Ett liv kan släckas fort om man inte är uppmärksam!

På väg till stallet i morse höll det på att bli en krock framför mig då den ena bilisten prejade bilen i ytterfilen, den klarade sig med minimal plats.

​​Jag svänger upp på Sidsjövägen, har transporten på, då kommer det en större Pickup utsladdandes typ 2 m framför mig, bara att pallnita å släpet kommer vikandes. Han ska vara jävligt glad att transporten var tom då, annars har Prince suttit i taket/ legat upp å ner. Bilisten fortsätter sladda över vägbanorna som en idiot innan han viker ner. Hade jag hunnit ta regnr så hade jag ringt polisen, det är inte kul att få ut en sån framför bilen.

Kom lagomt till stallet då det var nyplogad väg, skönt att slippa modden, för där hade det kommit 15-20 cm.
Mockade, tog in Prince, lasta & åkte till Färsta för ett dressyrpass med U. Fick inte till längden på stiglädren då dom var för korta, så det blev ett pass utan stigbyglar.

Jag är fruktansvärt sned i kroppen & det visar sig bl.a genom att​
- Jag tittar mer ner åt vänster i vänster varv än åt höger i höger varv.
- Jag är starkare i vänster ben, höger dippar foten lite som den vill.
- I vänster varv kunde jag släppa vänster hand när jag galopperade & då gick Prince.superbra. Blir lite stum i vänster arm annars, mer att jobba på.
- I höger varv var jag tvungen att hålla i med båda händerna för att han inte skulle dra utåt
Jag måste boka in mig på en justering så fort det bara går.

Överlag var det ett kanonpass med sitsträning i alla gångarter, lyckades t.o.m. sitta ner några steg i traven :D Jag avslutade passet med förvänd galopp i båda varven. Ett kanonbra pass som det ska slipas vidare på.

Angående de för korta lädren, det var Jennifers 60 cm som satt på, inte mina 70 cm :D
Nåväl, det blev ju ett bra pass iaf :)
En nöjd kille som fick komma in i sin box & äta gröt efteråt.

Valpen växer så det knakar, han är redan 12 dagar, shit vad det går fort. Nått annat som går fort är hur ungarna växer! I morgon blir Stefan 16 år!! Tyckte det var nyss han började 1:an, nu börjar han gymnasiet till hösten.

Jag har nu klurat & filurat på olika träns till Prince då han inte gärna vill ha tryck i nacken. Jag har tittat på StÜbben Freedom, men jag tror inte det passar Prince så det hoppar jag över. Antarés funkar suveränt & är i så sjukt bra läderkvalitet så jag kommer att köra på 1 till av det + det Fenton FairField tränset från Hööks som jag har kvar p.g.a hyfsat nackstycke. Jag sålde nosgrimman till det tränset då den bara gled snett på nosryggen hela tiden. Så nu ska jag bara plocka hem schabraken & filura om det är något som ska byta ägare :) Nu ska jag börja spara till nya Veredus benskydd då dom han har börjar bli trött. Jag köpte dom begagnade & dom har hållit i 4 1/2, men nu börjar dom ge upp.
Less is more <3

Antingen Veredus Carbon Gel Vento

Vento är det första skyddet med dubbel ventilation och har testats noggrant av bla Marcus Ehning. Hemligheten ligger i de olika lagren av material inuti skyddet: det innersta lagret, som har kontakt med hästens ben är tillverkat i tvåvägsstretch för maximal komfort. Mellanlagret är i Aerox, microperfererad neopren. De mikroskopiska hålen är designade för att släppa igenom värmen från benet.
Det yttersta lagret är ett särskilt 3Dmaterial av mesh, detta material underlättar för den varma luften att röra sig uppåt.

Det stötdämpande skalet har ventilationshål nedtill där sval luft sugs in och ytterligare hål upptill där den varma luften trycks ut. Carbon Vento kombinerar skyddet från kolfiber och stötdämpande gel med fördelarna från den dubbla ventilationen.

Värmen från hästens ben passerar genom det innersta och mellersta lagret och fördelas i 3D- meshen. Sval luft sugs in genom det nedre ventilationshålet tack vare hästens rörelser och trycker värmen som samlats i 3D-lagret, uppåt och ut genom det övre ventilationshålet


Skalet är anatomiskt utformat för att ge maximal frihet för kota och knä. Formen ger maximal bekvämlighet och passar perfekt över hästens senor

X-skalet är täckt av kolfiber vilket är ett extremt tåligt, skyddande, lätt och stötdämpande material. Över kolfiberskalet ligger en 3 mm gelhinna som är stötdämpande och ger en hög bekvämlighet.

Eller Veredus Grand Slam Carbon Gel

För att uppmärksamma Veredus teamryttare Scott Brash, som vann Rolex Grand Slam, så har Veredus tagit fram en specialupplaga av sitt populära Carbon Gel-skydd! Ett högteknologiskt skydd med snygga guldfärgade detaljer!

- Skalet är anatomiskt utformat för att ge maximal frihet för kota och knä. Formen ger maximal bekvämlighet och passar perfekt över hästens senor
- Skalet är sammansatt av två separata delar, med olika tjockhet och böjbarhet. Huvudskalet är samansatt av semi-hård polyuretan och det bakre X-formade skalet är hårt polyuretan.
- X-skalet är täckt av kolfiber vilket är ett extremt tåligt, skyddande, lätt och stötdämpande material. Över kolfiberskalet ligger en 3mm nitrexgel-hinna, vilket är stötdämpande och ger hög bekvämlighet.
- Ett tunt lager kolfiber med gel överdrag är inlagt i området runt kotan, eftersom det området i större utsträckning är utsatt för slag och strykningar.
- Insida i neopren.
- Två elastiska remmar med knappknäppning ger perfekt stängning och förhindrar överbelastning på grund av för hårt åtdragna remmar. Det gör även att skydden är lätta att ta av och sätta på.

Gillar