Ängla Sigfridsson


Jag har aldrig riktigt pratat om detta. Kanske för att det inte är så stort. Men jag vill att folk ska veta varför jag ofta säger nej till att följa med till allmänna platser, varför jag bara går iväg efter spelningar, håller mig undan och varför jag håller mig inne.


Anledningen till detta är att jag har social fobi.


Jag tycker det är väldigt jobbigt att vara bland folk, (för det mesta folkmassor) att veta att man kanske kommer behöva prata med en person man inte känner, att behöva fråga någon (spelar ingen roll hur väl jag känner personen) om vad som helst. Det kan va allt mellan himmel och jord. Ibland kan det också vara att ställa en fråga på lektionen.


Något som jag också tycker är jobbigt är att uppträda.


Ja, uppträda, som är mitt liv! Jag älskar att sjunga och stå på scen. Men, just den där minuten innan jag ska gå upp på scen. Då blir alt svart. Även fast jag inte visar det så är det som en stor,svart klump i magen. Alla tankar i huvudet- Shit, det är mycket folk. Tänk om dom inte gillar det? Tänk om jag gör något dumt? ALLA tankar på en och samma gång.

Det som räddar mig här är att jag är såå himla envis. Så jag måste bara göra det. Jag vill ju sjunga, jag vill ju uppträda, och jag ska göra det.

Så jag stänger av och är bara i min egna värld och gör det.

Men, ibland finns det tillfällen jag bara vågar. När jag faktiskt vågar vara i stora sammanhang. Som tex pride,nöjesfält och spela musikal. Jag är superstolt att jag gjorde dem sakerna!

Jag ville berätta detta för att förklara att jag inte drar mig undan och värkar dryg för att jag vill.

Utan för att jag är rädd.

Kram och Puss på er så hörs vi <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Sommarlov
Tjena allihopa, hoppas ni mår jättebra

Jag har haft sommarlov nu i ungefär 2/3 veckor. Kanske lite mer, man tänker i egentligen inte på vilken dag det är på sommarlovet, man glömmer typ bort. Det är iallafall så för mig, hahah.
✨☀️✨


Jag har varit på ett läger i 2 veckor. Jag rekommenderar verkligen Barbackas kulturläger. Det var SÅÅ kul och man fick massa nya vänner. Dessutom har man jättemycket att välja mellan, om man vill gå dans, teater, musik, foto och mycket mer! Jag valde dans och cirkus. Och även fast jag kanske inte var så bra när det gäller cirkus hade jag jätteroligt! Man fick testa på så mycket inom det, allt ifrån jonglering, akrobatik, parakrobatik och massa annat. Jag vet även att dom andra alternativen var roliga eftersom man fick se va dom andra hade gjort den sista dagen. Jag ska absolut anmäla mig till lägret nästa år!
🤹‍♀️💃🤡


Sen har jag varit på Pride för första gången med några kompisar. Jag älskar att man firar kärleken och att allas lika värde. Innan Pride började gick jag och tre kompisar till Tacobar och åt mat, det var så mysigt och vi hade väldigt kul. Sen gick vi till arenan där paraden skulle börja. Där träffade vi andra kompisar som gick med oss. Sen började paraden, efter en halvtimme i paraden så kom vi till tvoliparken och där var det musik, dans och band. Det var super roligt! Sen åkte jag hem efter en super rolig dag.
👨‍❤️‍💋‍👨🏳️‍🌈🌈👩‍❤️‍💋‍👩💑


Sen har det inte hänt sådär jättemycket. Men idag kommer en kompis till mig som ska vara här tills måndag, och på måndag åker vi till hennes familjs sommarstuga, det kommer bli så mysigt! Iallafall ska jag och min kompis till Astrid Lindgrens värld imorgon och det ska bli så roligt. Hon och jag känner lite folk som jobbar där så det ska bli kul att förhoppningsvis träffa dom.
💕


Jag tror att detta sommarlovet kommer bli superbra då det redan börjat väldigt bra. Hoppas ni också får en bra sommar, så hörs vi snart igen
Kram
❤️

Likes

Comments

Tjena alla.

Jag vet att jag har varit borta ett tag men det har varit så mycket nu. Men snart är det sommarlov och då kan jag skriva mer. Men vad har hänt sen sist? Jo, jag har varit på två auditions till musikaler i Malmö. Det var riktigt roligt och jag har fått mycket nya erfarenheter. Sen har jag även tävlat i sångtävlingen stjärnskott. Det var superkul eftersom där tävlingen var var det även en företagsmässa med massor av roliga saker. Där vann jag den första deltävlingen av stjärnskott och nu väntar final i Stockholm den 9 september.

Sen har jag även haft många nationella prov. Jag tyckte att det svåraste var matten. Men jag är ändå nöjd då jag blev godkänd. I dom andra ämnena Engelska och Svenska fick jag lite mer än godkänt. Jag fick B i Svenska och C i engelska. Jag blev jätteglad då Svenska är mitt favorit ämne.

Så, det är lite av vad som hänt sen sist. På söndag kommer ett nytt inlägg även på måndag. På måndagar tänker jag att jag ska skriva om något ämne. Vad tycker ni?

Puss och Kram tills dess. <3

Likes

Comments

.

Hej fina ni. Jag tänkte svara på lite frågor så ni kan lära känna mig lite mer. Jag har hittat dem här frågorna på internet så ni vet.<3

1.Hur gammal är du om fem år? 18 år

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Mina kompisar.

1. Hur lång är du? 160.

2. Vilken är den senaste filmen du sett? Rum 213 på bio.

3. Vem ringde du senast? Min kompis Ida.

4. Vem ringde dig senast? Clara.

6. Hur löd det senaste sms:et du fick? "Kul med bloggen."

7. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta.

8. När såg du senast din mamma? I morse.

9. Vilken ögonfärg har du? blågråa.

10. När vaknade du i dag? Kl 07:00.

11. Vilken är din favorit julsång? Santa tell me, med Ariana grande.

12. Vilken är din favoritplats? Älskar NEW YORK, var där i julas.

13. Vilken plats föredrar du minst? hahah, skolan kanske.

14. Var tror du att du befinner dig om tio år? Jag hoppas jag kommer få jobba med något som sticker ut.

15. Vad skrämde dig om natten som barn? Att det bodde en konstig människa under min säng, haha.

16. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Mina kompisar.

17. Hur stor är din säng? Vet inte, haha.

18. Har du stationär eller bärbar dator? Jag har en bärbar skoldator sen har jag en stationär dator.

19. Hur många kuddar har du i sängen? 3 stycken.

20. Hur många landskap har du bott i? 2. Uppland och Skåne.

21. Vilka städer har du bott i? Stockholm och Kristianstad.

22. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Skor och strumpor.

26. Är du social? Ja, väldigt. Men jag är också blyg.

27. Vilken är din favoritglass? All glass!

28. Vilken är din favoritefterrätt? Glass, hahah

29. Tycker du om kinamat? Bästa maten.

30. Tycker du om kaffe? NEJ!

31. Vad dricker du till frukost? Mjölk eller vatten.

32. Sover du på någon särskild sida? Helst på sidan.

33. Tycker du om att mysa/kela? Nej, faktiskt inte.

34. Är du en beroendemännisk? Nej, ibland kanske.

35. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej.

36. Vill du ha barn? Just nu, NEJ! hahaha. Men kanske när jag blir äldre.

37. Kan du några andra språk än svenska? Ja, Engelska och lite norska. Till sjuan ska jag lära mig spanska så det ska bli väldigt kul.

38. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, jag fick en allergisk chock.

39. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet såklart.

40. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder och nöjen.

41. Äger du dyrbara smycken? Nääh inte överdrivet dyra smycken.

42. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Jag gillar Pretty little liars fast jag tror inte det går på tv.

43. Kan du rulla med tungan? Vet inte, hahah.

44. Vem är den roligaste människan du känner? Alla mina vänner.

45. Sover du med gosedjur? Nej.

46. Vad har du för ringsignal? En härlig melodi.

47. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Japp, det har jag. Den klänningen betyder mycket och tänker aldrig slänga den.

48. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Väskan som är bredvid mig.

49. Flirtar du mycket? hhahahah, nej.

50. Vilken var den senaste boken du läste? Ronja Rövardotter

51. Läser du dagstidningen? Ibland.

52. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej.

53. Dansar du i bilen? hahaha, alltid,

54. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Mix megapol

55. Hur länge har du campat som längst i ett tält? 1 vecka, och det var super kul.

56. Vad lyssnar du på just nu? Alla kompisar som snackar med varandra och min kompis Peter som galler.

57. Har du varit med i tidningen? Några gånger

Så det var lite om mig, ni får ha det bra. Så hörs vi på torsdag. Puss <3

Likes

Comments

Hej alla fina, hoppas ni haft en rolig helg. Min helg har varigt superkul.

Fredag 17/3.

Fredagen började med att jag vaknade och gjorde mig i ordning. Jag gick till bussen som skulle ta oss (mig och mina vänner) till skolan. När vi väl kom till skolan hade vi först musiklektion,mattelektion och sen hade vi SO. På SON hade vi ett religionsprov, som handlade bland annat om etik och moral. Det gick helt okej för mig så jag från nog godkänt. Sen gick resten av dagen och jag hade som vanligt jätteroligt med mina vänner i skolan.

Efter skolan mötte jag upp mina släktingar. De har åkt ända från Stockholm för att se mig i en musikal och vi åt på en restaurang. Maten var helt okej med själva restaurangen var jättemysig. När klockan var cirka 16:30 så gick jag till teatern som ligger där jag bor i Kristianstad. (Där spelar jag Ronja Rövardotter i musikalen Ronja Rövardotter. Om ni vill se det får ni boka biljetter, vi spelar två veckor till. Jag förberedde mig inför föreställningen och hade lika roligt som vanligt. Efter föreställningen åkte jag hem och gick och la mig.

Jätte härlig fredag.

Lördag 18/3

Jag vaknade av att min nästkusin väckte mig. Han är 2 år och supergullig. Jag hängde lite med mina syskon och min nästkusin då. När klockan var typ 16:00 så körde jag och pappa in till teatern. Jag skulle spela kvällsföreställning då eftermiddagsföreställningen var igång.

Vi stannade vi McDonalds och köpte en sallad till mig. Sen åkte vi vidare till teatern. När vi väl kom fram var eftermiddagsföreställningen fortfarande igång. Jag gick upp till köket på teatern och åt min sallad. Den var faktiskt god, men skulle bli ännu godare med pasta i, hihi. Efter det fixade jag alla saker till föreställningen. Sen var föreställningen igång vid 19. Kändes som föreställningen varade i 1 år, haha, nej med det kändes som det aldrig skulle ta slut den gången. Men det gör mig inget då jag älskar att vara på teatern. Det är synd att vi bara spelar två helger till. Men allt tar slut tyvärr. Efter föreställningen gick jag ut till mina släktingar som har åkt ända från Stockholm för att se föreställningen. Så jag är väldigt tacksam för det. Efter att vi kramats åkte vi hem och gick och la oss.


Söndag 19/3

Jag vaknade cirka halv tio. Jag var jättetrött i morse, tror det var för att jag la mig sent igår. Timmarna gick och mina släktingar kom för att säga hejdå. Saknar dem jätte mycket redan. Efter det väntade jag på min kompis, vi skulle åka in och titta på bio. När vi kom fram var det bara en kvart innan bion skulle börja. När vi väl kom in i salongen var vi spända på att se filmen. Vi skulle se den nya Skönheten och Odjuret. Den får 4/5 av mig. Jag har alltid tyckt om Skönheten och Odjuret. För det första har den ett väldigt bra budskap som jag tyckte de förmedlade väldigt bra, skådisarna sjöng också bra. Tycker Emma Watson gjorde Belle jättebra. Odjuret var skitbra. Mer gulligt än läskigt faktiskt, hihihi. Vi åkte hem efter det. Jag och min kompis spelade spel och hade jätteskoj. Sen åkte hon hem. Har haft en jättehärlig dag med både skratt, gråt (när odjuret dog,haha),och glädje.

Har haft en super kul, härlig och underbar helg.

Imorgon kommer lite saker om mig. Så ni får ha det så bra till dess så hörs vi imorgon. Kram <3

Likes

Comments

Hej alla fina där ute. Mitt namn är Ängla Sigfridsson och jag är 12 år gammal och fyller 13 nu i höst. Jag älskar musikal, sång och att skriva berättelser. Jag hade en blogg när jag var liten och tyckte det var jättekul så jag tänkte varför inte börja blogga igen. På min blogg kommer ni nog få se lite blandande saker. Lite om livet,intressen och min vardag. Ibland gör jag kanske lite utmaningar eller vad som helst. Jag tycker det ska bli jätteskoj att börja blogga.

Hoppas ni kommer tycka om min blogg.

Puss och kram Ängla <3

Foto- Amanda Sigfridsson

Likes

Comments