Ut på tur, aldrig sur

Myggfritt i dag, så jag trodde inte det skulle bli nån ridtur då det var -22. Men då allt var klart i stallet så plockade jag in Prince. Usch vad kall han var under täcket, nu åkte vintertäcket fram, hittills har han klarat sig med 100gr regntäcket, men inte längre, han är ju ändå klippt & behöver lite värme.

I dag tog jag en tur efter sidsjövägen, trav i alla dess tempon. Prince var taggad som fan och var mer i luften än på backen. Galopp var inte att tänka på då han svävade iväg uppåt, det var bara att fortsätta med tempoväxlingar i trav. Jag vände vid Vintertjärn, allt gick bra tills jag nästan var framme vid uppfarten. Där lekte det barn i en snöhög som åkte på något, där brann det totalt för Prince som blev "rädd" & kastade sig ner i diket, reste sig & tvärkastade sig åt det håll vi kom ifrån. Viftade med armen så bilisterna skulle stanna, men nejdå, man MÅSTE trycka sig förbi en halvgalen häst som är mitt i vägen, jävla idioter!!

Kom in på vägen upp till stallet & där fick han fatta höger galopp & jobba på i frisk fart innan han fick galoppera sakta, likadant med vänster galopp. Travade av lugnt & skrittade sista biten med uppspänd sadelgjord. Jag klarade mig från att frysa, bara fötterna som blev lite svala, annars så hade jag Hööks vinteroverall, den får 5/5 poäng.

Det är såna här dagar man önskar att man stod nära ett ridhus så man kunde rida i värmen.

Plockade av alla saker, sen fick han gå in i boxen för att äta sin gröt o kissa :) La på vintertäcket & konstaterade att det är för kort då hans röv tittar ut :D
Så min lille plutt har gått från 125/135 när kan kom från Polen till 155 cm nu, har varit på Hööks & fixat ett nytt täcke som jag ska prova på han i morgon, Han måste ha täcken med 1/2 hals så han slipper tryck på manken, så det är bara att hoppas att täcket passar.

Nu har vi burat in Akira då hon springer ifrån valpen hela tiden, han hinner knappt äta så ska hon iväg & spatsera i huset.

Gillar

Kommentarer