Måndag 13 Januari

Då fyller "lillen" Stefan 13 år & snart fyller Jennifer 19!!! Vart tar åren vägen :D

I dag skulle vi iaf bara skritta ut & det gjorde vi barbacka, nja, jag kör med barbackapadden & jennifer med schabrak & fårskinnspadd, Bella fick följa med i dag. Grabbarna började tveka redan på vägen ner mot järnvägen, vi trodde att det kunde vara något djur i skogen. Vi fortsatte fram till backen vi skulle uppför, men då tvärstannade dom + Bella, vi fattade inte vad det var, men då satt vi helt tyst & då hördes ett svagt gnissel från skogen, dom rensade tydligen upp efter stormen Ivar, bara att rida vidare på rakbanan istället. Hoppas dom inte är där i morgon då vi planerat att rida där... Bella sprang omkring som en räv & skrämde Rewir mer än 1 gång då hon hoppade upp brevid honom i snödrivan, tror han gillar mer när Minna är med då hon syns bättre och han ser henne, Bella försvinner ju liksom i snön ;P Det gick iaf kanon att ha Bella med sig när man rider, hon är bara lite för nära bakbenen men hon lär sig med tiden.

Prince blev liite övertaggde på hemvägen och drog i väg på en trav utan att jag var med på det, men då fick han jobba med halt i var 5:e steg i nerförsbackarna. Resten av hemvägen fick man fick sitta & vara med hela tiden då dom fokuserade på ljuden i skogen :s

Nu har vi haft lite fika främmande som firat Stefan, några fler kommer till helgen då vi förhoppningsvis är friska igen :)

Vi har fått kanobra planeringshjälp för våra grabbar av F <3
Planering för v.3 13 - 19 Januari
Måndag: Endast skrittas 40-60 minuter
Tisdag: Klättra långbacken 4 gånger skritt med halter ner och 2 gånger galopp med halt i nerförs backen.
Jogga av ca 5 minuter Onsdag: Vila helt, möjligtvis massage men ingen aktivitet Torsdag: Dressyrarbete Padocken Fredag: Trav och galoppintervaller 4 *4 alltså tempoväxlingar Lördag: Markarbete med bommar, gymnastikhopp Söndag: Kravlöst i skogen Hur mycket skräp ska hittas på som rycker hästen i munnen? Jag Dissar den :(
Den senaste trenden bland hjälptyglar för longering verkar vara denna repmodell, kallad Horse Hero Lungeing Rope. Repet går över ryggen ner under och emellan benen fram till bettet och ska få hästen att arbeta rätt, framåt nedåt.
Ni ser i videon här hur den används och där visar självasteLaura Bechtolsheimer hur hon jobbar med repet. Horse Hero är brittisk, Den kostar 62 pund.

Gillar

Liknande inlägg