Det gör ont att se henne ha ont

momlife, babygirl

Redan första veckan efter förlossningen visade Lowa tecken på att hon hade lite ont i magen, så jag pratade med en barnmorska på BVC om det. Fick tips av henne att testa Sempers magdroppar, som i de flesta fall brukar hjälpa. Sen visade hon även en speciell magmassage som man kunde göra varje morgon och kväll, det skulle få igång tarmrörelserna mer så att gaserna lättare kunde komma ut. Köpte hem magdropparna och började direkt med massage, som till en början fungerade bra.

Men nu dom senaste dagarna har det blivit värre igen, hon spänner sig, drar upp knäna mot magen, skriker och har väldigt svårt att slappna av.. Det går knappt att trösta henne längre.. Eftersom alla dessa tecken tyder på att det kan vara kolik så kontaktade vi BVC igen, och denna gång sa dom att vi kunde testa några andra droppar och även testa en pysventil. Dropparna vi ska testa heter Minifom och dom ska hjälpa magen att bryta ner skum och bubblor som orsakas av nedsvald luft, och en pysventil används för att hjälpa till att pysa ut luft ur tarmarna genom att stoppa in ventilen försiktigt i rumpan. Så nu har vi handlat hem dom och jag hoppas verkligen för hennes skull att det fungerar så hon slipper ha ont!
Skulle det vara så att det inte fungerar så kunde jag testa att utesluta mjölkprotein helt ur min kost för att se om hon kanske är känslig mot det och att det är de som har orsakat hennes magknip. Jag hoppas bara att vi så snabbt som möjligt ska hitta en lösning, för det gör så ont i mamma hjärtat att se henne må dåligt.. och det värsta är att hon själv inte kan berätta hur hon känner och mår, vilket gör det svårare för mig att hjälpa henne men jag ska försöka så gott jag kan!

Är det någon av er som varit med om samma sak? Skulle verkligen uppskatta några bra tips isåfall!

Gillar

Kommentarer

Prenumerera