Året som gått

Vilket år det har varit, både toppar & dalar.

Började året med att få ner Rewir från Jennifer då hon tappat hästintresset, så det blev lite stök med att hitta någon som kunde hjälpa mig att rida honom.
Jag började att hoppa igen i April efter 9 månaders uppehåll & började på 40 cm + mycket bomövningar.

La ut annons på Rewir, många hörde av sig, inte många klarade av att rida honom då han är en känslig kille som man inte kan dra o slita i munnen på. Började bli desperat då jag inte orkade med 2 hästar själv. Bokad in besiktning så han skulle vara klar till försäljning, då visade det sig att han var halt, hem & vila 2 veckor, sen tillbaka & är ff halt. Det visade sig att han hade kotledsinflammation efter att ha rejsat/ vrickat sig i hagen. Tyvärr så blev vi tvungen att röntga då veterinären vägrade annat. En onödig kostnad som jag sluppit om dom bara hade bedövat kotan, då hade han blivit bra snabbare. Återbesök - Ok.

Kontaktade då en tjej som ville komma men inte haft tiden p.g.a jobb. Hon kom & provred på Måndagen & dom klickade direkt, en sån härlig känsla. 3 dagar senare den 1/6 kom hon & hämtade hem honom. Prince gnäggade/ skrek i ett väsen från Rewir gick ur hagen, Rewir svarade inte en enda gång, som han brukade göra. Han kände nog på sig han skulle hem t

Tyvärr så mådde inte Prince bra då Rewir åkt, han stod antingen helt apatiskt eller sprang o skrek samt trampade av sig skorna.
Då bestämde jag mig att flytta ut honom på bete på Alnö för miljöbyte. Tur var väl det, för då jag sa upp min plats fick jag fick reda på att dom skulle säga upp alla inhyrda i stallet till veckan då dom inte orkade med det längre!!

Den 2/6 lastade vi en låg & apatisk häst, lastar ur på Alnö, en nyfiken kille som gnäggade & fick svar. Tur man vet hur han fungerar :D

Började åka på Pay & Jump där jag började hoppa 50 cm, klev upp till 60 cm & blev kvar där.
Sommarläger i Ramsele där jag satsat på att hoppa 70/80 cm, men backade & körde på 60 cm, då det kändes säkrast.

Jennifer flyttade hem i slutet på Juli & vi skaffade en katt i Augusti.

Började sniffa på 70 cm i Augusti då Jennifer hjälpte mig med hoppningen & hon höjde lite eftersom & jag slutade då det kändes bra. Resten av årets Pay & Jump hoppade jag 70 cm. I september hoppade jag i paddocken med Jennifer i som hjälp, då slutade jag på 80 cm :) Vilken känsla i språnget :o

Akira är parad & väntar valpar vilken dag som helst

Har fixat Prince tävlingslicens för 2017, nu är det bara att träna på. Jag kommer att starta 80 cm klasser & Pay & Jump då det inte finns så många 80 cm klasser. Det är spännande & lite pirrigt :)

Började träna för Johanna Hammarstrand nu i dec & vad det var kul :) Så nu blir det regelbundna träningar så jag inte kommer av mig.

Ska bli ett spännande 2017 med allt vad det innebär

Gillar