Språng fem

momlife, babygirl

För några dagar sedan gick Lowa in i sitt femte språng, som handlar väldigt mycket om relationer. Hon kommer under det här språnget lära sig att uppfatta hur personer och föremål förhåller sig till varandra, bland annat att relationen mellan två föremål kan vara inuti, ovanpå, mellan, under eller bredvid. Hon kommer även lära sig att lägga märke till detaljer, t.ex. etiketter eller blixtlås ("sånt som avviker från det normala"), att lära sig förstå småuppgifter och hon kommer tycka om allt som är handlings- och reaktionsrelaterat (t.ex. strömbrytare till lampor).

Jag nämnde att hon skulle lära sig förstå små uppgifter, med det menar jag att hon kommer börja förstå kopplingen mellan vissa ord och deras betydelse. Dessutom kommer hon börja förstå mer utav dom vardagliga uttrycken, som att det är mat, eller att det är dags att klä på sig och gå ut.

Någonting som även händer i detta språng, som jag dessutom redan märkt av är att hon har börjat förstått att avståndet mellan mig och henne kan öka. Det har gjort att hon blivit väldigt ledsen när hon insett att jag lämnat rummet för att t.ex. gå på toa. Så nu gäller det helt enkelt för henne att lära sig att hantera den utveckligen, så att hon nästa gång inte tycker att det är lika skrämmande att vara ensam en kortare stund.

Som ni ser så kommer det hända en hel del i hennes utveckling under detta språng, och som med alla andra språng så kommer det bli lite kämpigare. Hon kommer kanske vara mer ledsen, sova sämre, vara klängigare, äta sämre osv, men det är sånt som går över med tiden!

Gillar

Kommentarer

Prenumerera