Kall, dyster och hal är det kan man beskriva vintern som. Men bortsett från det så är den väldigt vacker och mysig.

Det har snöat så mycket nu.. igen. Som sagt jag gillar vinter och snö... i några veckor åtminstone men nu vill jag ha vår. Men det får man vänta med ett tag till. Får väll passa på att ta några vinterbilder nu när snön har hittat hit iallafall. Fast jag skulle vilja haft detta väder vid julafton istället!

Nu ska jag skissa lite. Ha en bra dag allesammans! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sitter i den kalla skinnfåtöljen som kyls ner av blåsten som hittar sin väg in genom vädrings luckan. Där ute så skiner fullmånen med sitt mäktiga sken ned över kvarteret. Där i en utav lägenheterna sitter jag och skriver ett inlägg på bloggen. Funderar och funderar men inga idéer får jag. Det är verkligen frustrerande då jag vill skriva. Tar en paus från tänkandet. Jag skriver. Det kvittar vad så länge jag skriver. Så länge det blir någonting som jag gillar. Tänker att det är för mig själv ändå. Försöker ge texten en gnutta krydda med att skriva den som det vore en berättelse. Efter allt så är det mycket kul.

Idag var det en sådan tråkig dag, en dag som var i stort sett helt onödig. Så tråkig.. en så tråkig dag. Jag har knappt gjort något. Har spenderat dagen med att bara umgås med Henrik, Min älskade pojkvän.

Nu tänkte jag runda av inlägget. Slår väll på tv:n och ser på Riverdale. Senare ska vi kolla på American horror story.

Får se vart "berättelsen" leder. kanske fortsätter kanske inte. Det var ett smakprov för mig själv.

Ha en bra kväll gott folk.

Likes

Comments

Animerat som animerat, tecknat som tecknat.. allt är för barn? Självklart alla animerade serier kan barnen se på, men fråga dig själv. Skulle du sätta ditt barn framför en anime med massor blod och våld. Det är alltför många som ser anime som något barnsligt och varför? Jo för att det är animerat.

Anime.. många som inte ser på anime ser det i stort sätt som vilken tecknad/animerad serie som helst. Jag skulle säga att det är oftast så vi människor fungerar. När vi inte är med i en sak eller gör en viss sak så är det naturligt att inte sätta sig in i det. Inte som de personer som faktiskt har de intressen.

Så vad är anime egentligen och vad skiljer det ifrån vanliga tecknade serier?

Anime, en animerad stil som är funnen i Japan. Anime kan vara serier, kortare filmer och långfilmer.

Visuella egenskaper skiljer dem åt ganska så rejält mycket, anime med en bred variation av utseenden. I en större bild så är de närmre till verklighet än tecknat då vanliga tecknade karaktärer inte har kännetecken som är relevanta till resten av kroppen därmed mindre verklig än anime.

I animes så tas många av våra vardagliga problem upp och mycket är knutet hårt till mänskliga känslor men har även mycket mer våldsamma och sexuella teman. De vanliga tecknade serierna fokuserar på att få publiken att skratta.

Det är kort om skillnaden mellan anime och tecknat.

Ha en fortsatt trevlig kväll allesammans!

Likes

Comments


Denna skräckdrama serie har fått min uppmärksamhet, dess upplägg och storys är bara gripande och så spännande! Har sett säsong 5 nu och jag måste säga att det är min favorit säsong ännu, får se om säsong 6 är lika bra.

Älskar att de har fått med det lite mer "mörka". Det gör den väldigt rolig men också äcklig ibland Dess blodiga och perversa sida som tillkommer i många säsonger, wow alltså det är verkligen pricken över i. Kan ju absolut säga att denna serie är inget för en känslig tittare. Vissa scener kan vara ganska mycket. Kan säga att jag undviker från att kolla på denna serie sent på kvällen haha.

Nä nu ska jag se på Riverdale. Ha en fin dag.


Likes

Comments

Tycker inte du att det är så magiskt på något sätt att gå ut på natten och ställa sig någonstans väldigt mörkt där stadsljusen inte kan nå, och kolla upp på himmelen där alla fina stjärnor syns. När månen lyser upp den mörka natthimmelen med sitt fina sken. Jag tycker att det är så fridfullt att gå ut på kvällen eller natten (beror på tidpunkten på året) och kolla på stjärnorna. Det är så mäktigt.

Hur vi är så små egentligen. Det finns så mycket där ute som vi inte vet om. Därför får jag en sådan mäktig känsla på något sätt. Här är vi människor och bråkar om små och stora saker. Allt ifrån tygbitar (kläder) till stora konflikter såsom krig. Medan vi styrs av papperslappar (pengar), Men när man står där på gräsplätten i den mörka natten och beundrar den fina natthimmelen så försvinner alla dessa problem ett tag och istället smyger sig en mäktig men läskig känsla sig på. Vi är bara en planet. Är inte det läskigt att tänka på hur små vi är och vad som finns där ute i universum?

Har alltid varit intresserad av astronomi, det är ett så spännande ämne. Skulle verkligen vilja se något rejält spektakulärt på himmelen någon gång. men tyvärr så är det svårt och se det mesta från Sverige.

Nä nu tänkte jag gå och lägga mig. Godnatt på er mina stjärnor.

Likes

Comments

Man kan läsa många bra böcker men det är bara ett fåtal som verkligen berör ens själ på grund av dess otroliga djupa och lockande historier vissa författare får fram i sina böcker. Därför har jag valt ut 3 böcker som har berört min själ och fastnat på min hjärna. Det var mycket jämförelse och funderingar som behövdes då mina 3 är alla jättebra. Men efter ett tag så kom jag fram till en bok som förtjänar första plats.

På grund av dess djupa och spännande handling så får denna historiska skönlitteratur äran att stå på första plats.

Brödraskapet-Robyn Young,

Bunden av sitt trohetslöfte, driven av sitt mod… Vid slutet av det sista korståget möter vi en ung riddare som ger sig iväg för att skydda en hemlighet som kan ändra historiens gång.

London 1260. Vännerna Will och Garin tränas att bli tempelriddare i ordens högkvarter. Samtidigt på Syriens slättland står slaget mellan mamlukerna, egyptiska slavsoldater, och mongolerna. Härförare för de egyptiska soldaterna är den unge mamlukofficeren och tidigare slaven, Baybars. Mamlukerna segrar och Baybars griper makten och gör sig själv till sultan. Baybars startar ett skoningslöst krig mot de kristna för att driva ut dem från Heliga landet. Muslimer mot kristna. Korset mot halvmånen. Känns konflikten igen? Då, för 750 år sedan, liksom nu, pågår strider om makten i denna del av Mellanöstern.

Mellan Will och Garin står Elwen, en ung kvinna och systerdotter till en hög tempelriddare. Dessa tre blir indragna i ränkerna kring en hemlig skrift, Boken om graal, skriven av Anima Templi, en andlig grupp – ett hemligt brödraskap – inom själva orden, som insett att judendom, kristendom och islam har en gemensam kärna och förespråkar försoning mellan de tre religionerna. Brödraskapets strävanden och hela Tempelriddarorden hotas dock av fiender, som fått reda på den komprometterande bokens existens och genom våld och list försöker lägga beslag på den.


På plats två så väljer jag en bok av samma genre, Denna historiska skönlitteratur med en spännande karaktärer och historia får hamna på andra plats.


Labyrinten-Kate Mosse

Platsen är Carcassonne i södra Frankrike. Året är 1209, det år då albigenskrigen inleds och Sydfrankrike införlivas i det franska riket. Den unga kvinnan Alaïs får överta en mystisk bok av sin far, en bok som han hävdar innehåller den sanna Graalens hemlighet. Trots att Alaïs inte förstår innebörden av de egendomliga orden och symbolerna i boken vet hon att ödet har utsett henne att skydda den. Det kommer att krävas stora offer och en stark tro för att försvara labyrintens hemlighet, en hemlighet som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden, till det forntida Egypten.

Under en arkeologisk utgrävning i bergen utanför Carcassonne 2005 faller Alice Tanner över två skelett i en dold grotta ─ en grav, visar det sig. Inuti kryptan förnimmer hon en överväldigande ondska och inser att hon på något sätt kan förstå de uråldriga tecken som ristats i stenen. Alldeles för sent förstår hon också att hon genom sin upptäckt dragit igång en fruktansvärd serie händelser, som oupplösligt sammanbinder henne med katarernas öde för 800 år sedan. Och med Alaïs.


På plats tre tänkte jag bryta upp denna historiska skönlitteratur och istället lägga en bok fyllt med händelser, politik, makt och insikt i en utav de värsta fängelsen.


438 dagar- Johan Persson och Martin Schibbye

Den här boken skulle inte ha funnits om inte allt gått snett. Natten till den 28 juni 2011 satte vi allt på spel när vi i skydd av mörkret korsade gränsen mellan Somalia och Etiopien. Vi ville undersöka hur den hänsynslösa jakten på olja drabbade befolkningen i den stängda och konfliktfyllda Ogadenregionen. Vi ville nå bortom flyktingberättelserna och larmrapporterna, och med våra egna ögon ta reda på sanningen.

Fem dygn senare låg vi skjutna och blodiga i öknen. Men när det ursprungliga reportaget dog, tog en annan historia sin början. En berättelse om rättslöshet, propaganda och storpolitik. Efter en Kafkaartad rättegång dömdes vi till elva års fängelse för terroristbrott. Och vi var långt ifrån ensamma. I fängelset satt journalister och politiker som dömts på löpande band för att det inte gått i diktaturens ledband. Vår skildring av olja förvandlades till en historia om bläck. Vardagen blev en kamp för överlevnad i det ökända Kalityfängelset. På ett cementgolv bakom korrugerad plåt i en värld av dödliga sjukdomar, misshandel och förtryck skapade vi en vardag med hjälp av stenhårda rutiner. Fråntagna våra skosnören och vår yttrandefrihet försökte vi bevara det mest värdefulla man har: friheten att själv bestämma vem man är.

Likes

Comments

Det har gått ett bra tag innan jag snubblade in på bloggen igen, kanske var för det bästa.  Har haft mycket saker i livet som inte vill stanna på plats o det är då man hamnar i ett så kallat problem.

Men vill ju inte skriva allt för mycket nonsens bara för man inte har något att skriva liksom. Så som sagt.. för det bästa.
Men nu har jag återkommit och har lite funderingar kring en förändring på bloggen. Goddag på er allihopa :)

Likes

Comments

Har haft mycket kul den senaste tiden. Dagarna har varit fyllda av fiske, pizza. Samt i fredags så var jag på Linköpings träffen som var väldigt kul. 

Nu sitter man i soffan med familjen o njuter av att dagen börjar närma sig sitt slut. Tycker att det har varit en väldigt lång dag.
Så det ska  bli kul att faktiskt gå o lägga mig haha.
Imorgon ska väll jag försöka skissa upp en tatuerings skiss till en kompis sedan fortsätta med lackerings teknik.
Mamma har äntligen gått med på att lära mig lackera. Så förhoppningsvis så kan jag snart skapa mina idéer på en bil o inte bara papper ^^

Aja, god natt!

Foto: Angelica Nordahl

Likes

Comments

Fiske turer, lek och träning samt mys med Bamse, Jobb och Plugg är det som har fyllt de senaste veckorna.

Det har varit helt underbart oavsett de små bråken som uppstått ibland haha.
Har massvis av foton från Borensberg som jag inte har laddat upp på datorn ännu, men när det är gjort så kommer jag att lägga upp bilderna.

Ha en god kväll!

Foto: Angelica Nordahl

Likes

Comments

Hej, på er alla. Nu tänkte jag äntligen sätta mig ner och skriva ett inlägg på bloggen som jag inte gjort på länge.

Det har hänt så mycket den senaste tiden. Men känner inte något stort behov eller någon vilja till att skriva allt som händer på bloggen. Men nu ska jag försöka vara lite mer aktiv iallafall.

Några saker som har hänt under tiden då jag inte varit aktiv på bloggen är: Jag tog studenten, jag var i Västervik med en god vän och tog en massa fina foton. Sedan så var jag på Kolmården o fotade massor. Över 1000 kort haha. Nu håller jag på att fixa ett jobb! Så om några veckor ska jag ut på mitt första jobb uppdrag i Norge.

Nehe, nu tänkte jag ladda upp lite bilder sedan packa då jag ska på fiske resa ikväll! :)

Alla foton är tagna av mig.

Likes

Comments