Dag 3, banhoppning & sista dagen

Inatt har det regnat rejält så paddocken var vattnad, det duggade lite då jag gick ut men det slutade & sprack upp till 1:a gruppen & jag fick sol :)

Prince trivs så bra i det lilla stallet med 6 boxar & han har stått lugnt trots att ha stod i mittenboxen, bara det skvallrar hur bra han trivs där. Stod på banan när 1:a gruppen red, då hann jag lära mig banan oxå :)
Hur som helst så hade han rejäl träningsvärk i dag, han gillade inte att bli rörd under magen, så det bet bra på både häst & ryttare.

Om Prince var mjuk som smör igår på framridningen så var det som fruset i dag, både han & jag var rätt möra. Vi började hoppa fram lågt på ett räcke & det höjdes allt eftersom & hipp happ så flög vi över 1.10!! Jag höll på att svimma, vi fick med oss bommen på 1:a försöket, men andra kom vi över. Nu vet jag att vi lätt klarar 1m, sedan trycker han av så rejält att jag inte riktigt är med. Sedan tog vi banan på låg höjd & sedan 90 cm. Tyvärr så tog mina ben slut så det blev några missar i anridningen så det blev även en avsittning med rejäl huvudvärk & sträckning i nacken.

Jag är sjukt nöjd med de här 3 dagarna, jag har fått ett guldkvitto på att jag har lyckats utbilda Prince till den otroligt duktiga häst han är i dag. Många har undrat över hans stam & trott han varit efter en känd hingst.

Jag har fått så mycket positiv feedback från deltagare & medlemmar på klubben där dom i helgen sett hur vi har utvecklats supermycket från i fjol. Jag sträcker på mig & är så stolt över att ha lyckats så bra & att jag får rida för en sån duktig tränare som Monia, som ser vad vi behöver & pushar på då hon vet vad man klarar av. Fick även höra att jag gjort ett jättejobb med Prince då han inte är lättriden & han hoppar så snyggt.

Vi har i alla fall haft det så trevlig & kul i vår lilla stuga, mycket skratt har det blivit, nu är det 1 år till nästa gång.


Gillar

Kommentarer

Lisasrp
Lisasrp,
Älskar hästar! Kika gärna in min veckans blogg💗
nouw.com/lisasrp

Liknande inlägg