Hästletarturne

I går åkte vi ner till Västerås och sov där så vi skulle ha lite närmare till de hästar vi skulle provrida.

I dag startade vi 8.00 och åkte mot Hjo och häst nr 1. Tyvärr så var den säljaren inte hemma trots inbokad tid 😡😡😡
Då åkte vi till häst nr 2 som en välkänd säljare, inte med bra rykte, men då hästen såg fin ut på filmer och bilder så ville vi testa den.

Det skulle vara en 7 åring valack som var utbildad och snäll.
Till att börja med så hälsade hon inte på oss, inte fråga något om vad vi sökte eller erfarenheter.
Hästen i fråga var totalt ointresserad av kontakt med oss, lite trist då han verkade lovande. Hon red honom lite och sågade ner huvudet och tyckte han gick sååå bra 🤔🤔

Till ridningen.............Så fruktansvärt besviken, han slog med huvudet konstant, tog inget tygeltag, gick inte att forma åt något håll eller ställa utåt eller inåt då han istället fattade galopp. Han hade ingen pejling på avsprångspunkt och rusade efter hindret. Så, den gick bort.

Mot häst nr 2, vrålhungriga och inte fanns det någonstans att äta på vägen heller så några Werthes fick duga.
Den hästen var så otroligt social och sökte kontakt, så han fick mycket gos innan vi gick ut.
Här fick vi inte se honom med nuvarande ryttare, Jennifer fick hoppa upp direkt. Snäll var han, men seg. Hon red honom i alla gångartet och hoppade några språng.

Jag hoppade upp och fick knappt igång honom, han var så otroligt seg, tom värre än Prince, men samtidigt superkänslig. Han kändes skum, som att rida en kamel 🐫 det kändes som att galoppera i sidled, jätteskumt och synd på en sån vacker och gosig kille 😢😢

Jagade tag på en Mc Donalds för lite mat. Där tappade Jennifer synskärpan och såg allt jättesuddigt, så det ska kollas upp när vi kommer hem.

Nästa anhalt var Örebro och Rewir. Äntligen har vi fått träffa honom 😍😍
Han har det så underbart hos Ida och kunde inte fått det bättre. Så härligt att få gosa med honom efter 2 långa år ❤

Den finaste hästen som jag fastnade för i Jönköping blev det tyvärr inget med då ägaren inte svarat på mina samtal i går eller i dag.
Fick sent sms svar att hon var upptagen hela veckan trots inbokad tid men kunde nästa vecka! Svarade att vi hade ju bokat tid. Då kunde hon plötsligt i morgon 🤔🤔
Nu förstår jag kanske varför hästen varit till salu i 3 år utan att bli såld. Trist då han såg trevlig ut och med kanonfin stam som Cortez, Cor de la Bryere och Robin Z på mammas sida.

Så vi har tuggat oss igenom en massa komuner,  varit vid Kumla anstalten, passerat Skara sommarland, Hibseberg och en bisonoxefarm.

Nu håller jag en tumme för hästen i Borlänge i morgon 🙂🙂

Gillar

Kommentarer