Äntligen dax för Moniaträning :D

Åkte & tog in Prince så han fick äta frukost innan vi skulle åka iväg.

I dag funderade han bara lite innan han klev på transporten, han stod som ett ljus hela vägen till Kungsnäs. Vi gick ner & kollade lite på vad det var för övning innan vi gick & gjorde iordning honom.

Vi började trava över bommar, la en volt omväxlande vänster & höger. Det var fokus på rakriktade & samlade hästar. Efter några svängar fick jag till samlingen på Prince. Vi gjorde den åt båda hållen innan vi slutade. Bommarna las upp till kryss & sedan tog vi den i galopp åt båda hållen med volterna.

Nästa övning var galopp över 2 Sockerbitshinder + en kryssoxer, när jag fick 6 språng mellan varje hinder så gav jag mig, likadant i nästa varv med då det gick kanonbra :D

Sedan skulle vi hoppa ett räcke med Vattenmatta & en svag båge ner till oxern, där fick vi ett stopp x 3, men det gick bra då dom la ner den bakre bommen.

Har ju haft lite funderingar på varför Prince stannat på tävlingar, i dag kom vi nog på vad det är, det är den bakre bommen på oxern som han stannar för, varför vet ingen men lite mer att träna på. På medellinjen stod det ett räcke, en oxer & ett räcke som vi hoppade åt båda hållen.

Jag avslutade med att hoppa medelinjen & krysslinjen & avslutade med räcket med vattenmattan bara för att få bra flyt & bra avslut. Är så otroligt nöjd med dagens hoppning, längtar till i morgon :)

Åkte hem & duschade av en helsvettig pålle som fick äta lite innan han fick gå ut & äta gräs nån timme.

Schabraket han ska ha i morgon är nytvättat & på tork :)

Gillar

Kommentarer