Detta år har varit både upp och ner, året började med att jag fick reda på att ängeln skulle säljas, alt avlivas, sedan såldes hon i april.. blev tillsammans med Samuel i maj. jag fick rida en häst på min praktik som jag var överlycklig för, Musse, skulle få rida honom tills han såldes då han inte kunde vara ridskolehäst, hästen som fick mig glad och allt var bra tills det ofattbara hände, sommarlovet hade börjat och 2 juni vid 9 tiden på morgonen blir jag väckt av ett samtal, samtalet jag inte ville ha.. ” det har hänt en sak med Musse, vi måste avliva honom, han har gjort sig illa i hagen och benet är av”, hästen som betydde allt.. efter det var jag riktigt deppig men jag åkte till Falsterbo med Elin för att jobba och ”glömde bort” allt jobbigt, det var så kul där. Sen började jag rida Nelly igen, henne rider jag än idag och ska fortsätta med det. Min gudmor gifte sig, Sen fick jag och klassen uppleva EM i Göteborg, har tagit både skoterkort och körkort detta år!! Men min morfar somnade in..
som sagt har detta år varit sådär men nu blickar vi framåt, låt 2018 bli bäst! Studenten, fixa jobb och allt vuxenlivet har o erbjuda👍🏼

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag opererades i måndags så kunde inte rida eller va i stallet förens i lördags.. jag och min pojkvän åkte till stallet och red på banan, jag red på hackamore och alltså wow vad duktig hon är, 2 gången bettlöst och hon går nästan bättre än med bett 😻 Samuel fotade massa men har inte hunnit föra över bilderna än till datan, hon var hur pigg som helst och lekte rodeo ( hon har inte ont, hon har kul!) jag åkte ut igår oxå och tänkte rida, fixade henne och tänkte de har kommit typ 1 cm snö så behöver inte ta med hovkrats.. men asså Fyfan jag red på vägen och efter 100 meter börja hon gå konstigt som att hon nästan halta, jag hoppa av och lyfte på hovarna 😒 1 rejäl snöstylta, men fick bort den med en pinne, så hoppa jag upp igen och red där bilarna åkt så det inte va lös snö men efter 200 meter till så gick hon sådär igen då hoppa jag av men den kockan satt så hårt så jag fick inte bort den.. så då var det bara att gå hem.. fick knappt ut kockan med hovkrats.. så det blev inte så mycket motion men det blev en frisörtid för Nelly, har sagt i flera veckor ”måste klippa Nellys man, och ansiktet” men igår fick jag tiden att frisera henne, ansiktet var riktigt svårt så blev nog inte så jätte bra,tog bort pälsen under ganachen och under huvet, hade velat ta örontofsarna också men Nelly tillätt inte det😂 manen tog jag ca 10-12 cm för den växer som fan, tog även ”det som sticker upp” hon har manen på höger sida men det är massa små fjun som står rakt upp på vänster sida eller vad man säger, sen rök hovskägget. Jag hatar all äcklig lera som fastnar där😒 men hon behöver rakas igen, det var ca 2 månader sen men hon är en Björn igen 😂 nästa helg ska vi julpynta stallet!!

Kände för en sommarbild nu när det är snö😻

Likes

Comments

Jag är precis som du men ändå alldeles olik.

Jag känner samma känslor, upplever samma saker. Bara lite mer. När jag är glad är jag överlycklig. När jag är arg är jag förbannad. När jag är ledsen är jag förtvivlad.
När någon sårar mig känns det som om hela världen går under. När jag får en kram blir allt genast bra igen hur illa det än var alldeles nyss.

Ibland tar jag allt personligt. Allting som händer känns riktat mot mig. Och eftersom jag saknar en ventil i min hjärna så måste allting komma ut på annat sätt, oftast genom munnen. Jag kanske låter ilsken. Du kanske tycker att jag överdriver. Men eftersom jag saknar den där ventilen som du har, så blir saker som sker väldigt stora för mig. Jag får ingen chans att sortera upp tankarna och rensa bort det dåliga. Det som inte är realistiskt.

Jag är ingen dålig lyssnare men ibland har jag svårt att koncentrera mig. Droppandet från kranen, en bil som kör förbi, ett par på en bänk; allting som du med hjälp av din ventil kan sålla bort stannar kvar i huvudet hos mig. Jag ser dina läppar röra sig men ibland, jag är ledsen, så klarar jag inte av att höra vad du säger trots att jag verkligen försöker. Jag gör det inte för att nonchalera dig utan för att det finns så mycket annat att lyssna på. Och är vi i ett helt tyst rum så lyssnar jag istället på tystnaden som blandas med tankarna i mitt huvud. För där, där är det aldrig tyst.

Ibland blir du trött på mig för att jag har frågat dig om en sak och sedan nästan genast ställer samma fråga igen.
Nej, jag är inte dum i huvudet, trög eller korkad. Det är bara så att svaret du gett mig försvunnit bland alla andra tankar i mitt huvud. Så då behöver jag fråga igen.
Och kanske en gång till för att det ska fastna ordentligt. För att jag ska komma ihåg.

Att ligga i soffan en hel kväll och titta på film fungerar sällan för mig. Efter en stund börjar det krypa i kroppen, jag tappar min koncentration och tittar på allt annat förutom det som händer på tvskärmen. Då är det min kropp som talar om att jag behöver lite omväxling. Mitt tålamod har tagit slut hur bra jag än tyckte att filmen var. Ge min övertrötta hjärna en paus tio minuter så kan vi fortsätta sen. Min skalle har inte samma förmåga att bearbeta intryck som din och tröttnar fort.

Blir du tokig på mitt eviga fipplande på telefoner, överkastet, kläder och allt annat som jag får mellan fingrarna? Det är bara mitt sätt att göra av med lite energi för att kunna hålla kvar fokus på dig.

Emellanåt känns det kanske som jag inte förstår dig och dina känslor. Men jag förstår så mycket mer än vad jag kan sätta ord på.
För när det är starka känslor i omlopp blir min hjärna styrd av dom och inga ord kan komma över mina läppar. Jag har fullt upp med att hålla ordning på kroppen så att den inte utför oönskade handlingar mot mig själv eller andra.

Slänger jag saker överallt? Kaos är mitt sätt att hålla ordning. Eftersom det är kaos i huvudet på mig jämt så är det då jag känner mig
trygg. Det är då jag känner att jag har kontrollen.

Förvånas du över hur jag kan vara förbannad i ena sekunden och i nästa hur glad som helst? Bli inte det. Mitt humör styrs helt av vilken känsla som får övertaget. Och sådant kan ändras fort. I min hjärna är allt i ständig rörelse. Ibland hinner jag inte med.

Hamnar jag ofta i konflikt med andra? Det är bara för att jag hatar orättvisor och vägrar att se på medan andra människor råkar illa ut.
Att lägga sig i är min specialitet. Jag gör det inte för att vara jobbig utan för att jag saknar den fega spärren som brukar känneteckna människan. Jag saknar ett konsekvenstänk och sätter mig ofta i farliga situationer för att rädda människor jag tycker om eller känner medlidande för.

Du tycker kanske att jag är expert på att skämma ut mig. Du förstår, jag ser inte att vara högljudd, hoppa i vattenpölar eller skratta högt som pinsamt. Jag gör det som faller mig in. Det jag känner för i stunden. Jag har inte tid att fundera på vad andra människor tänker om mig. Det finns så mycket annat som distraherar.

Jag förstår inte instruktioner lika snabbt som du. Ibland kanske någon har förklarat samma sak för mig tio gånger utan att jag fattat ett smack. Sedan kommer någon annan och jag förstår plötsligt på en gång. För mig handlar det nämligen inte om vad du säger utan hur du säger det.

Trött på att jag tappar bort nycklarna varje gång vi ska någonstans för att sedan alltid finna dem i jackfickan när vi kommer hem?
Det är bara att du vänjer dig. Min hjärna är så upptagen av omgivningen att den inte har tid att komma ihåg vart sakerna hamnar. Jag lägger ifrån mig dem utan att tänka på det.

Vi med ADHD/ADD är intensiva. Vi känner mer. Vi hatar mer. Vi sörjer mer.
Men vi älskar också mer. För när vi älskar någon så gör vi det inte bara med hjärtat utan med hela kroppen.
När du känner att du inte orkar vara förstående längre- gå ut. Ta en paus. Ta en paus från oss, för vi kan vara nog så påfrestande. Det händer alltid något när vi är med. Vi är i ständig rörelse. Men vi är inte bara intensiva och hyperaktiva. Vi är också både intelligenta och kreativa. Vi har bara ett annat sätt att tänka på, eftersom vi saknar den där ventilen. Vi har för att överleva skapat vårt egna lilla sätt att vara och agera. Det måste du låta oss få. Och ger du oss den chansen, chansen att få vara precis den vi är, låter oss få ta tillvara på allt positivt som vårat handikapp medför så kommer du att se hur mycket vi har att ge dig. Du kommer att förstå. Och vara stolt över att just du får följa med på vår resa och upptäcka världen i vårat perspektiv

Hon vet hur man gör för att få mig på bättre humör ❣️

Likes

Comments

Jag har varit sjuk sen i torsdags därför har jag inte bloggat något, har bara varit säng liggandes.. men idag åkte jag till Nelly för o rida en lång tur i det vackra vädret, det var så himla mysigt.. men häst jäveln har tappat en sko.. men hon ömmar inte eller ens reagerar på det så det är bara att fortsätta men vara lite försiktig. Hon var så himla glad idag, så fort jag korta tyglarna så ville hon flyga iväg i galopp och trav😂 men det vart en jätte mysig tur och solen sken. Efter ridturen fick Nelly på sig ett fleecetäcke som jag tycker gör att hon ser ut som en kompakt korv 😂 men hon är ju så söt i den! Sen putsa jag träns och mina ridstövlar. Men nu sitter jag i soffan med en kopp varm choklad! Jag vet inte om jag rider imorgon, jag ska iväg och tatuera mig på eftermiddagen så får se om jag hinner rida på morgonen 👍🏼

Likes

Comments

Idag slutade jag tidigt vilket resulterade med att kunna rida tidigt vilket var väldigt skönt, Nelly hade nog lite träningsvärk idag från hopplektionen igår så vi tog en barbacka tur i skogen idag, hon jobbade på väldigt fint även fast hon hade lite träningsvärk, satt inte heller så höga krav på henne idag. Imorgon kommer hon få vila då hon jobbat på bra i flera dagar.

Likes

Comments

Godkväll, jag åkte till stallet runt 18 tiden och skulle rida med Elin, vi bestämde oss för att hoppa och wow vilken kanonponny! Vi började hoppa ett kryss men det var tydligen livsfarligt tyckte Nelly men vi kom över och sen satt vi ett räcke och då gick de bättre och efter det vart de en oxer, och hon hoppade bara bättre och bättre för varje gång och ju högre desto bättre. Vi red ca 1.20 timme med både fram/avskrittning och bygga fram och bort hinder. Hon var så fin även på framridningen, vi joggade fram dem och allt bara flöt på, hon var lugn och avslappnad och sökte sig neråt och tog bra stöd i bettet. Jag är iaf riktigt stolt över henne.
Det är även en sorglig dag idag.. det är nämligen 4 år sedan min fina älskade travare Rolle fick springa vidare på de evigt gröna ängarna, han var hästen jag lärde mig rida på.. jag saknar verkligen honom ❤️

Likes

Comments

Igår jobbade jag i stallet vilket är väldigt roligt då jag jobbar i stallet där Musse stod och jag har inte haft sån lust att åka dit o se hans tomma Box då jag saknar han fruktansvärt mycket.. men när jag jobbar där tänker jag inte på samma sätt och det har kommit nya hästar som e sååå fina. Men igår kom jag vid 7, morgonfodrade, täckade på och släppte ut med min "hjälpreda", sen Mockar och väger hösilage jag åt dem flesta ridskolehästarna det är runt 11 stycken. Och fixar kraftfoder åt dem, det sista jag gör innan jag åker hem är att lägga in privathästarnas EM mat och ger vissa hästar lunch. Sen åkte jag hem och åt, sen vidare till Nelly, men det blev ett missförstånd så en tjej var redan ute med Nelly när jag kom men det gjorde Inte så mycket, då tog jag in Sudden (Michigan) och rykta och gick en promenad med honom vilket han verkligen tyckte om, annars går han bara i hagen hela dagarna som pensionär på 24 år, han är ju lite högre än Nelly så jag kände mig väldigt liten bredvid honom Hahah, han är 174cm och Nelly är 129.9cm. Sen var det dags att åka tillbaka till stallet för att släppa in hästarna och det är nu kaoset börjar.. vi släpper in dem i en viss ordning men vissa hästar tyckte de va fel ordning.. vi hade ungefär 5 hästar kvar att ta in och det kommer två hästar som rids som ska ner till stallet och Admiral på 28 år hoppar över staketet, Manter springer genom Staketet så hagen sprängs och stolpar är snea och allt, och deras hage ligger på andra sidan vägen och folk som kör där kör inte typ 30 utan 60-70.. men dem klara sig och just när detta händer går jag med annars lugna blossom men när hon ser att hästarna kommer i full galopp och hästarna bredvid mig o blossom börjar hoppa o studsa i hagarna så får blossom nått flipp och börjar ställa sig på bakbenen och galoppera runt mig. Alla klarade sig oskadda.

Likes

Comments

Idag åkte jag och Samuel till stallet runt 11 tiden, det blåste nå fruktansvärt mycket. Men jag tog in Nelly och fixade henne ändå för hon har vilat sen i onsdags och jag kommer inte orka med en häst som vilat i typ 1,5 vecka då jag ska på intensivkurs i Flen imorgon inför körkortet. Och är borta hela mitt höstlov. Men iallafall, jag tänkte rida igenom henne på fältet och ja hon va så laddad och skulle bara iväg så jag galoppera av henne innan jag började jobba med henne. Men det kan oxå ha varit för att det nästan var storm och då brukar hon bli väldigt laddad, men hon gjorde inget dumt iallafall. Men efter jag galopperade av de mesta av överskottsenergin så kunde jag rida och jobba henne i alla gångarter och lösgöra henne utan att hon va jobbig och stressade, vilket är riktigt skönt. Eftersom Samuel var med så fotade han oss ganska mycket och det vart jättefina bilder. Så det blev en liten "photoshot" och dressyr. När jag skulle lämna Nelly i hagen igen så började det faktiskt snöa!! Inte mycket men dem första snöflingorna har kommit!

Likes

Comments

Tidigare idag red jag med My och Moa, vi red ungefär i 2 timmar, riktigt mysigt och Nelly var en pärla idag, hon jobbade på jättebra och gick i form och arbetade på med bakbenen såå bra. Det var väldigt kul att rida med My och Moa då dem pratar mycket och inte är så fega när dem rider utan man kan dra på i galoppen. Hon visade mycket blodådror hahah😻 vilket jag älskar!! Men imorgon väntas det praktik på hovstallet och sen till min kille 💗

Likes

Comments

God morgon!
Igår var jag väldigt trött och inte orkade blogga, men gör det nu på morgonen och ikväll, ska nämligen rida i eftermiddag oxå. Igår hade vi en jätte mysig tur i skogen och att hon fick vila/skrittas med småbarn i söndags resulterade med att hon var riktigt fin i formen👌🏼 hon gick i en riktigt fin form och vi travjobbade mest. Idag ska jag nämligen rida med ägarens dotter My och hennes kompis Moa! Vilket kommer bli kul då vi ska rida en väldigt fin och lång ridtur i skogen.
Hej så länge

Likes

Comments