Snart dax att plocka fram vinterkläderna igen

Vilken dag, man vaknar upp till en gråmulen & svinkall dag med snö & hagel 😥👎👎

Åkte iväg & fick laser & biolight på min tjocka kompis på handen ( lillfingret ) så nu lever jag på hoppet att den ska svälla av lite mer så jag kan börja rida igen.

Åkte till stallet vid 6 tiden & skulle ta in pållarna. Skulle löslongera Prince & Yenna, det gick bra i ca 5 min då Yenna hoppade ur paddocken på högsta stället 😮 Då gav vi upp så fick dom gå in istället. Prince får finbesök i morgon av Anna Karström som ska ta ett snack med honom & kolla läget i hans kropp.

Har beställt ett nytt bett, ett Stubben easy controll bett.
Produktbeskrivning:
3-delat bett som ger ryttaren extra kontroll på hoppbanan eller till vardags!
Ett vanligt problem är att hästar blir för starka på t.ex. hoppbanan och ryttaren måste växla till ett starkare bett som i sin tur gör att hästen tappar bjudning. Stübben har med detta i åtanke tagit fram ett bett som kombinerar möjligheten att få extra kontroll samt att hästen bibehåller sin bjudning!

Så länge hästen går avspänt för ryttarens hjälper ligger bettet mjukt och behagligt i munnen och bidrar till hästens lösgjordhet. Om hästen däremot inte lyssnar utan istället drar så låser sig bettet som ett rakt bett, vilket gör att hästen motiveras att söka sig tillbaka till det mildare läget.

Detta bettet passar även utmärkt i det vardagliga arbetet då det är ett mildare bett som är ergonomiskt utformat och trivsamt för hästen.

Min förhoppning är att han ska gilla det här bettet & fungera bra i hoppningen.

Gillar

Liknande inlägg