Härligt ridväder

Sov tills jag vaknade, så skönt :) Men mindre skönt att bihålorna sprängvärkte :( For ut till stallet på em för lite ridning. I dag blev det en 5 km skritttur där vi höll på att bli påkörda flera gånger av puckade bilister. T.o.m då vi stod inne på en infart höll en kärring på att köra in i Rewir, hur svårt ska det vara att inte köra för fort & för nära?? Prince brukar inte reagera för något, men i dag såg han nog ett spöke o hoppade rätt ut i vägen milimeter från en som körde jävligt fort o nära. Tänk att man kan ha så bråttomt då man har sina barn i bilen, inte en tanke på att dom kan bli skadade.
Nä, nu ska jag ladda upp med opoppade popcorn & sopa iväg på dessa idioter som kör för nära. En stor eloge till de få som saktade in & höll bra avstånd :) Hursomhelst så tog vi oss vidare utan större problem tills vi mötte en joggare med en spejsig vagn + en som körde en travhäst, herre jösses vad Prince taggade till, Han blåste upp sig, börja lätta framtill o bara studsade omkring så det var bara att sitta & försöka få han lugn. Fortsatte utan problem & avslutade med Bullåsbacken som är tvärbrant ( ca 50 grader ), vi skulle bara skritta uppför, men tyvärr så hade Prince egen idé om det & drog iväg i galopp & fick stopp på han efter 1/2 backen & då fick han trava istället, han haltade inget & var nöjd med sin insats då han frustade flera gånger & var lugn igen. Oljade in hovarna på båda 2 innan dom gick ut i hagen. Prince sår är bara en hård flik, så nu börjar upptrappningen inför hoppningen, men vi tar det lugnt så hoven läks ordentligt :D :D Så skönt nu att inte behöva åka ut till stallet 2 gg/dag nu, utan man är klar då man åker därifrån.
Jennifer provade ett nytt bett på Rewir i dag, ett 3-delat appel mouth med fasta ringar då han fått ett litet tryck på lanen av pelhamet. Han var helt lugn i munnen & lyssnade bra på Jennifer hela tiden, så det hoppas vi han kan fortsätta ha :) Har testat en ny hårfärg, men någon lyckades blanda i efterbehandlingen i färgen så den fastnade inte så bra. men ny färg blev det, får köpa fler & färga på bara :) Nu ska det klippas klor på alla 3 djuren o sedan ska jag ta tag i nästa läsprojekt - Peter Marknes - Hästens grundarbetet :)

Gillar