Hur jag tänker kring julpyntandet

God morgon! 💞
Det är ju en het debatt det här kring julpynt, håller ni inte med? Pyntar man för mycket eller för tidigt så anses man vara en galning. Och banne den som sätter upp en adventsstjärna innan första advent. Undra om alla motståndare tänker likadant kring.. säg sommaren? ”Men herregud har Gunilla tagit fram utemöblerna i APRIL? FAST DET BARA ÄR 10 GRADER VARMT?!?” 🤣

Nä.. tänkte väl det! Och inte tycker någon att det är konstigt när folk vid samma tidpunkt visar upp sommaroutfits? För mig är julen inte kopplad till endast julafton. För mig vill jag att det ska vara en lång period i ett ständigt (inte minst i år) mörker. Om man som jag bara vill fixa hemmet i mysstämning och tända den fina belysningen och allt därtill? Varför ska man känna att man är hysterisk bara för det?
Rent krasst kan jag ju tycka att jag firar lika mycket jul som någon annan, eller som man traditionellt har gjort. För jag kör all in fram till mellandagarna och då ryker det. Inte fram till slutet av januari då det istället ger mig lite småpanik. Jag vill gärna få bort allt innan nyår. Det har hänt att granen får vara kvar då, men i övrigt vill jag gå in i ett nytt år med nystart.

Jag tycker verkligen julen handlar mycket om förväntan och att bygga upp en stämning som toppas med julafton. Men sen är det liksom färdigt för min del.

Och med det sagt, jag tycker man ska pynta precis när man vill! Är man klassisk av sig och vill hålla traditionen att ta in granen den 23e, eller rentav på julafton, då ska man göra det! Men vill man ha granen färdigpimpad redan innan första advent så go for it.

Vi julälskare ska ju inte behöva hålla oss tillbaka bara för att andra kan bli provocerade, och därför började jag igår 😅💞

God JUL! Och kram på er ❤️

Gillar

Kommentarer

Louise
Louise,
Håller verkligen med! Älskar julen och vill njuta så länge av den som det bara går. Så varför inte lysa upp denna mörka årstid lite tidigare? 😊 god juuuul!
Johanna
Johanna,
Kunde inte ha sagt det bättre själv! Mina ljusstakar åkte upp förra helgen och till nästa helg åker granen upp 😃
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229
Instagram angelicas.hemInstagram angelicas.hemInstagram angelicas.hemInstagram angelicas.hemInstagram angelicas.hemInstagram angelicas.hemInstagram angelicas.hemInstagram angelicas.hem