Jag tror jag dör

Nog för att jag vill ha värme, men när det är 30 grader inne & ute då mår jag inte bra alls :(
Min kropp klarar inte av så mycket värme då jag istället mår skitdåligt & tappar all ork, så i dag har jag suttit inne & försökt överleva med en bok :) Funderar skarpt på att hitta en frysdisk som jag & Akira kan svalka oss i. Akira har sån otroligt tjock päls, men hon går ut i deras badbalja o svalkar sina tassar iaf :) Blev en tur till grabbarna i kväll som fick en vilodag då det var så hett, dom fick nytt kallt vatten & nomnom, o då var dom nöjda. Tror vi ska ta & byta hage åt dom i morgon em då Rewir fått nya fina fötter, då kan dom kan gå in bland träden & skugga sig när dom vill :) Vi åkte ner till Aldernäset med hela familjen & hundarna efter stallet så dom skulle få svalka sig. Hmm, det var ju lika varmt i vattnet som i luften eller varmare så det var som i ett badkar, men hundarna badade på & Akira var hur tuff som helst när hon skuttade ut i det blå :) Gör ont i hjärtat när man ser hur vissa beter sig mot sin häst :( Man slår inte på hästen & skriker för att den inte står stilla, eller vad den nu har gjort för "fel" :(
Jag kan oxå bli arg, men då får man ta sig en funderare på varför gör hästen så, kan det vara mitt eget fel då jag är otydlig, en häst gör INGET för att jäklas med dig, aldrig, det kan det inte tänka ut.

Det mesta beror på handhavandefel från ägaren / ryttaren eller inlärt dåligt beteende som man uppmuntrat oavsiktligen. Man får tänka lite som med hundar - Ignorera det dom gör så länge det inte blir farligt, då kan man säga ifrån, annars så ska man belöna det som är bra :)

Prince hade en ful ovana att stå & krafsa med framhovarna på gången, alla skulle dit o säga till han, men då sa jag bara att man måste ignorera det han gör för annars så slutar han aldrig. Det tog inte många dagar innan han insåg att det inte tjänade något till att stå o krafsa, så nu står han stilla på gången :)

Jag belönar honom ofta när han står stilla på gången, mest med rösten o en mjuk smekning o ibland en bit morot. Jag har numera fått en så lugn häst så att han kan stå stilla när jag gör iordning honom, oftast så blundar han till & vilar medans vi väntar på att Jennifer & Rewir ska bli färdiga Nu ska jag försöka få svalt i huset så jag kan sova i natt, ska upp tidigt i morgon & rida Prince, Jennifer ska få hålla lektion / hjälpa mig

Gillar