Happy day :D

Uppe i tid i dag då vi skulle åka & titta på hoppning på Kungsnäs, mötte upp F med hundar & parkerade oss på läktaren.

Vissa gånger funderar man på hur folk tänker som har så förbannat bråttomt att tävla sin häst efter skada, vila eller annan orsak! Då man t.e.x betslar upp allt man kan för att sedan sitta & slita i den stackars hästens mun, samtidigt som man kör in sporrarna i sidan & smackar på...........snacka om dubbla budskap liksom :(( Flera har frågat Jennifer om inte hon ska tävla snart. Nope, inte än då han inte har hoppat/ tränat så mycket efter sin griffelbensfraktur i fjol sommar.

Jennifer började hoppa honom i April / Maj & då bara låga hinder för att bygga upp en hållbar häst + en massa uteritter, klättring mm som stärker o bygger upp skelett, senor & muskler. Vi vill ha hästar som håller mer än bara några månder, utan hältor & andra skador som kommer då man går för fort fram. Långsiktiga mål är det bästa :)

Då Rewir ibland stannar på hinder på träningar känns det inte aktuellet att tävla & knäcka hans självförtroende, kan bero på smärtminna från då han hoppade utan att vi visste om frakturen. Men till våren ska dom börja tävla om allt känns bra.
Just nu tränar Jennifer för Monia Häggkvist 1 gång i månaden & tränar själv hemma med min hjälp & det går toppenbra :D

Dagens ridtur gav en massa lyckorus då jag red i nya sadeln för 1:a gången. Som att komma till himlen, den är gudomlig med sin smala midja, djupa säte & placeringen av röven i perfekt position :) Inte så illa att han skrittade på med bra drag redan från stallet, fattade båda galopperna från stillastående & från skritt, är så sjukt nöjd. Avslutade hemma i paddocken med att hoppa ett x hinder, iofs inte så högt, men jag red an utan att skita på mig & Prince dök inte ett smack efter hindret så jag är sjukt nöjd med både mig & hans insats. I dag fick han ha det 3-delade Sweet iron bettet & han gillade det, samt att han gick att reglera :) Nu är båda ute igen med regntäcke på då det ska vräka ner i natt. I morgon är en annan dag med nya utmaningar, b.l.a ska vi hämta 80 balar torrhö

Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg