MyHeritage DNA test

Ja det här ville jag ju göra. Som alla andra har jag antagit den kulturella bakgrund min familj och släktingar berättat om och sen är det rätt intressant vad folk gissar och just dessa gissningar ledde mig till viljan att få veta vad man egentligen har för etniciteter. Just hur det familjemedlemmar tänkt om bakgrunden och då samt jag själv verkligen stämmer överens med verkligheten.

Det tog lite mer än en månad från det att jag svabbade och postade min DNA tills dess att jag blev presenterad resultatet. Under tiden jag väntade på mitt resultat tittade jag på YouTube och andras upptäckter av bakgrund och väntan kändes näst intill olidlig haha.. fick verkligen praktisera tålamod vilket kanske inte alltid är en stark sida.

Så mina resultat blev följande:

- Mesoamerikansk och Andean, specifikt Mayan och Quechuan Incan.

- Central Asiatisk, specifikt den norra delen och då Hunner och Mongol.

- Skandinavisk, specifikt Svensk Same.

- Finländska, specifikt Lappländska delen av Finland och därmed Finländsk Same.


Vad jag har vetat om är det samiska samt någon mera sydeuropeisk härkomst som här visar sig inte alls stämma så detta sydamerikanska samt asiatiska arvet är något jag inte alls vetat om. Det jag finner intressant är detta otroliga sammanträffande att jag har Incan härkomst själv när mina barns far är så gott som fullt Inca. What are the odds?

Vi har beställt DNA test till min mor, det kommer att vara hjälpsamt i att spåra ursprung, är även nyfiken på om hon ärvt ursprung som jag inte ärvt. Min äldsta son kommer även han att svabba.


  • Self Love
  • 32 visningar

Gillar

Kommentarer

mammagiuly
mammagiuly,

Spännande! Har alltid velat testa! Tror jag är Sydeuropé som mest. Är från Chile och har italiensk påbrå. Men spanjorerna kom och erövrade Sydamerika så tror att man hamnar ändå som europé

nouw.com/mammagiuly
AngelinaRose
AngelinaRose,

Mina barns faster är från Peru och tänkte likadant men fann inget spår av Spanskt i sitt DNA. Det blir väldigt kul att se hur svaret står mot det man själv tänker, kanske finns även mer från Sydamerika för dig än specifikt Chilenskt?

nouw.com/angelinarose