Systers jobb !

Min syster lämnade Sverige igår. Hon åkte till Bali och sedan Filippinerna.
Sju veckor skall hon vara borta och undertiden ska jag ta över hennes jobb.
Resurs/fritidspedagog, årskurs 1 på en skola. Jag jobbade där innan jag fick mitt första barn och då tog hon över för mig, nu har hon varit där i 3 år medan jag fött ett till barn  och nu är det dags för mig att börja jobba igen och då passade det sig att göra det  nu och där jag avslutade fast med andra barn eftersom de jag hade 2015 innan D kom går ju i årskurs 4 nu .

Iallafall så är läraren i denna klass utomlands och kommer åter på fredag, undertiden får jag ha klassen själv och jag bara älskar det (!!) Jag har länge funderat på om jag skall plugga till lärare och efter att bli påmind om hur det är och hur mycket jag tycker om Det, då har jag nog bestämt mig.
En kollega kom med förslaget att vi kanske skulle plugga samtidigt och det kan ju aldrig vara fel, mer mysigt!

Nu känner jag (efter att inte ens sovit 5 min förra natten) att jag kollar kors med ögonen.  Rätt som det är sover jag, vilket jagvkönner att jag håller på att göra. Upp tidigt imon !

kram teachern 😉

- Me ♡

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det är min nya grej . Frukost eller mellanmål med hackad äpple med kanel  eller delad banan och kanel, så gott !

Recept:

1 dl kokos dryck eller mandel
1 1/2 msk chia frön

rör om, vänta 15 min och rör om igen.
plasta över och ställ in i kylskåpet 15 min men helst över natten.

Jag brukar förbereda på kvällen så det finns klart till morgonen och om jag inte äter på morgonen så har jag till mellanmål senare .
super nyttigt och gott .

kram

- Me ♡

Likes

Comments

Igår när vi vaknade och hade ätit frukost såg jag hur svullen D är på sin hals.
Jag vet att man kan få svullna lymfkörtlar av att man haft en förkylning men inte att det skall vara så svullet.
Jag ringde genast vårdcentralen som gav oss en tid.
De tog prover och kände och klämde på bägge sidorna av halsen.
Till slut skickade dom oss till barn akuten med remiss för dom hade ingen aning vad detta var.

Vi kom till akuten kl 14 och var hemma 22 på kvällen . Spenderade alla dessa timmar med prover och allt möjligt och till slut fick vi medicin mot lymfkörtel infektion och fick åka hem. Dock lät dom han vara inskriven på en avdelning fast på permision för att vi skulle tillbaka idag och låta en öronläkare titta på honom. Hon tyckte vi skulle äta medicinen under helgen och komma tillbaka på måndag så dom lät han vara fortsatt inskriven på avdelningen tills dess för att se om medicinen hjälpt eller om det inte hänt något .
Han vart så duktig och det är så skönt att veta vad det va. blev så orolig .

- Me ♡

Likes

Comments

Börjar IDAG !

Sommaren 2017, i Juni bestämde jag mig för att göra något åt min stora kropp och extra kilon jag lagt på mig efter 2 barn.

Jag gick med i viktväktarna och efter 3 månader hade jag gått ner 10 kg. Det var stor skillnad.
Jag började träna i september, 3 - 4 gånger i veckan tränade jag.
Jag mådde sjukt bra och jag kunde inte minnas senast jag mådde så bra i kropp och själ, ens innan jag fick barn .
Jag slutade med viktväktarna i Oktober och fortsatte med träningen fram till December men sedan var det något som hände.
Jag började slarva och äta något sött varje dag, träningen har bara tinat bort från schemat och jag har börjat gå upp i vikt och känna mig tung igen och mitt humör ska man inte ens prata om.
Så trött på att må dåligt på grund av vad man väljer att stoppa i sig så jag har bestämt mig för att gå med i viktväktarna igen och börja träna.

Slänger in en bild på Juni - September 2017

- Me ♡

Likes

Comments

av barnens magsjuka !

Jag skrev det i ett tidigare inlägg att det är min värsta mardröm att spy och må illa.

Ikväll har jag mått så jävla dåligt. Jag är som ett barn själv när jag mår illa, allt jag vill göra är att ringa mamma och gråta, men hon kan ju inte göra något så jag skippade det. Som tur är bor min bror och hans tjej bara 2 min från mig så domnkom förbi med nån gelé för tarmen som tydligen  ska hjälpa när man är magsjuk eller uppsvälld osv . Det ända med det var ju att den va för jävla äcklig att dricka upp och då ska jag ta två st tyckte dom ... Det är bara att bita ihop.

Ligger just nu och kollar på the holiday, jag älskar den filmen!

Har inte sovit inatt så jag somnar väl när som .

- Me ♡

Likes

Comments

Jag brukar sällan kolla på Melodifestivalen, idol, talang och såna program på tv.

Men i år har jag faktiskt bestämt mig för att bli lite mer mysig och kolla på det. Jag menar jag har ju min familj nu och barnen börjar ju förstå mer och mer.

Så idag har vi köpt chips och dipp till mamma och pappa.
ostbågar till D och majskrokar med jordgubb/banan smak till A. 

D har precis fått börja äta mys på lördagar, innan det har han bara fått äta kakor eller glass på kalas men nu när han snart blir 3 år så tyckte vi att ostbågar kan va något att mysa med på lördagar till nån film eller som idag Melodifestivalen.

Nu har vi precis ätit mat och lyssnar på musik och dansar till just Dance på Youtube, det är väldigt populärt här hemma då vi alla älskar att dansa .

Ha en trevlig lördag.

- Me ♡

Likes

Comments

Magsjukan ! ! !

Jag hoppades på att D inte skulle bli smittad på dagis då han inte är ett barn som stoppar saker i munnen eller äter med händerna och dessutom så tvättar de ju händerna på barnen ganska ofta på dagis.

När han kommer hem eller när vi kommer utifrån så tvättar vi alltid händerna.

Men ikväll hände det. D somnar och jag går in och lägger mig för att somna A, jag hör hur pappan gör en hastig rörelse ute i vardagsrummet och att bordet flyttas och sen ett "Hallå han spyr som fan!".
Jag flyger upp med A ur sängen och ser D med pappa livrädda bägge två (detta är första gången för oss) "Vad ska jag göra han kommer spy igen?!" skriker han .
"låt han spy på golvet (??) " hör jag mig själv skrika. D spyr på golvet sedan lyfter pappa in han till toaletten där han kan spotta ut det sista och sedan klär av sig själv och D, dom hoppar in i duschen.
Jag sätter A i sin barnstol och hämtar en påse att ha på handen och en att slänga allt papper i som jag ska torka med. När dom kommer ut ur duschen frågar pappa hur vi gör med soffan där han först spydde, "ta soffkuddarna och gå släng dem " (Jag är livrädd för spyor och hade inte kunnat sitta på det stället i soffan mer ) Han gjorde som jag sa... sedan undrade han vad vi ska göra nu när vi inte har några kuddar kvar (?) . Blir dags att slänga soffan helt enkelt .

Efter ha klorat golv och handtag och allt vi pillat på så har kvällen in på natten fortsätt med vatten spyor och slem spyor.
Jag har panik så svalde 19 vitpepparkorn som jag läste skall förhindra magsjuka så nu hoppas jag att det hjälper .

Pappan visste att jag var rädd för detta men inte så rädd som han fick se idag.
Efter att inte ha velat gå till affären och köpa Cola och peppar och sedan sett hur jag gråter för att D spyr och jag inte vill ha denna sjukdomen i närheten av mig och min familj då ställde han direkt upp och försvann till affären . När han ser hur jag proppar i mig pepparn ler han och säger "När var du senast magsjuk?"
"När jag var liten" säger jag försiktigt och stoppar 3 korn till i munnen.

Nu ligger jag här 00.52 bredvid D med A på andra sidan om mig och vågar inte somna... Tänk om jag vaknar och mår illa? Tänk om D spyr när han sover eller vaknar men jag inte hinner hjälpa han ?

Panik!

- Me ♡

Likes

Comments

Idag jobbade jag mitt andra 8 timmars pass och woow, skönt att vara tillbaka och få göra något annat än att bara vara hemma.
Jag får längta lite efter barnen, ladda energierna, komma hem och orka (!) .

Jag älskar att vara mammaledig och kunna göra vad jag vill när jag vill med mina små... M E N (!) just nu är jag i en fas då jag längtar efter rutiner och behöver verkligen det för att inte tappa det helt som människa och mamma.
D (min äldsta) går på dagis de dagar jag jobbar nu, annars 15 timmar och snart börjar A (yngsta) på sitt dagis.
Jag ser fram emot att gå upp på morgonen, göra iordning kläder till barnen, klä på mig själv, klä på dom, lämna på dagis, jobba, längta efter dom, hämta, prata om dagen, äta middag, leka, mysa, osv .
Jag behöver detta för att njuta och fungera som den person jag är och även barnen behöver det för att utvecklas och få det dom behöver för att också längta efter mig osv ... ♡

- Me ♡

Likes

Comments

Jag är en k v i n n a, 26 år och bor i en liten plats utanför Göteborg med mina två barn.

Jag har varit mamma ledig i snart 3 år och har precis börjat små jobba igen innan jag går tillbaka 100% .

Jag blev gravid hösten 2014, 22 år gammal och fick mitt första barn i Juni 2015 .

Blev gravid igen 2016 i Mars månad då babyn var 8 månader och fick sedan andra barnet i December 2016, ett och ett halvt år exakt nästan är det mellan dem och det är det bästa jag gjort.

Deras pappa och jag träffades första gången  i gymnasiet 2008 då vi började i samma klass, men blev inget par förrän 1 och ett halvt år senare 2010. Sedan dess har han varit mitt livs kärlek och älskad till max ♡

Här är mitt liv, min vardag, mina barn, mina problem och allt som har med mig att göra !

Nu kör vi ☆

- Me ♡

Likes

Comments