Uppe före tuppfan

Svintrött & matt åkte vi till stallet för att släppa ut Diamond, fixa Prince, mocka & åka till Färsta.
Vi kom fram strax före 8 så det var bara att hoppa upp & börja rida fram. Jag var helt slut bara av att kliva upp, så det här var inte en av mina bästa ideér kan jag ärligt erkänna. Jag värmde upp med start, stopp i alla gångarter för att spara på mina krafter & få med mig Prince på banan.

Prince var väldigt spänd & inte blev det bättre av att han tippade blomman som stod vid titthindret, för då den tippade for Prince & 2 andra hästar åt varsitt håll, som popcorn, tur vi satt kvar.

Prince kändes väldig osäker inför varje övning så det tog tid att få han avspänd. Jag är övertygad om att det sitter kvar sen sista träningen då jag var tvungen att gå på honom rätt tufft, det är inte riktigt min metod.

Iaf så löste vi alla uppgifter även om piloten hade väldigt svaga ben i dag & fladdrande armar, jag satt iaf kvar :)

På slutet så skulle vi hoppa upp lite, jag tänkte först avstå, men så sa jag att jag ville testa 90 cm i dag. Började på 80 cm som gick bra, 90 cm gick oxå bra, där borde jag ha tänkt till men inte då, vi gav oss på 1 m oxå, men satan i gatan vad han tog i, jag trodde jag skulle gå in en egen omloppsbana, men satt kvar.

Där gav jag mig, då jag inte vill utmana min tur alldeles för mycket. Nu kändes 90 cm helt ok, ingen tvekan eller att jag var osäker, det bara flöt på.
Men då Prince blivit lite osäker på vissa hinder så ska jag ta hjälp av en erfaren ryttare som ska få bygga upp hans självförtroende & tävla honom så han får den vanan, så inte jag sabbar något. Jag vet när det är dax att ta in hjälp, man ska inte köra själv på ren prestige då det kan sluta i katastrof. Man måste kunna inse när det är läge att ta hjälp av någon som är mer van & vet hur man ska göra.

Nu ska jag gå göra kudden sällskap då energimätarn är på rött & bacillerna ska sovas bort.
Btw så är det ljust iaf vid 6.00 - 18.00 så nu väntar vi på värmen ;)

Gillar