Foto, Speciella dagar, Ut i världen

Varning för lång text, scrolla ner till bilderna och ignorera om du inte pallar med mina resedagböcker. 😚

Nu känner jag att det börjar bli dags att dokumentera en utav de största och viktigaste händelserna i mitt liv - jag har flugit till USA för att roadtrip:a med min barndomsvän som bott här i över ett år som au pair. Har inte orkat och kommer inte orka uppdatera direkt när allting händer, har hittills mått riktigt bra av att mer eller mindre koppla bort livet hemma i Sverige. Men att jag vill spara delar av resan här gör jag för min egen skull, lite som en resedagbok (men kanske lite granna reducerat).

Vår resa startade i Florida, Fort Lauderdale där vi mötte upp varandra, hämtade vår hyrbil och sov hos en sjukt gullig tjej som vi kom i kontakt med innan resan. USA är precis som jag föreställt mig, med sjukt sociala människor av ALLA olika slag, mackar och snabbmatsställen vart du än kollar och palmer i även de små bostadsområderna.

Dagen efter var det direkt avfärd mot Key West och Miami och det startade på bästa sätt: vi hade sönder bagageluckan på bilen! Vi körde till nästa mack och mannen som jobbade där försökte hjälpa oss utan framgång. Vi ringde vårt bolag som bestämde sig för att skicka en bärgningsbil till oss inom 70 minuter och vi som redan låg efter i tidsplanen.. haha. Efter ett tag kommer en supergullig hemlös man och frågar om vi behöver hjälp, och berättar att han kan mekanik. Han lyckas lösa halva av skadan och råder oss att köra till närmsta verkstad som kan hjälpa oss att lösa det sista som han inte kunde göra utan verktyg. Vi blir sjukt tacksamma för hans hjälp och skänker honom pengar trots att han inte begär det och åker vidare mot verkstaden. Där förklarar vi läget och mannen som jobbar där hjälper oss med glädje och vägrar ta emot pengar i utbyte. Redan idag har vi mött två hjältar och lyckas köra vidare mot Key West (med sina sjukt vackra stränder). På kvällen anländer vi till ett kollektivboende/hostel från airbnb* där vi får interagera med riktigt underbara människor varav en av dem slutar upp med att bli en ny vän till oss och vi bestämmer att hitta på något all tre nästa dag.

Förmiddagen därpå består av att upptäcka vackra Miami. Vi upptäcker Miami Beach, South Beach och Bay Side, och när kvällen närmar sig plockar Jamal upp oss och vi hade tänkt att köra en klassisk amerikanare och grab a bottle at the beach, med det slutar upp med att vi tar en sväng förbi bargatan och lyckas interagera med ytterligare människor som hjälper oss att komma in på en klubb med sina leg.

Vi kommer hem vid 5 tiden och det är dags att få lite sömn för morgonen därpå är det dags för avfärd mot Atlanta i Georgia, men först lite mer sol och bad på South Beach. Tack Miami, älskar dig redan!

*Ett onlinenätverk där privatpersoner hyr ut boende billigt världen över. Funkar lite som couchsurfing, men här har du alla boende samlade i ett. Ett sjukt bra, billigt och spännande alternativ för en ute på roadtrip.


Key West 14 april

Strandade i Fort Lauderdale med en trasig trunk


Vi vid the southernmost point of USA


Miami 14-15 april

Miami Beach

Bay Side


För er som sett Forrest Gump.


Calle Ocho/Little Havana


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ut i världen

Var ju i London för ca. en månad sedan. Det stora syftet till att åka dit var: att se the Weeknd live. Anledningen till att det blev i London är för att min bästavän var i Thailand under perioden han kom till Sverige, men en självklarhet för oss har alltid varit att vi ska se honom tillsammans. Så dagen efter att hon kom hem skulle han uppträda i London, dit vi dessutom velat åka tillsammans inom snar framtid anyway, så trots hennes jetlag flög vi dit. Nu är jag äntligen redo att posta upp ett litet inlägg om det, för det har helt ärligt varit lite för känsloladdat för att jag ska orka skriva om det eller ens gå tillbaka och titta på bilder (skrattar högt åt mig själv). Förlåt, han ligger placerad för djupt i mitt hjärta.

Det var min första resa till England och London rent generellt: WOW! Föll för staden vid första ögonkastet, literally. Älskade allt med det, inte för olikt det jag är van vid men ändå en sån bättre version av det. London, en sagolik stad där man får en mysig och varm känsla i en storstad och jag skulle LÄTT kunna bo där, utan att känna mig besvärad av att det är stort eller nytt för mig. Kan man få känslor för en stad?

Konserten, WOW igen. The Weeknd är konst för mina öron och jag behöver inte tjata om hur bra han var. MEN!!! Att Lil Uzi Vertz OCH Bryson Tiller var förband. Och Nav gästade och uppträdde med honom på scen. Och att DRAKE överraskar oss, och helt plötsligt dyker upp från scengolvet och öppnar med "Fake Love" i acapella!!! Hela publiken sjunger med och jag tror jag hamnade i extas där ett tag. Var inte långt ifrån att svimma av hypen, hahaha. Kan inte prata mer om det än så, säger bara att jag kommer leva på den kvällen på länge. See you again, London!

Likes

Comments

Speciella dagar

Förra helgen firades en fantastisk tjej med startpunkt hemma hos henne, och därefter spenderades middagen ''för ovanlighetens skull'' på jobbet (där cirka hälften av sällskapet dessutom varit anställda en gång i tiden) innan det var dags att röra oss vidare och fortsätta kvällen. Middagen var ärligt bäst, mat och bra sällskap slår hårda utekvällar. Hon är en sjukt fin och varm kvinna den där Angie. Behöver flera såna här kvällar i mitt liv!

Likes

Comments

Vardagligt, Foto

När du inte kan komma ifrån jobbet och drar dit för att käka lunch på din lediga dag. (Promoting much). (Reklam för Fratelli Örebro). (Etcetc). Vi slutade upp med att käka en trerätters lunch btw.

Lediga dagar tho, vad man får andas ut!!! Även om jag verkligen tagit allting i min takt, tillochmed fått sova ut och inte stressat en enda sekund, så har man fått saker gjorda. Dels praktiska saker – som internationellt körkort inför en kommande resa – men även fått göra saker man fått njuta av och annars inte alltid hinner med, vad man intalar sig själv iallafall. Fan vad bra det är att låta lediga dagar smälta in, lev in i dem och belöna er själva. Gör bara saker du mår bra av och orkar med och tillåt dig själv att koppla bort måsten 100% åtminstone halva av den dagen, oavsett om du har saker att ta tag i eller inte. För mig är det värsta jag kan göra att blanda ihop måsten med ledighet. Saker jag behöver fixa slår mig alltid på käften när jag väl får ledigt. Men ska jag få dem gjorda hjälper det inte att jag stressar över dem hela dagen. När du är ledig, är du fan ledig, och det förtjänar du.

Hör i denna sekund två av mina bästavänner andas tungt i en djup sömn i mitt hem och jag kommer somna med en lugn känsla i hela kroppen. Sov gott!

Likes

Comments

Vardagligt

Nuförtiden jobbar jag och min Ardalan inte på samma ställe och att vi ses så sällan som vi gör känns åt helvete. Så även små, korta stunder ger mig 110% energi. Han var i Stockholm och kom hem med en adidaspåse från shoppingen till mig. Bae kan mig!!! Resten av kvällen bestog av drinkar, mat (alltid ett måste), efterrätter och deeptalk. Han gör varje arbetsdag till semester.

Likes

Comments

Vardagligt, Speciella dagar, Ut i världen

This is how you can spend a day off. Tvättade från klockan 7 fram till att Arda vaknade. Därefter lunchade vi och satte oss på hans café and got some work done... mötte efteråt en saknad vän och när roomien kom hem tog vi alla tre bilen till en trappa som sträckte sig upp för ett berg i Kvarntorp, Kumla. Utan att överdriva. Den besteg vi också. Och damn hörni, vädret!!! Efteråt hade vi kvalitetstid ihop inklusive ostbricka & meditaion and that about sums up en avslappnad ledig dag innan det är dags för jobb imorgon igen. Angående meditation, don't even ask. Kommer tillbaka till det en annan gång. 

But first – lite nightmode och dataarbete. Det är nu man är som kreativast, på natten, inte sant?

Likes

Comments

Texter - Dur, Vardagligt

Stress har alltid utgjort och utgör fortfarande en oacceptabelt stor del av mitt liv. Men saker och ting blir inte bättre bara för att man skyndar sig igenom dem. Jag såg alltid sovmorgnar som ett perfekt tillfälle att utnyttja till att sova ut extra länge innan jobbet. Väckarklockan ställd på tjugo minuter innan jag behöver röra mig hemifrån och tiden innan jobbet blir knapp.

För ett tag sen började jag faktiskt tänka tvärtom. Jag är fortfarande nattuggla - lägger mig alldeles för sent om kvällarna. Men oavsett när jag lägger mig försöker jag se till att jag vaknar med bra marginal innan jobbet, eller att jag har gott om fritid innan det planerade mötet jag ska på. Så pass att jag tar min tid och takt att göra mig iordning, och efter är det dessutom så mycket tid kvar att jag helt får avgöra själv när jag känner för att dra, och i vilken takt jag ska ta mig dit. Jag kommer till och med hinna ändra planer på vägen, kanske ta en omväg eller gå in i en eller två affärer inne i stan. Det har blivit en sorts uppskattning för mig att även vara på jobbet en timme tidigare, inte för jobbets skull i sig eller för att jag känner mig skyldig till det. Utan för min egen skull.

Jag har märkt att det ger mig en helt annan inställning till arbetsdagen jag har framför mig. Istället för att snubbla in två minuter innan jag börjar och kasta mig in i jobbet direkt med den där bubblande stresskänslan i magen, börjar jag arbetet i min egen takt. Jag hinner ta en kopp kaffe i lugn och ro på jobbet, samtala med mina kollegor och smälta in vilka uppgifter jag har framför mig idag. Jag startar upp mitt arbete laddad med bra humör.

Det har blivit en favoritsyssla att sätta mig någonstans innan jobbet de dagar jag börjar på eftermiddagen. Idag sitter jag på min bästaväns fik bara 200m från mitt jobb. Jag tar det lugnt, lägger ner lite tid på saker jag behöver ta tag i: planering inför flytten, skapar musik. Jag börjar om 2,5h och är långt ifrån stressad.

Likes

Comments