Herrejäklar vilket dygn 🤪

Hello
Nu är jag på banan igen, lite tilltufsad men på G.

Det var ju meningen att ett transportföretag skulle hämta upp min
nya projekthäst i onsdags, så jag vaknar glad i hågen i går och laddar inför hans ankomst  men möts av ett sms från ägaren: när ska dom hämta upp honom?
Där brann det för mig, här vaknade jag i god tro att han skulle komma i går em, men icke. Ringde chauffören otaliga gånger samt skickade sms utan svar i 3 timmar 😡🤬😡
Då drog vi  igång projekt hyra en b-korts buss, men inte en enda var ledig.

Då bestämde jag och Jennifer att vi åker ner och hämtar honom själva, en resa på 86 mil enkel väg.

Medans jag väntade på att Jennifer skulle komma ner så åkte jag till stallet och tömde transporten på uppstigningspallen och lucernet. Hann skruva om tränshängarna med då jag satt dom lite för nära varandra.

Hem och vänta på Jennifer och M som följde med som extra chaufför.
14.00 började jag köra och körde hela vägen ner genom extrema regnskurar så vi fick smygköra fram, fick testa reflexerna då en älg hoppar ut från skogen, kan lova att pulsen steg rejält. några mil senare så hoppar det ut ett rådjur, blev en ny brake check och jag blundade och väntade på dunsen, men den klarade sig,  phiuu.

Vi blev sedan sittande närmare 1 timme pga krångel med en hästbuss där det är enfiligt och dom hade tagit ut hästen som var helt upp i hejsan så ingen kom förbi.

Hur som helst så kom vi fram till Hannell Dressage Stable strax före 02.00.
Vi kom in i det snyggare stallet någonsin fyllt med otroligt vackra hästar och en av dessa var min 😍

Beridaren lastade då hon känner honom, han gick på efter ett tag, lite läskigt att kliva på en mörk transport då lampan gått sönder. Han var lite orolig en stund, men så fort vi rullade så stod han som ett ljus.

Åkte och lastade av Filip och Jennifer ledde honom i paddocken så han fick röra på sig efter resan. Det var mycket läskigt att ta in, små läskiga Isisar som gjorde en massa bus, höbollar och  inte minst vattenbaljorna, men han vågade sig fram för att dricka iaf 👍🙂

Tog in honom på gången och borstade honom noga och kände igenom hela honom noga + en massa gos av oss. Han har blivit mer gosig efter varje stopp vi gjorde på vägen hem.

Vi testade tränsen och betten, tyvärr så måste jag sälja de flesta betten då Filip behöver 10,5 cm. Hööks Lingus tränsen åker oxå då de inte passade honom alls.

Jennifer longerade en övertaggad häst som såg lite spöken överallt.

Vi har åkt 170 mil på 25 timmar, sovit ca 2 timmar, så nu gör jag kväll då jag fryser som en tok.

Filip F

Trevlig helg till er alla ❣❣❣❣❣❣❣❣

Gillar

Kommentarer

IdaTofsmes
IdaTofsmes,
Vad underbar han är😍🐎
nouw.com/idatofsmes
Ankibus
Ankibus,
Ja, han är det och bättre blir det då han vant sig med alla nya saker och intryck 😍😍
nouw.com/ankibus
stallhörnan
stallhörnan,
Herregud vilken resa! 😱 Jättefin häst. 😍
nouw.com/stallhörnan
Ankibus
Ankibus,
Ja, vi är sopslut nu, men det var det värt då vi fick hem en häst som har så många likheter med Prince och Jennifers Rewir, så det känns som jag fick tillbaka en del av honom nu❣
nouw.com/ankibus