Vi har nu kommit fram till Portsmouth!

Det är super bra här! Min och Klaras värdefamilj är super goa. Familjen som bor här består av en kvinna vid namn Sarah, en man vid namn Anthony, deras barn Oliver och deras super söta hund!. Vi har blivit varmt välkomna av familjen och fått en liten runda runt om i samhället. Jag och Klara delar rum tillsammans och ska nu snart gå och lägga oss.

Tidsmässigt så tog det 1 timma att åka ner med flygplanet, haha nej egentligen inte. Det tar två timmar, men eftersom att tiden går tillbaka 1 timma i England så blir det som 1 timma. När vi kom fram blev det lite krångligt för att det var så många chaufförer som väntade på folk med en skyllt. Det Tog en stund innan vi hittade chauffören för det stod massa andra Chaufförer med skyltar utanför, med det löste sig till slut. Vi fick åka med en mini buss till våra värdefamiljer. I Englands har de ratten på höger sida och kör på vänster sida, som alltid känns lite skumt. Mini bussen kändes speciell för det var 3 säten längst fram man kunde sitta i (inkluderat med chaufförens säte)

Efter cirka en timma och 20 min var vi framme vid min och Klaras värdefamilj. Det står info på Klaras inlägg. Vi kommer uppdatera med mer information.

Tack för att du läste! Vi hörs!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Nu har vi äntligen kommit fram och gjort oss hemmastadda! Så härligt att komma hem till en så välkomnande familj när man är i ett helt främmande land. Jag och Sarah var först med att få träffa vår världfamilj. Vi började med att få en liten tour av huset och åkte sedan och handla lite mat. När vi var tillbaka så packade vi upp våra resväskor och lite senare blev det en god middag.

Efter middagen kom Michelle (vår kontakt person) förbi med varsin mapp med info och kartor till oss. Efter det var tanken att vi skulle träffa Anna, Hannah och Marlene, men det blev ändrade planer. Så istället gick jag och Sarah ut på en liten promenad till bl.a. busshållplatsen för att orientera oss lite. Nu är vi tillbaka och sitter i soffan och bloggar tillsammans.

Så... det var våran första dag i Portsmouth, och här nedan kommer några annorlunda saker vi har upptäckt under dagen:

-Deras dörrar öppnas från det motsattahållet (man öppnar dörren från sig vilket känns konstigt)

-Gatorna är ganska när varandra

-Dem har en kran för varmt vatten och en för varmt i badrummet

Likes

Comments

Ja såhär såg det ut igår under vårt sista (whaaat???) förberedelsemöte inför resan. På söndag lyfter vi mot England och Portsmouth och det ska bli sååå kul!

Nu måste jag dock fixa de allra sista förberedelserna med packningen. Hur packar man ens för 6 veckor?? Svårt dedär, kan ju dock meddela att jag packat 5 jackor hehe..

Nu måste jag kila! Vi hörs inom en snar framtid!

Likes

Comments

Mitt hotell Marriott Hotel Portsmouth samt Hannahs hotell B!outique hotel i Portsmouth

Sarahs museum Mary Rose samt Klaras praktik som är en Remembrance center för World War 1

Hallihallå på er allesammans! Hoppas det är bra med er.

I tisdags hade vi i Englandsgruppen ett resemöte tillsammans med Marlene där vi bland annat pratade om våra värdfamiljer som vi äntligen fått! Jag (Anna) och Hannah ska bo hos en dam som heter June och vi har även kikat på hennes hus och det är nästan overkligt hur brittiskt det ser ut. Alla hur ser likadana ut och finns längs långa gator... Haha med mitt och Hannahs lokalsinne så lär vi behöva knyta snören i lyktstolparna så vi vet vart vi ska svänga in på vår gata. Sarah och Klara ska bo hos en man som heter Anthony och även dem är nöjda med sitt boende än så länge!

Vi har även fått våra praktikplatser så jag (Anna) ska vara på Marriott Hotel Portsmouth vilket ska bli så otroligt roligt! Det känns bra att få prova på att arbeta på en stor hotellkedja.

Hannah ska praktisera på G B!outique Hotel som (vad vi tror) ligger vid havet.

Sarah ska praktisera på Mary Rose Museum som ligger i hamnen.

Sedan har vi Klara, och hon ska praktisera på World War 1 Remembrance Center som även det ligger i anslutning till hamnen.

Nu är det inte många dagar kvar innan avresa (17 faktiskt hehe) så nu är det nästan dags att börja packa! 

Kramar från oss allihop!


(Bilderna är från google, vi har gjort vår källhantering;))

Likes

Comments

Hallihallå allihopa! Hoppas allt är bra med er.

Idag har vi haft möte angående utlandspraktiken och om hur allting kommer gå till. Vi planerade fler möten och så har vi även fixat med viktiga banknummer som är nödvändiga inför och under resan. Vi fick även ett mycket trevligt mejl nu i eftermiddags - vår flygresa till England är bokad!

Så den 25 Februari beger vi oss och så drar vi hemåt den 8 April. Alltså wow, detta känns verkligen så himla overkligt - men ändå riktigt skoj! Detta är en sån otroligt bra erfarenhet som vi alla 4 kommer ha nytta av hela livet.

Nu ska jag bege mig mot stallet! Ha de gott!


Likes

Comments

Hej på er allihopa! Hoppas allting är bra med er och att ni haft en jättebra start på det nya året! Det har iallafall vi haft. Wow - nu kan vi äntligen säga att det är i år som vi åker!

Det har inte varit så mycket uppdatering här på bloggen det senaste och det är på grund av att vi fått jullov och inte varit i skolan sedan den 20nde December. Det har inte heller varit så mycket att skriva angående utlandspraktiken då det enda vi gör inom det just nu är att vi skriver våra personliga brev, CVn samt gör språktest. Men nu när skolan drar igång igen på tisdag så kan ni vänta er många och intressanta inlägg från oss!

En rolig sak som vi kan berätta är att våra kära vänner på skolan som också ska på utlandspraktik har skaffat sig en blogg, den hittar ni HÄR! Det är 10 supertrevliga personer från Aniaragymnasiet som ska åka till Malaga, Spanien för 6 veckors utlandspraktik!

Nu ska jag finslipa mitt personliga brev så att lärarna blir glada när vi kommer tillbaks till skolan igen!

Tack å hej!


Likes

Comments

Hejsan!

 Mitt namn är Sarah Karlsson och går på aniaragymnasiets linje hotell och turism år 2,. Jag är 17 år och bor i Kungälv. Jag är en tjej som har många hobbys och aktiviteter. En  av dom är att rita och spela gitarr.

Att åka till England för att ha praktik i 6 veckor när man går i skolan är en stor grej och det är en stor möjlighet för framtida syften. Jag är glad för att jag är en av de som får åka utomlands och praktisera!.

Det kommer vara jätte lärorikt att få åka ner och uppleva hur det är i England eller mer specifikt i större delen Portsmouth. Jag kommer få utveckla min Engelska mer och jag får resa till ett nytt ställe, vilket jag älskar att göra.

Vi som ska åka ner till England har redan planerat några turer runt om i England. Tiden går redan så snabbt, snart är det dags att åka! Men innan det håller vi nu på att skriva våra personliga brev och Cv på engelska. Anledningen till att vi gör det är för att skicka till praktikplatser och värdefamiljer, så att vi får det som är bra och passar oss.

Ha det så bra, vi hörs!

Likes

Comments

HEEEEJ

Det är jag som är Klara! Jag är 17 år och bor ute Björkö men har växt upp i Uddevalla. Jag har sett fram emot utlandspraktiken hela läsåret och det är jättekul att jag kommer få åka med! Lite kort om mig är att jag älskar att dansa och har gjort det större delen av mitt liv, jag har en stor kärlek till katter och har sammanlagt fem söta katter hemma (tillsammans med två hamstrar och några ödlor) och är helt beroende av ansiktsmasker och doftljus.

Jag tror verkligen att det kommer vara så roligt och lärorikt att åka iväg i sex veckor och det är bara 77(!!) dagar kvar tills vi åker! Jag vet att tiden kommer gå så fort så jag har redan börjat tänka ut vad jag ska packa och allt det. Jag hoppas på att jag får praktik på ett mysigt litet boutiquehotell någonstans i staden och längtar verkligen tills det är dags att åka.

Det kommer vara så kul att vara där! Vi alla håller på att planera lite miniresor som vi tänker göra när vi väl är i England, som att åka till London och gå på Madame Tussauds. Men innan dess måste det skrivas både CV:n och personliga brev och göra massa andra förberedelser innan vi åker.

Ha det bra! /Klara

Likes

Comments

Hej, det är jag som är Hannah och jag ska åka till Portsmouth i 6 veckor och göra min utlandspraktik, vilket ska bli roligt.

Jag heter Hannah och är 17 år gammal. Jag går andra året på Aniaragymnasiet och läser hotell och turist programmet. Jag bor på landet utanför Göteborg. Där bor jag med min familj och min hund. På fritiden brukar jag umgås med vänner, träna och plugga.

Jag sökte utlandspraktik för jag gillar att resa och vill eventuellt jobba utomlands i framtiden, detta är ett tillfälle att jobba utomlands och få arbetslivserfarenhet samtidigt. Jag vill också utveckla min engelska, så jag sökte och hoppades på det bästa.

Mina förväntningar under dessa 6 veckor är att min engelska kommer blir bättre och att jag får lära mig en annan kultur och får erfarenhet från en arbetsplats utomlands. Vi har har också planerat några utflykter som kommer bli roligt!

Vi hörs


Likes

Comments

Hej! Det är jag som är Anna! Jag är en av de 4 tjejer som kommer åka till Portsmouth, England i 6 veckor för utlandspraktik. Vi hade tänkt att göra presentationer om oss som ska åka, så let´s go!

Jag heter Anna och jag är 17 år gammal. Jag går just nu andra året på Aniaragymnasiets Hotell & Turismprogram. Jag bor i Alingsås som ligger cirka 40 minuter från Göteborg, där bor jag tillsammans med min familj och vovve - Greta! På fritiden är jag med vänner, är i stallet och pluggar (haha nej, vem försöker jag lura?)

Anledningen till att jag valde att ansöka om utlandspraktiken är både för att jag är väldigt intresserad av att resa, samt så vill jag gärna utveckla min engelska - Så detta var ju ett helt perfekt tillfälle för mig!

Mina förväntningar för dessa 6 veckor i England är väldigt höga. Jag ser fram emot att utveckla min engelska samt få erfarenheten att arbeta på en arbetsplats utomlands. Jag ser även fram emot att åka på utflykter tillsammans med Klara, Hannah och Sarah. Vi har redan nu lite planer på att besöka både London och Brighton. Superkul!

Vi hörs!

Likes

Comments