En tråkig gravidsanning

pregnant

Att vara gravid har både för- och nackdelar, men en sak är säker, det finns nog inget mysigare än att förväntansfullt genomgå en graviditet. Bara tanken av att vi snart kommer få träffa vårat alldeles egna barn gör mig överlycklig, och att vi snart kan kalla oss själva för mamma och pappa!

Men det finns en sak som jag tycker är sjukt tråkigt och som jag märkt av mer och mer ju längre in i graviditeten jag kommer, och det är att vänner dragit sig undan. Vänner man ändå varit sjukt nära, som man aldrig trodde skulle försvinna. Visst det är en stor omställning i livet att skaffa ett barn, men bara för att jag är gravid så betyder det inte att jag som person förändras. Oavsett min stora mage och min andfåddhet så kan jag fortfarande göra det mesta, det är inte så att jag blivit sängliggande.
Sen finns det såklart de vännerna som istället för att dra sig undan, har stannat kvar och funnits där för mig genom hela graviditeten. Dom vännerna är jag sjukt tacksam över att ha i mitt liv och jag kommer att hålla hårt i dom!
Har pratat med flera stycken som tidigare varit gravida och som upplevt samma sak som jag, och tycker som sagt att det är sjukt tråkigt att det ska behöva bli så. Men i de onda så finns det alltid något gott och det måste nog vara att man verkligen fick se vilka som var ens äkta vänner och vilka som inte var det. Och finns det någon där ute som varit med om liknande eller som känner sig ensam, så finns jag där om ni vill prata, det är bara att höra av er.

Gillar

Kommentarer

Prenumerera