Den svenska sjukvården…….är skit :(

Ska man behöva åka till läkare 3 dagar på rad innan man får adekvat behandling för extrema näselutslag som ökar i mängd hela tiden?
I dag fick vi åka till V-C då Jennifers ögon var igenmurade + hela kroppen täck av svullna utslag,
Nu fick hon behandling i form av Betapred hos läkaren + cortison & klådstillande utskrivet. Kunde dom inte ha gett det till henne på Distr läkarjouren? Nä, dom rekomenderade henne att köpa kylbalsam & allergitabletter, hjälpte dom, nope inte ett jäkla dugg, kostade bara en massa onödiga pengar :(

Det står att läsa om Nässelutslag, att man ska uppsöka akuten då det kommer i ansiktet p.g.a risken för att svälla igen i halsen kan förekomma. Man känner sig trygg, eller inte då man ska köpa kylbalsam istället för att få medicin.... Efter många turer i jakt på medicin mm så åkte vi ut till hästarna. Dom fick komma in & bli ompysslad deluxe i dag då både jag & Jennifer var så slut i kroppen för att orka rida / aktivera dom.
Rewir fick sin hovklyfta tillsedd/ rengjord & bandagerad så det inte kommer in en massa skit som förvärrar skadan. Prince tappar fortfarande en massa vinterpäls så han blev borstad länge & väl, fattar inte vart allt kommer ifrån :o Tycker att han inte har så mycket, men han har mycket mer än i fjol + att han har superfina strån i massor.
Han fick hovarna insmorda med olja o sedan fick han stå med spikmattan på sig på rumpan en stund då jag städade ur sadelkammaren & rensade ut vintersaker o annat som skulle upp på förvaring. Hem o äta innan vi började trimma valpar + Bella & Minna. Tassar ska trimmas, klor ska klippas & sedan åkte dom in i duschen 1 efter 1 :) Nu har vi bara 3 valpar kvar att fixa, men dom sover just nu, men innan kvällen är slut ska alla vara nytvättade :) Är så nyfikan på padden som väntar på Ica så jag blåser nog & hämtar den nu ;) Fick hämta 2 paket med paddar :) Nu ska det provas padd för glatta livet + se om dressyrsadeln passar Prince. Tyvärr så ligger den skit illa på Rewir, så trist :(

Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg