upprätt & då han bockade efteråt. Tar jag man tag så hade jag lutat mig framåt & då kan han stanna bara för det. Nu ville jag bara få han att gå fram utan krav 😊
nouw.com/ankibus