Idag vaknade jag klockan ett?!?! Jag måste verkligen varit trött! Det var bara att gå upp och äta och sedan sticka till stallet med mamma!

Ute i stallet var det lite bättre stämning idag än vad det var igår då en häst i stallet tragiskt nog fick vandra vidare till dom evigt gröna ängarna efter kolikanfall igår! Jag mockade och fixade bara då ja tyckte att belysia skulle få en vilodag. Sedan åkte jag och mamma vidare hem till henne och åt lunch och pratade lite :)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 161 Readers

Likes

Comments

Tänkte vara lite tråkig och skriva hela historien om hur belysia hamnade hos mig!

Det började med att jag åkte på praktik nere i Skåne hos Hannes Melin och där träffade jag en tjej som jobbade hos honom, efter att jag berättat om Ella (min förra häst) att jag skulle kanske ta bort henne osv så sa hon att hon hade en unghäst som jag kunde ta med hem, fast hon sa det lite på skoj vad jag förstod det som först.

Sedan var jag ledig en helg så då åkte jag med henne och kollade på den där unghästen som hon pratat om och vi stod där vid grinden till hennes sommarhage och då kommer belysia och hennes kompis i full galopp mot oss och jag bara kände att det var kärlek vid första ögonkastet!!Jag började fundera på om jag kanske ändå skulle ta upp den där unghästen efter att också sett en film från när hon var igång och hon rörde sig så himla fint! Men efter samtal med mamma bestämde vi oss för att vänta och se hur det skulle bli med Ella, så praktiken gick och jag åkte hem.

Efter några veckor fick jag beslutet att det inte fanns något att göra för Ella så då fanns det bara en utväg och det var att ta bort henne, jag och mamma var lite halvt oense om att vi skulle ta upp belysia men efter att ha pratat om hela saken kom vi fram till att vi kunde ta hem henne på prov/foder!

Jag åkte ner till Linda och belysia i Skåne över en helg och umgicks med dom för att se så jag verkligen var säker på att det var belysia jag ville ha hem och vi klickade verkligen! Jag satt på henne och allt!
2 veckor senare tror jag kom hon! Jag var så jäkla exalterad och taggad på att sätta igång denna dam!
Och sen denna dag har vi jobbat på att sätta igång denna dam! Här kommer en bildbomb på våran utveckling från att hon kom till mig till idag.  • 201 Readers

Likes

Comments

Hello!
Det var ett bra tag sen jag bloggade här och det har hänt en del sen sist, min häst Ella var vi tvungna att ta bort dagen före Julafton och jag har nu en ny häst hemma! Vi har även bytt stall osv!

Lite om min nya häst då!
Hon heter Belysia och är ett sto på 6 år efter Belamour! Jag har henne på foder än så länge och just nu håller jag på och sätta igång henne, vi har fått börja om nästan som att rida in henne på nytt så vi har nu kommit så långt att vi travar henne utan lina.
Hon är otroligt fin och jag är så otroligt glad över att jag fått äran att ha henne hos mig!


Idag blev hon tömkörd av Matilda och hon var riktigt fin och duktig!

  • 172 Readers

Likes

Comments

Ja jag har ju inte bloggat på hur många månader som helst. Känner att ja inte har orkat eller känner att de är roligt men ska försöka bli bättre! Jag och Ella har startat vår första dressyrtävling och de blev vår första tävling i år. Körde LB:1 och LA:1, fick 61% i LB och 60% i LA precis utanför placering nästan. Har även hopptränat lite osv, kan länka filmer senare från allt.

Just nu är Ella halt då hennes sula är tunn på ena hoven så det är ingen ridning för tillfället, ska kolla hur hon springer idag.
Här får ni några bilder från olika händelser sen sist ja bloggade och filmer får ni sen!

Likes

Comments

Idag började da skolan vilket sög.. har haft ont i huvudet hela dagen är känner halvt sjuk.

Har kommit fram till att jag ska skaffa medryttare på Ella 1 lr 2 gånger i veckan, söker ngn som är över 19år och har många års erfarenhet så vet ni någon så hör av er! 

Idag blev det att mamma tog Ella då jag slutade sent men imorgon blir det att jag tar Ella och då blir det ett hårt pass dressyr med gramanen :)

Likes

Comments

Idag åkte ja till stallet vid 12, började med Ella idag då jag kände att ja inte skulle vara trött idag igen när ja red henne!

Hon var riktig fin idag! Lugn och lyssnade på allt jag bad om! Hade grammanen på för att få henne och jobba rätt i form och behövde knappt korta grammanen utan hon gick så fint så :)

Gjorde öppnor, slutor, galoppombyten, halter, ryggningar, galoppfattningar, ökningar och slutor :)

Allt gick bara sådär bra och ville verkligen inte sluta men men :p red i 45 min ungefär ganska intensivt!
(Gamal bild)


Efter de mockade jag och mamma åt mitzi, pompe och Ella och fixade all mat :)
Sedan hämtade vi in araberna och red dom :) pompe var Mycke lugnare idag! Han lugnade ner sig efter bara några steg efter jag hoppat upp :)

Ställde lite högre krav idag och det fick jag minsan veta att det blev lite jobbigt för pompe ;) haha gjorde ganska många galoppfattningar och i slutet så blev de så jobbigt så han små bockade varje galoppfattning men sköt bara rygg en gång men inte mycket haha!

Red honom låg och rund för att få honom och jobba med ryggen och sånt! Han spänner gärna upp sig och går högt i form så han behöver gå med huvudet längre ner!

Riktigt nöjd med båda passen idag och börjar bli lite kär i pompe ;)Likes

Comments

Igår gick jag och Linnea till ridhuset med unghästarna och red där! Pompe var väldigt spänd när vi gick till ridhuset!
När vi va framme hoppade vi upp och pompe var lite spänd men slappnade av snabbt!

Krävde inte så mycket eftersom jag inte ridit honom på några månader!
Han var väldigt fin och avslappnad! Han blev lite busig i galoppen och små bockade några gånger men sköt inte rygg så :)

Linnea filmade lite så tog foton från filmen :)

Sen när vi kom tillbaka red jag Ella! Det blev ett dressyrpass på kandaret! Red i ca 35min för var så jävla trött och kände hur irritationen kom så kände att de va ingen idé att rida länge!

Ella kändes väldigt stel så det blev lite lösgörande! Sen gav jag upp och åkte hem! Va i stallet från 12 till kvart över 4 så..

Likes

Comments

Denna helg som kommer bli väldig intensiv med många hästar att ridas :) imorgon lördag ska jag ta ut vildhästen pompe som är 5år och är just nu lite mer vild än tam haha ne ja skoja :) han ska jag rida till ridhuset med imorn med Linnea och Jackie! Ska bli intressant och se hur de går ;) haha bushästen!

Sen blir det att rida Ella, blir nog ett dressyrpass på ridbanan med grammantyglar :)

På söndag ska ja rida både pompe den vilda, mitzawi och Ella ;) mamma kanske rider mitzi men annars blir de jag som rider alla tre :)
Och till sist på måndag blir det pompe och Ella ;)

Jag är van och rida en häst och har inte ridit på ca 2 veckor då Ella haft vila och sattes igång förra fredagen så aa träningsvärk kommer jag ha hahaha!

Ska bli en intressant helg :)

Pompe sist ja red honom efter tävling


Ella


Tyvärr har ja ingen bild på mitzi men de kommer sen ;) ska försöka få Linnea att filma mig imorn på pompe :3

Likes

Comments

Igår tog jag med Ella till skolan då det var hoppning och våran hopptränare är Helena Persson så passade på och tog med Ella :)

Ella var väldigt spänd och tittig på framridningen men det gick över ganska snabbt :)
Övningarna var verkligen nyttiga för Ella!
Vi skulle hoppa stuts och sen sakta av innan travbommarna och Ella sticker gärna efter hinder så det var en bra övning för oss :) dom två första gångarna gick de sådär men den tredje gången gick det plätt lätt :)

Sen byggde hon upp travbommarna till en oxer och då skulle vi hoppa in på oxern och sen 5-6 galoppsprång till stutsen!
Sen hoppa ett räcke på diagonalen och tillbaka på böjt spår till oxern :) det gick skit bra också :)

De sista vi gjorde var att vi hoppade räcket på diagonalen till oxer och då höjde hon upp till 85 typ! Inte högt alls MEN jätte bra övningar och gruden måste sitta först innan man höjer och höjden är INTE allt! Det är nyttigt att hoppa lågt också ;)

Haha Helenas kommentar om ellas stam kommer jag aldrig glömma! Hon frågade va Ella var för häst och då sa ja hon är efter landlord och hennes kommentar var "oj, oj det här kan bli något" haha!Likes

Comments

I torsdags hade vi hoppträning för Helena Persson på skolan och jag hade "lilla" Zeb :) han är 178cm hög hehe :p
Focus låg på att rida rakt på bommarna/hindret och att rida bra väg mellan hindrerna och sånt :)
Zeb var riktig pigg och fin :) lilla jag fick igång honom jätte bra, det är Mycke och få igång!
Hoppade väl 55cm men det var markarbete så aa :) men är som sagt riktigt nöjd och hoppas att jag får honom ngn annan gång på hoppningen :)

Nu i veckan ska jag kolla om jag kan ta med Ella :)
I lördags bakade jag och Tommy lussebullar och pepparkakor :) riktigt gott och nöjd med resultatet!

Likes

Comments