Djuren, Häst/Stall/Ridning, Hundträning

Vart har denna onsdagen tagit vägen?

Började dagen med en lång morgonpromenad med Ivar. Träffade även på Ivars kompis Bobbo med husse och fick sällskap på prommisen. Alltid trevligt med sällskap och promenaden känns lättare när man har sällskap!

Sen blev det snabbt hem för frukost till både mig och Ivar, därefter var det dags för mig att röra mig vidare mot stallet! Snabba ryck!
Först stallsysslor och sedan blev det en uteritt med Obelix. Så härligt och skönt för själen!

Sedan har dagen fortsatt i full fart! Direkt från stallet till Norrtälje med mamma för lite mathandling och koll i affärer och därefter full fart hem för matlagning!

Inte ens där är dagens händelser slut, för onsdagar betyder lydnadsträning på hundklubben! Bra för både mig och Ivar att få träna i grupp med andra hundar och hundförare.

Nu är jag äntligen hemma och dagen börjar lida mot sitt slut! Härligt att ha saker att göra, men också väldigt skönt nu när allt är färdigt för denna dagen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Häst/Stall/Ridning

Jag är så glad, för jag är tillbaka i stallet!!

Efter ett långt uppehåll på ca 2-3 år så tog längtan efter hästarna och stallet över, så nu är jag tillbaka i stallet.

Nytt stall, ny häst och nya rutiner!

Min nya medryttarhäst är fantastisk, en halvblodsvallack på 22år men pigg och alert!
Han är trygg och stabil och har allt jag kunde önska när jag skulle tillbaka i sadeln. Jag känner mig så trygg på honom.

Likes

Comments

Kattutställning, Djuren

Kattutställning. Jag och min huskatt Stina debuterade när Uppsala Kattklubb anordnade en utställning i Rasbo. Det var en söndag, den 18 juni. Vi hade sedan länge planerat, förberett och laddat inför den stora dagen. Den stora dagen kom och vi åkte spända till våran första kattutställning!

Stina skötte sig mycket bättre än vad jag förväntat mig.

Det var så roligt att ställa ut! Många fina katter att titta på. Trevliga människor och trevligt sällskap och support. Dessutom gick det ju väldigt bra och Stina fick väldigt fina priser och en jättebra bedömning, det kunde inte ha gått bättre. Man blev fast och jag började genast att leta efter fler utställningar, och anmälde henne till Järvas utställning den 13 augusti på Solvalla, vi kom med och jag var så glad.

Tyvärr varade inte glädjen så länge, den 29 juni blev Stina akut dålig och fick läggas in på djursjukhuset! De värsta dygnen i mitt liv, att inte veta om man får hämta hem sin prinsessa igen.
Det gick bra, hon klarade sig och fick komma hem igen med specialkost och mediciner.

Tyvärr gjorde ju detta att jag fick stryka henne från den kommande utställningen i augusti. Men Stinas hälsa och välmående kommer ju självklart i första hand.

Började för några dagar sedan att smått kolla efter utställningar igen och hittade en passande i Södertälje i November med första anmälning i slutet av augusti.

Jag började hoppas och fantisera om ännu en lyckad utställning med roligheter. Men även denna glädje blev kortvarig..

Efter ha pratat och diskuterat med en veterinär på djursjukhuset idag har vi kommit fram till att Stina inte ska ställas ut mer.. då hon i utställningsmiljön kanske blir stressad och då blir sjuk igen..

Det känns så fruktansvärt tråkigt att det inte blir några mer utställningar för oss, när det var så kul!

Men som jag skrev innan, Stinas hälsa och välmående går i första hand! Och att riskera att hon blir sjuk igen och att jag kanske förlorar henne är det inte värt!

Nu hoppas jag att Stina kryar på sig och blir sitt vanliga jag igen! Håll alla era tummar och tår!

Likes

Comments

Djuren, Kattutställning

Utställningsresultatet från i söndags blev NOM, 1:a HCL Hona!

Uppe i panelen blev hon slagen av hanen, men har var riktigt fin! Och erfaren, tillskillnad från min lilla tjej som gjorde premiär!

Stina är endast 11 månader, så är fortfarande lite bebis i utseendet. Då är det klart att det blir svårt att tävla mot en vuxen ståtlig hane!

Jag är ändå väldigt nöjd och stolt över min lilla tjej som presterade så bra!💕

Likes

Comments

Djuren, Handmade, Kattutställning

Det börjar närma sig den stora dagen. Premiärutställningen för både mig och Stina. Nu är det endast 7 dagar kvar. Nästa söndag, den 18/6 är det dags.

Igår blev jag färdig med burskynke och all burinredning. Det har tagit tid men oj så nöjd jag är med skutresultatet. Att jag dessutom har sytt allt själv och med egna idéer är bara ett stort + i kanten.

Får man ens uttrycka sig att man är stolt över sig själv och vad jag skapat, eller är det ajabaja i det svenssonsvensson land?

Såhär blev resultatet, vad tycker ni?
Visst blev de fint med lila mot den svart/vita prinsessan?

Likes

Comments

Djuren, Hundträning

Vilken helg jag och Ivar har haft!

Valborgs helgen spenderades uppe på brukshundklubben. Specialsöks kurs stod på agendan för mig och Ivar.
Söndag och måndag, 5 timmar per dag har vi varit där.

Vi har påbörjat en grundkurs i specialsök (nosework), vilket både jag och Ivar tycker är fantastiskt roligt!

Eftersom Ivar har dåliga höfter och agilityn fick läggas på hyllan ganska tidigt så har jag haft svårt att hitta något som ska passa oss. Men nu har jag äntligen funnit de, NoseWork!

Ivar har tyckt att det varit superkul, och han har varit jätteduktig! Snabblärd kille. Ett + är väl att även matte (jag) har tyckt det varit roligt!

Nu blir det att köra hårdträning hemma innan det är dags för nästa kurstillfälle den 21/5!

Foto: Susanne Andersson

Likes

Comments

Allmänt

Vilket aprilväder!

Vad hände med våren och värmen? Hastigt blev det åter vinter, med snö och kallt.

Det positiva med snön, är att det blir ljusare och mindre skit in med djuren. Men så ska man gå igenom övergången till vår igen, med slask och blött.

Men nu längtar vi efter vår, både jag och djuren.

Vad tycker ni om vädret?

Likes

Comments

Allmänt

Fredag: Dagen började med jobb, gick lite tidigare för att möta upp A för att sedan åka till Hovet och kolla på AIK-Tingsryd! Som dom spelade, AIK vann med 5-0!👏🏼 Spännande och rolig match!

Lördag: Sovmorgon, lång dusch och sedan bar det av till MoS för lite shopping! Efter några timmar gick vi hem, åkte iväg å käkade innan vi åkte vidare till våran guddotter (Addes systerdotter) med familj!
Där kollade vi mellon och mös, supertrevligt.
Tycker NI att rätt låt vann?

Söndag: Vaknade tidigt, åkte till Sollentuna. Gick på kattutställning. När vi kände oss färdiga där åkte vi tillbaka till Solna, sedan till Bromma Blocks för att kolla på zoo.se och de andra butikerna där!

Nu har jag precis kommit hem, nu väntar en jobbvecka innan det är helg igen!

Likes

Comments

Allmänt, Djuren

Imorse ringde klockan tidigt, och vid 9:30 stod vi redo att åka!

Andréas supersnälla mamma skjutsade oss till Sollentuna rackethall, där vi skulle gå på kattutställning!

Första kattutställningen för både mig och A. Planen för dagen var att kolla av läget och se om det kanske var något för mig och Stina.

Som åskådare var det varken jätteroligt, eller spännande men jag tror att det är en helt annan sak att själv ställa ut. Så nu är planen att hitta en kattklubb som passar och ansöka om huskattsbevis. Men hon ska även kastreras innan hon får ställas, och det är redan bokat.

Sen hoppas jag att det är roligt, att Stina tycker det är roligt och självklart hoppas jag även att det ska gå bra för henne, med bra bedömningar!

Stina 8 månader till vänster & Doris snart 4 år till höger. Båda två huskatter!

Likes

Comments