Dagen lärdom - Rid inte förbi en backe med skidåkare.

I dag red jag bakvägen runt Sidsjön, det hade jag inte gjort om jag vetat att Prince var som en laddad handgranat med sprinten utdragen. Fy tusan vad han fick spel då det var en som åkte skidor en bit in på vänster sida, han blev ca 1 m kort, huvudet lika högt som en giraff + att han backade ner i diket med tvärkast åt andra hållet, taktade & for omkring. Fick iaf ut han på lägdan så jag kunde få han framåt, eller sidvärts i passage mm.
Kom in på skogsstigen där han laddade så jag höll på att åka av bakåt, han fick trava på en bit & sedan körde jag tempoväxlingar en bra bit innan han fick galoppera uppför en bit & sista lägdan fick han galopper upp. Han var lite svår att få lugn men då vi kom ut på vägen igen så gick det bra.

Fattade galopp i backen upp mot stallet, allt gick bra tills Prince tvärkastar sig för en mörk fläck på vägen så han far med alla ben åt var sitt håll, trodde vi skulle gå omkull, men han räddade oss & fick fäste, men fan vad otäckt det var :o
Travade på en bra bit & fattade ny galopp i både vänster & höger. Travade av honom & skrittade sista biten.
Överlag ett bra pass där han fick fram nosen & lyssnade bra. Tog & masserade honom med massagappraten efter att han varit in & ätit sin gröt. Han är ff lite öm efter behandlingen men han slappnade av & tuggade under tiden.
Det blev en tur på 7,7 km på 1;18

Hem för mat & medicin då jag åkt på huvudvärk igen. Har busat med Benji som har kollat in hela nedervåningen :)

Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg