Hoppträning 1

Fy fan vilken jävla skitstart på dan. Vi kommer ut till stallet & till att börja med står alla hästarna inne fast dom ska vara ute senast 7.00. Fixar iordning hästarna & konstatera att det går snabbare om vi sadlar dom hemma så slipper vi stå å böka ute i snön. Lastar på Prince efter lite övertalning, Rewir gick det lite snabbare att få på då Prince är inne & ska åka.......just de ja, skulle åka. Det var 40 cm blötsnö & oskottat så vi kom inte en meter. Svär så det osar svavel, då säger han: Jag tyckte inte han skulle komma & skotta på morgonen!! Öppnar baklämmen & då börjar ekipaget att röra på sig, blir vansinnig då jag vet att Jennifer är på väg in i transporten, det kan ju sluta med katastrof för både oss & hästarna!
Då har han satt sig i bilen & skulle prova att köra, vrålar att han ska stanna då jag har öppnat bak. Bara att lasta ur båda & köra fram så vi kom i nedförslut. Båda gick på så snällt igen, tack & lov :)

Kommer fram till Färsta & det är OPLOGAT!!! Så jävla underbart + att det var blankis under. Så vi har halkat & slagit oss alldeles för många gånger i dag. Var inte så kul att lasta av & föterna försvann :(( Nåväl, in kom vi i värmen & började värma upp :) Prince lyssnade på det jag ville & brydde sig inte om de hästarna eller de på läktaren. Vi började hoppa fram på ett rättuppstående i båda varven & sedan en oxer. Det var med skräckblandad förstjusning då jag inte har hoppat Prince i galopp utan bara travhoppat honom. Tog 1:a språnget i trav & resten i galopp......som jag dessutom skulle öka tempot på :o Galoppera fortare, jag trodde jag skulle dö, för jisses vad fort det gick mot hindret. Men det är tur att vi har världens bästa Monia som tränare. Man behöver inte få prestationsångest utan hoppar den höjd som passar en själv & hästen. Vi ( Jag ) har taglt oss över alla hinder mer eller mindre snyggt, d.v.s piloten som inte hängde med då dennes underbara häst gjorde helt rätt. Min första oxer är avklarad, lite läskigt men det gick det oxå. Lite läskigt att hoppa 4 hinder på raken, tappade lite fokus ( glömde bort att titta framåt utan tittade på det hinder vi skulle hoppa ) & då trodde jag att vi skulle krascha. Tappade stigbygeln & vek bort från hindret, annars hade jag nog tuggat grus. Är så sjukt nöjd med Prince som gör helt rätt & landar i rätt galopp, bara jag som ska hoppa in mig på honom nu & bli mer säker på mig själv. Nu vet jag ju att Prince inte stannar, utan hoppar allt :) Jag överlevde min 1:a Hoppträning med hinder på 60/70 cm, lär ha träningsvärk i morgon. Tack Monia för en härlig träning <3
Det här jag ska träna på: Galoppera fortare mot hindren Hålla rak kurs Följa med över hindret & skaffa en halsring så jag behåller lutningen i landningen

Så nästa helg ska detta tränas på som tusan då vi ska in till Färsta & hoppa med några till :) Jennifer & Rewir hoppade något högre än oss, dom taggade 1 m, Gick kanonbra för dom oxå, bara Rewir som var laddad & taggat till tusen :) Lastningen gick kanonbra, båda klev på direkt, så dom fick stå & käka hö medans vi gick in & tittade lite på gruppen efter. Åkte hemåt & gissa om det var oskottat fortfarande :(( Vi måste ta oss över plogvallen & in på vägen som går uppåt, det var på håret att vi kom upp till stallet då hela ekipaget gled i sidled, men Jennifer klarade det galant. In med hästarna så dom fick kissa & då kom traktorn, passade på att öppna hagen så han kunde skotta en väg in så det är lättare att köra ut vatten + att man slipper plumsa in i hagen :) Ut med grabbarna i hagen. Fixa mat, mocka transorten, sen fick vi åka hem :D :D Nu är det soffhäng i morgonrocken resten av kvällen bara middagen är i magen :)
Våra fina <3

Gillar