Fundering om utrustning

Jag har reagerat på en sak angående utrustningens tillpassning för våra hästar.

Varför har man bett som är så stora att vid minsta tygeltag är det 2-4 cm utanför munnen? Det gäller alla från glada hobbyryttare till Proffs. Värst är det när man ser 3-delade bett som definitivt nyper hästen på lanerna / mungiporna. Eller när man spänner upp betten så hårt att det blir svårt att stänga munnen / har bettet för långt ner i munnen så det slår mot tänderna. Jag kan inte allt, då jag blir osäker & inte vet hur det ska vara tar jag hjälp av någon som jag vet kan hjälpa mig. Bara det att hitta en sadel som passar hästen *phiuu* vilket hästjobb :)
Den ska ju inte bara passa hästen, den ska passa ryttaren oxå å det är inte det lättaste, det ska gudarna veta.

Själv så har jag haft 6 olika sadlar till Prince då han musklat / byggt om sig, just nu har jag en Santa Cruz Maximus, 17,5 " & x-wide, det motsvarar vid i vanliga sadlar då dom är lite smalare i bomvidden.
Tyvärr så håller min dressyrsadel snart att bli för tajt för Prince, jag har en Isabelle Werth i syntet, kanonskön sadel som man sitter som gjuten i bara man har oskodda ridbyxor på sig :) Jag är supernoga med att sadeln ska passa så han inte får skav eller tryckskador på ryggen :)

Gillar

Kommentarer