Bullet journal

shoppingInnehåller affiliate-länkar

Minns ni inlägget där jag skrev att jag hade fått en bullet journal gjord av Therese Lindgren i julklapp? Nu har jag äntligen kommit igång med att fylla i den!

För er som inte vet vad en bullet Journal är för någonting, så är det en bok med tomma sidor som man själv fyller ut med t.ex. listor, moodtrackers, veckoplanerare, mål eller vad man själv hittar på. Tanken är iallafall att man ska få ett mer strukturerat och organiserat liv, där fokuset ligger på att man själv ska må bra!

Jag har alltid velat testa göra en egen bullet journal, men har insett lika snabbt att jag aldrig skulle ha tålamodet till det och jag skulle heller aldrig bli riktigt nöjd. Så vad passar inte bättre då än en bullet journal gjord av Therese Lindgren där designen redan är klar, så jag direkt kunde börja fylla i den.

I boken får man först och främst lite information om vad en bullet journal är för någonting och hur man ska använda den. Sedan innehåller den:

ÅRSÖVERIKT, MÅNADSÖVERSIKT, VECKOÖVERSIKT - Årsöversikten består av 12 månader, där du kan börja exakt vart du vill beroende på när du köper din bujo. (Den är inte bunden till ett visst år). Månadsöversikten är till för att ge dig ett helikopterperspektiv på hur kommande månad kommer att se ut, t.ex. om det finns några viktiga händelser osv. Vid månads översikten finns även en ”månadens att göra lista” där man kan fylla i viktiga saker som bör prioriteras. Någonting som också finns med varje månad är en hälsotracker, där man kan kartlägga sitt mående med hjälp av tre parametrar (sömn, stress, humör). Och sist men inte minst så finns det en liten ruta för ”månadens mål”, där man kan tänka ut några vettiga mål. Veckoöversikten ger en översikt över den aktuella veckan, där man kan fylla i alla planer man har. Kalendern är ju som sagt datumlös vilket gör den mer flexibel, så skulle man komma bort sig lite och man missar en månad eller en vecka så gör inte det någonting, utan man kan bara börja där man sluta!

Mål och intentioner med året - Här kan man försöka tänka ut några mål som man vill uppfylla under året som man även gör en uppföljning på i slutet av året, och för att få lite hjälp på traven så får man super bra tips i boken om hur man ska gå tillväga.

Drömdagbok, Hälsologg, Hjärndumpa, Färglägg, Selfcare-bingo, Spellista, Månadens meditationsutmaning, Menskoll, Utmaning (30 dagar för mig), 31 saker som gör mig lycklig! Är också saker som finns med i boken.

Som ni ser så finns det massvis av roliga utmaningar, listor m.m. som hjälper till att underlätta i vardagen. Så frågar ni mig så ger jag boken 10/10poäng, och jag rekommenderar den starkt!!

LÄNK TILL BOKEN HÄR!!

Gillar

Kommentarer

letsgetpersonal
letsgetpersonal,

den verkar jättebra, skulle också vilja ha den 😊

nouw.com/letsgetpersonal
angelicafagerman
angelicafagerman,

Jaa den är så bra! 😍 Såg att den var nedsatt i pris nu också, så passa på att köp den! 😌

nouw.com/angelicafagerman
isvarmt
isvarmt,

Åh ja har så svårt å köpa kalendrar utan att få bläddra i dom 🙈 så kräsen med hur sidorna ser ut och vad innehållet är Haha

nouw.com/isvarmt
angelicafagerman
angelicafagerman,

Då skulle det ju passa dig perfekt med en bujo där du kan fylla ut dina sidor själv 😇

nouw.com/angelicafagerman
emelivet
emelivet,
Gud vad fint 😍
nouw.com/emelivet
angelicafagerman
angelicafagerman,

Prenumerera