Nervös start på dagen

Upp med tuppen i morse 6.00 då jag skulle vara på PH Vet 8.00 med Prince för att kolla upp vad hans snubblingar & ovilja att gå fram kan bero på.
Morgon började med ett litet missöde som snabbt avhjälptes med I´s snälla pappa <3

Tack och lov för söta F som ställde upp och hjälpte mig med Prince då det är lite svårt att lasta o fixa själv med bara 1 fungerande arm. Det visade sig att Prince var felskodd, trångskodd och hade helt fel vinkel på framhovarna, han gick som på tårna. Veterinär & hovis kunde snabbt konstatera att det var hovarna som var boven till hältan då han belastat kotorna med inflammation som följd :( Han fick framhovarna åtgärdade på plats då det varit onödigt att behandla om han fortsatt gå med dessa felställda hovar.
Som tur är så fick han behandling i tid så nu ska han tillbaka på kontroll om 14 dagar & då hoppas jag att han inte behöver 1 behandling till utan att han ska bli bra på den här omgången :D

Tyvärr så är det väldigt svårt att hitta en hovslagare som får till hovarna bra. Det finns både bra & mindre bra hovslagare som är utbildade, utbildning är ingen garanti för ett bra jobb. Man ska hitta en hovslagare som vet o kan det h*n gör, så man slipper onödiga skador. På 2 1/2 år har vi haft 3 st hovslagare.
Den 1:a slutade vi med då hästarna fick sprickor i bakhovarna som berodde på felverkning. Den 2:a p.g.a ovärdigt betende mot hästarna, man skriker inte & slår på våra hästar, eller någon häst överhuvudtaget. Den 3:e pga detta med Prince. Inga namn nämda & kommer inte att nämnas. Alla får skaffa sig en egen uppfattning om den som skor sin / sina hästar. En som skor någons häst kanon, kanske inte alls får till min hästs hovar. Prince har iaf varit så duktig i dag som stått lugnt i uteboxen & mumsat hö med överdelen på dörren öppen å tittat på de andra hästarna i hagen :) Rewir har oxå varit jätteduktig som stått ensam i järnhagen i dag utan Prince :) Nu ska jag bara vila & känna mig tacksam över att fått lära känna fina vännen F som finns när man behöver henne <3 Prince använde hovis som huvudstöd då han fick lite lugnande inför behandlingen

Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg