Operationsdax

​Igår kväll så kände jag mig rätt lugn över operationen. Samma på morgonen. Tills jag såg sjukhuset. Trodde att mitt hjärta skulle gå i tusen bitar. Trodde ju att jag skulle vara vaken under operationen vilket gjort att jag nästan funderat på att skada mig mer med flit bara för att få bli sövd. Jag är livrädd för sjukhus. Och för att inte tala om nålar. Träffade sjuksköterskor och min läkare och berättade läget och dom var så fina. Trodde att jag skulle vara vaken ända tills jag kom i operationssalen och låg på bordet hörde någonting om narkos och då frågade om jag skulle vara vaken. Det skulle jag inte. Pjuh! Men sen slog det mig att då måste jag ju sövas och då blev jag rädd för det. Men dom var så fina. Talade lugnt och tydligt. Berättade väldigt pedagogiskt vad som hände hela tiden. Och när jag började att gråta som en liten bebis (gör alltid det när jag ska sövas) så klappade dom på mig och tröstade mig. Grät tills jag somnade. Grät tydligen väldigt mycket när jag vaknade också vilket jag inte har ett minne av, och det en inte minns har inte hänt. Visst är det så? ;)

Nu är jag i alla fall hemma. Operationen gick bra. Var dock inte menisken. Heller inte brosk. Och lederna var jättefina. Här, precis när läkaren hade sagt det här, höll jag på att bli tokig inombords. Hann tänka "okej, så jag har så ont att jag tror att benet ska lossna och det är ingenting? JAG ORKAR INTE MER!". Men då, då berättade läkaren att dom hade tagit bort en del under knäskålen och att det fanns någonting vitt där inne som inte heller skulle finnas där som dom också tagit bort. Och kring allt detta så hade det bildats en jätteinflammation. Här kunde jag inte tänka annat än "YES!! Det var fel! Jag inbillade mig inte!". Så nu har dom tagit bort saker och jag ska bli helt frisk. Om 10 dagar som såren har läkt så får jag börja träna. ​Halleluja! 

Är redan rastlös. Antar att det kanske är för att jag är hög på smärtstillande. Vill åka och byta mitt bord men vågar inte köra bil själv till Mall of Scandinavia så får väl slå på en film istället.For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer